yazzmania

Potatisskalaren som substitut?

Kategori: Allmänt

Har du nånsin undrar om en potatisskalare kan användas som osthyvel? Det har jag och det funkar inte! Det kommer väldigt små bitar så man får stå i en timme för att fylla en macka med ost. Så nu vet du!

svälter!

Kategori: Allmänt

jag dör av hunger just nu..Alyssa har precis somnat, hoppas jag! jag vill sova men jag är ju också jättehungrig!!...men istället för att äta bloggar jag om det och om jag ska äta eller sova...varje minut är precious nuförtiden när det gäller sömn. återigen.... jag bloggar istället för att ta tillvara på minuten och sova.. eller äta! Min kost idag har bestått av en baguette och kaffe till frukost och tre pannkakor till middag. Alltså ingen lunch och ingen ordentlig middag...så jag dör av hunger.

Hör ni inget från mig på ett tag vet ni vad som hänt!

Babysim

Kategori: Allmänt

Japp då vad babysimmet bokat till nästa år! Men skoja min doja vad dyrt det är! 1400 kr för 8 gånger....någon som missat att man förlorar betydligt mycket pengar på att vara föräldraledig?? Funderat på att inte ha så höga kostnader för något som uppenbart bara föräldralediga gör?? Galet!

Men hoppas det är värt det! Alyssa är lite skeptisk när jag badar henne men hon skriker inte längre :D

Ankan är första nivån så vi får se om hon walks like a duck and swims like a duck :)

Mammaledig?

Kategori: Allmänt

Ja ledig och ledig..dels har man ju fullt schå att ta hand om en bebis men annars skulle jag faktiskt vilja påstå att man är ledig. Du är rätt fri att planera dina dagar och göra lite som du vill..fika, träffa andra, åka iväg nånstans, sova lite längre om bebisen sover, lata dig hemma om du inte pallar gå ut...

Men det har ju nu alltså valt att byta bort och börja jobba?? Haha ja rastlös som jag är satt jag för nån vecka sen o tänkte att jag hade ju faktiskt kunna börja jobba deltid. Be careful what you wish for! Förra veckan ringde mitt jobb och frågade när jag kommer tillbaka haha Så jag ska nu börja jobba 3 dagar i veckan, 4 timmar om dagen. Känns rätt lagom..då har jag ändå några fria dagar plus jag har halva dagar att göra annat på.

I andra länder börjar man jobba efter 2-3 månader så det är väl inget konstigt i sig. Man kan ju också se det som att man kanske borde passa på att njuta av att inte behöva jobba men jag tror faktiskt att det gör rätt mycket att inte missa den sociala aspekten och att få tänka på annat än att byta blöjor.

Sen är vi ju alla olika men för mig kommer det nog göra gott!

Intervju

Kategori: Allmänt

Nu om några minuter ska jag iväg på en väldigt spännande arbetsintervju kan man säga... jag berättar vad om jag kan efter den :D wish me luck!

Food

Kategori: Allmänt

Igår lagade jag vegetarisk lasagne som faktiskt blev rätt gott! Kan rekommendera den! Jag bakade Chokladwhoopies efter det som jag blev mindre nöjd med. De blev rätt mäktiga och fyllningen var inget wow. Smakade som chokladrulltårta! Jag fick dessutom baka med lillen i bärselen så det var inte världens lättast en och det tog lite längre tid men det gick haha jag kommer dock inte göra det snart igen..var lite jobbigt! All respekt till personer som klarar att sköta ett hushåll utan hjälp.
 
Recept: http://www.tasteline.com/Recept/kramig_spenat_och_chevrelasagne (Jag använde vanlig gratängost, blev också gott!)
 
 
 

Multitasking mom

Kategori: Allmänt

Om man bara kunde klona sig själv...så mycket lättare allt skulle vara då!

Jag hade möte 18.30 och var tvungen gå 18.15 för att hinna. 17.45..en halvtimme innan, bestämmer jag mig för att duscha! 17.55 ska jag föna håret samtidigt som Alyssa börjar gråta för att hon är hungrig. Så jag skyndar till bröstpumpen för jag tänker att jag aldrig kommer hinna amma och föna håret på typ 20 min. Mmm det gick ju bra...av nån anledning funkar inte pumpen riktigt så inget kommer ut!!

Så jag ber min syster föna håret medan jag ammar. Gick ju också bra... not! Alyssa bara ligger där med bröstet i munnen och stirrar på min syrra och undrar vad fan det är som händer. Hade du velat äta med ett blåsande ljud rakt över huvet på dig och en kropp som skakar för att min syrra ska hålla på att separera håret med sina händer istället för att bara borsta och blås! Så det avbryter vi och klockan är sjukt mycket och jag har blött hår, inte bytt om, inte ammat ordentligt..fail! Varför skulle jag duscha?

Aja jag kom iväg iaf med torrt hår och kläder på även om jag blev lite sen!

Gone baby gone

Kategori: Allmänt

Då var mina gravidkilon borta! Tog på mig skjortan jag hade när jag var höggravid...den var liiite stor nu haha. 13 kilo gick jag upp och 13 kilo har jag gått ner. Får se om det går ner mer, så mycket godis och kakor jag trycker i mig blir det nog svårt haha



Barnakuten

Kategori: Allmänt

Idag gjorde vi en liten visit på barnakuten. Jag tycker att Alyssas andning har varit lite ansträngd ett tag så jag ringde vårdcentralen som hänvisade mig till akuten i och med att hon är så liten. Kändes lite dumt eftersom jag inte tycker det är något akut men vi gick dit idag iaf.

Ännu dummare kände jag mig när sköterskan tittar på mig och säger "Jag tycker inte hon andas konstigt, tycker du? Du behöver ju inte hålla med". Mmm nää hon andas inte konstigt just nu men på nätterna gör hon..Inte mitt fel att de skickar mig till akuten!!

Men de gjorde en full undersökning iaf och allt såg bra ut, skönt! De sa att hon kommer växa ifrån dessa konstiga ljud och att det kommer från att hennes luftrör är trånga plus att hon är förkyld.

Bra! Tack och hej akuten :)