yazzmania

Kidnappad

Kategori: Allmänt

De senaste nätterna har jag drömt om att jag blir kidnappad och försöker fly....fattar inte riktigt varför. Jag har googlad kidnappning och drömtydning men hittar inget vettigt...Finns typ 20 olika tolkningar.

Att jag ska hitta men stora kärlek...att jag ska bli rik..att jag har en konflikt inom mig själv mellan jaget och detet.. Hmm nån som kan ge mig nåt vettigt svar som inte spretar mellan allt??

Mitt hjärta bankar!

Kategori: Allmänt

Idag var jag hos barnmorskan. Sist jag var där såg jag alla tjejer med fina bebismagar och jag tittade lite ledsamt ner på min som var obefintlig och blev avundsjuk. Men idag fick jag vara en av de som har en liten bebismage hahah
 
Har ni tänkt på att gravida kvinnor alltid brukar lägga sin hand på magen på ett speciellt sätt? Jag har det iaf. När jag satt där så hamnade mina händer automatisk ovanpå magen och fick vila där...tills jag började tänka "Men hallå...så gravid är du inte att du får sitta så". HAHA...va??? Huur kan min hjärna tänka att jag inte har rätt att sitta som en gravid människa för att min mage inte är tillräcklig stor?? Haha Varför skulle jag inte få gosa lite med bebisen som rörde sig i magen eller faktiskt bara vila mina egna händer på min egna mage?
 
Ibland är man knäpp..men jag började undra varför man måste rättfärdiga allt man gör för sig själv. Som om någon hade gått in i väntrummet och tänkt, "Ok, palla att hon överdriver helt mycket med sina händer på magen" Haha
 
Men iaf, väl inne hos barnmorskan fick jag höra bebisens hjärtslag. Heeeelt magiskt! Hon lever och hjärtat bankar på i 140 slag i minuten. Önskar jag hade spelat in det!!

May. 12, 2013

Kategori:

Vilken helg detta har varit! jag trodde vi skulle på spa i ystad men vi hamna i Berlin. Haha jag blev duktigt lurad av min man!

Men jag kan ju lätt säga att Tyskland inte är ett land för mig.... iiiingen humor har det folket!! haha så många gånger jag skratta och skämta med de och de titta på mig som att jag var dum i huvudet... haha jaa jaa das is goot!










Nails nails nails

Kategori: Allmänt

Kände att det var dags att komma tillbaka till mina underbart snygga naglar! Har inte fixat mina naglar på ett tag för jag fick totalflipp på de när jag blev gravid. Klarade inte av känslan haha Men nu kände jag att det var dags att bli sexy mama med gravidmage o allt haha

 
 

Gravid + kläder = !?!?!?!

Kategori: Style & Beauty

Vad hände med modeindustrin när det handlar om kläder för gravida undrar jag?? Det är skitsvårt att hitta snygga dedikerade mammakläder. Bara för att man är gravid vill man väl inte gå runt i hängande säckar med gräsligt tyg och tryck???

Asos har rätt snygga kläder..eller mest klänningar tycker jag. H&M har rätt snygga mammajeans..men där stannar det. Jag har iaf inte hittat så mycket mer! Men som tur är kan man ju köpa vanliga kläder också :)

Jag fyndade lite på HMs hemsida idag. Det svåra är ju att jag inte riktigt vet vilka storlekar som funkar med magen nu haha Jag har inte blivit så mycket större så jag chansade med att beställa hem i strlk 36. Får se om det passar eller om det är för litet!

Blev rätt mycket rosa haha men det är nice nu när solen tittar fram! :)

Kaffeguben

Kategori:

Kaffegubben i Malmö. Överball haha han kör 20 km/h framför oss när vi ska till jobbet och jag ville strypa nån! Men sen hitta jag honom på Facebook och tycker han är överball haha han stannar på platser och säljer take away kaffe haha




Ok denna hype....

Kategori: Allmänt

Det finns en jäkla stor hype från många kring hela grejen med att vara gravid. Dessa kvinnor som säger att det är det bästa som finns, det är helt underbart osv osv...asså ni missade berätta om den biten där man hatar sitt liv och hatar alla runt omkring sig, INKLUSIVE det lilla stackars livet man håller på att skapa i sin kropp.

Idag, när jag är i v 23, alltså nästan 6 månader, kan jag säga att jag älskar att vara gravid. Jag älskar mitt barn redan, jag älskar livet, jag längtar tills jag får träffa denna lilla krabat som jag fantiserar så mycket om nu. Men fram till v 16, 4 månader, så har jag mått pissigare än piss.

Med tanke på att jag fick missfall min förra graviditet och det tog rätt hårt på mig, trodde jag aldrig att jag skulle önska att jag inte var gravid när jag väl blev gravid igen. Kändes hemskt när jag sa till min man: Varför ska vi ha barn?? Det kan bara vara du och jag resten av livet, det är ok. Jag vill inte ha detta barnet, jag vill inte vara gravid. Jag orkar inte mer, jag vill inte!

Låter hemskt, känns hemskt idag att jag tänkte så, men det är sanningen. Så vart kom allt detta hat och denna ilska ifrån?

Allt började v.6. Det började med att jag spydde upp allt jag fick i mig under 3 dagar. Och när jag skriver allt så menar jag allt. Jag var så svag så jag visste inte vart jag skulle ta vägen. Den tredje dagen ringde jag till barnmorska direkt som gav mig tid hos den barnmorskan jag hade första gången, dagen efter.

Jag kom dit, tog tester, bland annat urintest, som visade på att jag hade högsta nivån av ketoner i mitt urin vilket är tecken på svält. Hon skickade mig till sjukhuset där jag fick göra ultraljud, ta ytterligare tester och slutligen bli inlagd på dropp.

I två dagar fick jag ligga med dropp från 9 på morgonen till ca 9 på kvällen. Detta för att jag behövde näring men för att också försöka bryta cykeln med att spy hela tiden.

Jag blev sjukskriven ca 2 veckor och under dessa två veckor åt jag kanske en gång om dagen, och då åt jag inte mat. Jag åt soppa, mackor, yoghurt, i stort sett vad jag än kunde för att kunna hålla det nere.

Men spyandet fortsatte, varje dag...fram till v 16. Bortsett från spyandet så mådde jag konstant illa, var extremt trött, och hamnade i en deppression pga detta.

Alla runt omkring mig var så glada för att jag var gravid, ville få ut mig och titta på bebissaker, ville få mig att njuta av graviditeten men det ända jag kände var ilska, hat, trötthet..men nog allra mest rädsla.

Skulle jag förlora detta barnet också? Bäst att vara förberedd och därför säga att jag inte vill ha barn.

Jag mådde ännu sämre när alla var så glada förutom jag. Vad var det för fel på mig? Varför var inte jag glad? Det är jag som är mamman!! Jag borde vara gladast av alla.

Idag är jag det. Idag när jag är nästan 6 månader gången så är jag nog gladare än gladast. Jag älskar mitt liv, jag älskar att jag är gravid, jag älskar allt. Jag är lycklig! Men det är ok att känna hat..det är ok att inte tycka att graviditeten är det bästa som hänt en..man har faktiskt rätt att känna så när man är en levande zombie och en levande spymaskin!

Man jämför sig så mycket under graviditeten så det inte är klokt. Tex har jag inte gått upp så mycket i vikt, tror jag är uppe i 3 kg nu. Min mage har knappt synts, folk tror att jag är i 3e månaden fast jag är i 6e. Det är också jobbigt!! Jag vill att folk ska se att jag är gravid! Men nu börjar det hända saker :) Nu börjar magen växa, barnet sparkar och nu börjar folk komma fram till mig och fråga om jag är gravid. WOHOO!!! :D

Ser ni skillnad? Jag gör :D

Wohooo Vagn!!

Kategori: Allmänt

Jag trodde aldrig jag skulle känna sån lycka över att ha köpt en vagn haha Tror inte ens jag kände riktigt samma lycka som när jag köpte min Louis Vuitton väska hahah Sjukt...

Men jag hade inte heller så många doubts över min Louis..säljaren i denna barnbutik...stackars människa haha

När man ska ha barn för första gången så vet man NADA om vagnar eller nåt som behövs till barn för den delen. Det är en djungel. Så jag har tittat på vänners vagnar, tittat på folk på stan, lyssnat på min svägerska som kommit med råd och eftersom jag inte har något att referera till vet jag ju inte vad jag själv tycker. Mitt tyckande om vagnar är enbart baserat på andras åsikter..not a good starting point!

Men iaf det egentligen största rådet från min svägerska var att inte ta en vagn med luftdäck. De kan ge punka, de måste pumpas osv osv. Ok, inga luftdäck. Check!

Vad köper jag? LUFTDÄCK hahahhaha Varför? För jag älska vagnen!!! Säljaren trodde han hade träffat en galen kvinna som spenderade ca 40 min om att tveka över vagnen hon tycker om pga luftdäck. Han sa tillslut "Det är som att du inte skulle äga en cykel för att du kanske får punka, eller som att du inte ska köra din bil för att det är luft i däcken". Sant..mycket sant.

Så jag googla..jag hitta folk som har kaosproblem med däck som har exploderat och gud vet vad, och andra som aldrig har haft problem.

Såå det blev en Brio Smile, brun, med luftdäck.

Fördelar med luftdäck? Lättare att köra, mjukare att åka i för barnet, mer stabila däck.

Nackdelar med luftdäck? Måste pumpas med jämna mellanrum, kan få punka, om man ska flyga måste man tömma däcken på luft så de inte exploderar av trycket.

Men det viktigaste, det som jag gick på, var känslan när jag la mina händer på vagnen. Det var ungefär samma självklarhet att jag skulle ha den som när jag träffade min man och visste att jag skulle gifta mig med honom. Så efter totalt ca en timme fick säljaren igenom sitt köp och jag är överlycklig!!!