yazzmania

Sing Star

Kategori: Allmänt

Yes people! Idag blir det Sing Star! Dags för alla att visa vem som är stjärnan där ute ;)

Jag tänkte att vi behövde lite rolig avkoppling på jobbet så därför tänkte jag att vi skulle samlas och sjunga Sing Star och ha roligt tillsammans! Så det kommer folk från jobbet och några vänner för att njuta av varandras skönsånger!

Just nu uppdateras Playstationet och det går inte fort! Tur att alla är sena :D

Ledig

Kategori: Allmänt

Men ändå är jag uppe tidigt och tvättar haha!
Men det gör ingenting att vakna tidigt så länge man får vakna av sig själv och veta att man inte måste till jobbet!

Jag såg Djävulen bär Prada igår och insåg en sak...innan när jag har sett den filmen har jag alltid blivit upprymd och tänkt "Jag vill också ha det såå!" Just det här med massa krav, jobba ihjäl sig, telefonen som ringer och man får en massa saker att göra, spring hit och dit, deadlines som bara ska hållas, resor...Jag har alltid sett det som en kul och motiverande utmaning.

Tills igår när jag insåg att det är jag..det är det jobbet jag har nu! Och det är inte så glamouröst som man tänker sig..verkligheten av det är att man alltid är trött, inte har tid för något annat än jobbet, inte har tid att äta och jobbet blir ens liv. Andas, tänker och drömmer jobbet.

Eller det har varit så under hösten iaf..nu har det planat ut till att bli en normal takt på jobbet och man kan återigen börja andas och känna att pulsen är där den ska vara!

Men nu ska jag breakfasta lite och fortsätta med min lediga dag :)

Blombud, från vem?

Kategori: Allmänt

Idag ville jag göra en gullig sak men med en lite rolig twist på det! Det är ju så att tjejer är oftast de som får blommor skickade till jobbet, hem eller liknande. Killar får inte så ofta det och vi tjejer inbillar oss någonstans att de inte uppskattar det lika mycket som vi...

Men där har vi ju faktiskt fel! Jag skickade blommor till Hassan till hans jobb och han blev jätteglad. Antagligen lika glad som jag blir när jag får blommor..vilket inte händer så ofta!!

Men iaf..när jag nu skulle skicka dessa blommor ville jag göra det till en rolig grej där han och hans kollegor börjar spekulera i vem det är som har skickat blommorna.

Så jag skickade tre röda rosor med meddelandet "Du är så gullig. XoXo Hemlig beundrare"

Så spekulationerna på mitt jobb hur rekationen skulle bli var
1. Han kommer inte berätta för mig att han har fått blommor. Jag kommer bli sur och vi kommer börja bråka.
2. Han tar av lappen, låtsas att han köpt de och ger mig blomorna. Jag kommer bli sur och vi kommer börja bråka.
3. Han ringer och frågar eller säger tack för blommorna. Jag kan inte hålla masken, avlösar mig och vi börjar skratta.

Det som hände var alternativ 3. För min Hassan är inte en sån sneaky bastard som hade gjort de två andra alternativen. Han var iofs inte alls säker på om det var jag utan ville testa mig och se. MEN mycket riktigt var det exakt alternativ 1 och 2 som hans kollegor föreslog att han skulle göra eftersom jag hade blivit sur för att hans hemliga beundrare skickar blommor..haha killar asså!

Men det var en kul grej och jag hade ju självklart bara kunnat skicka blommor med ett kort där det står "Jag älskar dig". Men då hade vi inte fått skratta så som vi skrattade :)

 

Min värk är toootal!

Kategori: Allmänt

Jag ska klaga av mig lite till för jag har så piiiip ont i min kropp! Mina muskler värker som aldrig förr! Jag vaknade tjugo gånger i natt för att jag fick ont när jag rörde mig haha Jäkla Bodypump! På Måndag ska jag på det igen! Ni ska se..till sommaren kommer jag ha så sjukt snygga armar haha

Fattar inte riktigt varför man får träningsvärk så därför har Wikipedia gett mig svaret haha

Fördröjd muskelvärk beror på förändringar på fibrillerna efter utförd fysisk aktivitet. Dessa anpassar sig genom att lägga till gamla sarkomerer vid fibrillernas Z-band (den punkt i fibrillerna där sarkomen kopplas samman). Det vill säga att muskeln förbereder sig på ytterligare påfrestning vilket även medför att ytterligare träning då muskelvärk har inträffat inte orsakar någon skada.

Mm och är alltså lika med SMÄRTA.

Aja nu ska jag sluta gnälla...har jobbat idag, kom hem precis, siste helgen för detta projekt! NICE! Ska in i duschen och senare träffa Panni. Vi skvallrade sönder oss när jag var hos henne och fixade mina naglar i veckan så t.o.m hennes mamma påpekade att vi snackar så mycket haha

Får se om vi har nåt nytt skvaller från de senaste dagarna :)

Paaaanik!!

Kategori: Allmänt

Asså jag har panik över något som jag ju egentligen faktiskt inte tror på men ändå varit en definition av mig sedan jag föddes. Hela mitt liv har jag varit Våg, stjärntecknet, och nu helt plötsligt är jag JUNGFRU!!! What!?

Så kan man ju inte göra...byta stjärntecken mitt i ens liv...Visserligen ville jag vara jungfru när jag var yngre men nu är jag lika fäst vid Vågen som med min lilltå! Detta funkar inte..vem bestämmer över stjärntecknena egentligen?

Dom nya stjärnecken:
Stenbocken: 20 jan - feb 15
Vattumannen: 16 feb - 10 mars
Fiskarna: 11 mars - 17 april
Väduren: 18 april - 12 maj
Oxen: 13 maj - 20 juni
Tvillingarna: 21 juni - 19 juli
Kräftan: 20 juli - 9 aug
Lejon: 10 aug - 15 sept
Jungfrun: 16 sept - 29 okt
Vågen: 30 okt - 22 nov
Skorpionen: 23 - 28 nov

Ormbäraren: 29 nov - 16 dec
Skytten: 17 dec - 19 jan

Läs artikeln här...får inte ni också lite smått panik? Och vem tusan vill va ormbäraren hahah Harry Potter

http://www.nsd.se/nyheter/artikel.aspx?ArticleId=5912226

Bröllopssaga del 1

Kategori: Bröllop

Yes mitt nya liv har verkligen börjat! Projekt "Ej Valross" har börjat på riktigt! Idag står bodypump på schemat så kl 20.00 befinner jag mig på gymmet och börjar terrorn! (Jag har inte tränat på ett tag så kommer va sjuuukt trött)

Men skit i det nu. Tänkte visa lite bilder från Marocko..förrutom på mina klänningar :P

Så när alla landar, de som flyger till Marrakesh, kommer de kanske ta tåget till El Jadida från denna station. Tanken är just nu att vi ska hyra en buss som hämtar alla men den är inte 100 än så vi får se!


Till alla kompisar som kommer till El Jadida så kommer ena halvan få denna lägenheten


Andra halvan hoppas vi får denna, det är heller inte 100 än men vi jobbar på det ;)


Vill man inte hålla till vid poolen kan man ta sig en promenad på 5-10 min ner till denna strand


På denna stranden håller jag till större delen av dagarna när jag är i Marocko!

Förutom det har vi ordnat en till lägenhet för familj plus vårat hus där familj kommer bo...fatta ändå vilket privilegium att kunna hushålla 50 pers (och då är det bara gästerna från Sverige). Gästerna från Marocko som kommer bli kanske lite mer än 100 hittar vi också platser till! haha sjukt..

Men detta var del 1 i min bröllopssaga haha

Klassfest

Kategori: Allmänt

Så gamla vi har blivit...fatta att vi blir 26 i år! (Vi 85or) Vi är så gamla att jag idag fick hem ett brev där det står

"Välkommen på klassfest med klass 9D Berzeliusskolan"

Hahaha asball! Jag hoppas alla kommer för det hade varit skiitkul! 10 år sedan vi slutade och alla gick typ sina egna vägar. Tänk så mycket folk har gått igenom under dessa 10 år. Då tyckte man 26 var gammalt och alla 26 åringar såg helt vuxna ut. Idag när jag tittar på mig och min omgivning känner jag mig fortfarande som 20 haha

Men ok jag är faktiskt 26 ( i år iaf), ska gifta mig snart, har jobbat några år och fått igång min karriär och snart är det bebis dags (nej jag är inte gravid). Jag har bott i Los Angeles, jobbat på svenska konsulatet, flyttat 20 000 gånger och idag är jag Projektansvarig och snart gift. Det har ändå gått rätt bra för mig :D

Ska bli kul att se vad som hänt de andra och vart de befinner sig i sitt liv! Eller snarare hur alla ser ut! Det är nog mest kul haha

Så alla ni som gick i 9D, you better show up :P

Eye of the tiger!

Kategori: Allmänt

Dags för träning igen! 2011, året då jag gifter mig med världens bästa kille och min absoluta dröm man :) Självklart kan jag inte se ut som en plaskande valross när jag går runt i mina sju klänningar på bröllopet så därför är det tillbaks till gymmet! Hulken är vad jag ska va haha

Nä men det var rätt gött o träna lite..tog inte i allt för mycket..lallade runt lite men tog ändå i tillräckligt för att känna att jag har tränat!

NU ska jag duscha för jaa jag är äcklig och sitter vid datorn utan att ha duschat SEN ska jag sätta en ansiktsmask för att få bort mina "orenheter" i ansiktet haha.

Ciao bellas!

Hassan tager du denna vackra Yasmina att bli din valross i nöd o lust?
Hassan: Ja
Ge henne en fisk! (Istället för ring för jag är ju en valross)


Haha flum flum..bäst när man skrattar åt sina egna torra skämt hahah

Engagerad igen!

Kategori: Allmänt

Mitt huvud gör ont där inne..det är kallt ute!! Jag har inte huvudvärk utan sån värk man får av att det är kallt och blåser ute..

Kom hem för inte så länge sen. Just nu äter jag två rostade mackor med 10 cm tjockt lager Nutella (onyttigt som fan men orkar inte bry mig för det är gott!) Sen ska jag hoppa in i duschen lite snabbt för att sedan återuppta mitt liv som engagerad medborgare.

Det är möte med Socialdemokraterna idag, jag har inte varit på ett på jag vet inte huuur länge. Skäms över det men jag har faktiskt verkligen inte haft tid för ett liv utanför jobbet under hösten. Men nu är det ändring på det så nu ska jag hinna med allt jag vill hinna med! :)

More Power to me and to you! :D

Back to life!

Kategori: Allmänt

Back to reality! Jag har bara varit borta en vecka men av någon anledning känns det som att jag har haft semester jättelänge! Lite tungt känns det att jag ska till jobbet imorgon men det är ok :)

Idag har jag träffat mina små troll Arib och Namir som blir lika glada som alltid att träffa mig och Hassan. Efter det åkte jag till Vijdan och berätta om Marocko, bröllopsplaneringarna och sådant som jag missat medan jag var borta. Sedan gick vi till JF Grill och åt arabisk mat, jättegott!! Mysigt ställe! Vill man på dejt i Malmö så kan man gå och äta där! Medan vi var på restaurangen pratade vi bland annat om hur syskon kan bli kära i varandra. Min förklaring till Vijdan var väldigt enkel och logisk:

Vi blir inte kära i våra syskon av samma anledning som vi inte kissar på oss. Vi har helt enkelt fått lära oss att det finns gränser och det finns spärrar i våra huvuden som gör att vi inte blir kära i våra syskon och att vi inte kissar på oss. De som blir kära i sina syskon och vill gifta sig med varandra har helt enkelt inte den spärren av olika anledningar! (Mycket logisk förklaring!)

Iaf efter mina flumtankar mötte vi upp Hassan och Roni och gick på bio. Vi såg Meet the Parents and the Fockers som var heelt ok. Skrattade en del!

Så summan av kardemumman av min söndag har varit super!




Man fick riktigt mycket mat! Detta var bara förrätten!

Bröllopsplanering på en vecka

Kategori: Bröllop

Alla säger alltid att det är så mycket att planera, ett år tar det lalala. "Har ni inte börjat planera än?? Herregud hur ska ni hinna??"

Jo man hinner om man är effektiv haha. Jag och Hassan har varit i Marocko nu där vi ska ha vårat bröllop och på mindre än en vecka har vi bokat allt! Så nu kan vi softa fram till Juli då vi ska bege oss ned till Marocko för att ha vårat Tusen och en natt bröllop :)

- Lokal Check
- Catering Check
- Nagafa (De som kommer med mina 5 klänningar osv) Check
- Hotell till bröllopsnatten Check
- Band Check
- Bröllopsklänning Check
- Boende till gäster Check

Ja..allt är faktiskt klart. Jag hade först tänkt visa bild på lokal, klänning och allt men har bestämt mig för att inte göra det. Det ska bli en överraskning för alla :D Totalt kommer jag ha sex eller sju klänningar på mig! Så det kommer bli en liten modevisning haha

Men här får ni se lite på ett ungefär hur bröllop går till.

Detta är i början av festen när bruden kommer in

Resfeber?

Kategori: Allmänt

Inte här inte! Jag åker till marocko om basically 24 timmar..har jag packat? Nej! Varför? Jag kan inte!

För att jag ska kunna göra saker måste jag känna tidspressen..jag vet inte varför det är så men det är så med allt! Jag kan inte göra mig iordning om jag har för många timmar på mig, jag kan inte gå upp en timme tidigare utan det måste vara typ exakt 10 min innan jag ska gå, jag kan inte plugga 3 veckor innan en tenta och jag kan definitvt inte packa någon dag innan resa!

Skitstörigt! Jag försöker få bort den vanan men det går inte. Nu när jag skulle börja packa så tar det emot, inre yazz skriker Neeej gör det imorgon!!! (när jag typ bara har en timme på mig för min fredag är sjukt fullspäckad!!)

Dålig vana jag bara måste få bort!
Hur? You tell me!

Yazz the dancer

Kategori: Allmänt

Nu ska jag återuppta dansen igen! Jag har haft ett halvår av att glömma mitt liv pga jobb men no more of that! Så jag ska börja dansa igen!

Jag tänkte prova på något nytt och vet att Dansakademin i Malmö har rätt roliga kurser! Jag tänkte släppa streetdance, regaetton och magdans för en stund och sprida mina vingar! 
Det jag har suttit och velat mellan nu är Poledancing och Umbrella Chair Strip.

Poledancing är precis vad det låter som, dansar runt, på vad man nu säger, en stång! Skitbra träning för heeela kroppen! Umbrella Chair Strip är att man dansar på, under, brevid en stol. Lite så pussycat style!

Det jag valde tillslut blev dock Umbrella Chair Strip! Nästa gång får det bli poledancing :D

Lääängtar! Det börjar v.12!

Lika som bär!

Kategori: Allmänt

Man får ju ofta höra: Du liknar den, du liknar den o du liknar den

Ett tag hörde jag det så ofta från så många olika saker att jag tillslut fick smeknamnen Eva Mendes och Eva Longoria. Det var alltid nån av de två folk sa att jag liknade. Jag ser inte likheterna riiiktigt men hey...jag klagar inte haha Båda är skitsnygga!!

Men de båda ser ju rätt olika ut så om jag liknar någon av de, vem liknar jag?

Har du någon du/andra tycker är lik dig?

Ledig, ett minne blott!

Kategori: Bröllop

Idag jobbade jag bara halvdag för det är helgdag imorgon. Jag borde vara ledig imorgon men jag är lite för arbetsmyra för att säga nej så jag har sagt att jag kan jobba då också..dumt med tanke på att jag har saker att fixa inför marocko på lördag! Men men

Så här ser resten av min vecka ut..har knappt tid för att andas
Och i Marocko vet jag inte hur mycket andas det kommer bli där..ska boka så mycket som möjligt inför bröllopet OCH hinna träffa så många som möjligt från släkten..mission impossible haha



Vet inte riktigt vad jag ska packa heller...det är typ 20 grader där så jag behöver knappast mina varma kläder! Hade kunnat ha värre problem än så haha

Ska det vara så svårt...

Kategori: Allmänt

...att hitta ansiktsmask!? Det finns ju ööööverallt men inte där jag har varit! Stör mig! Måste köpa anstiksmask och inte sån engångs utan i en tub.

Min hy är katastrof under vintern och nu har jag fått sånna bölder (kan inte ens kalla det finnar!) Blir alltid så när man är blek och ugly så ska man bli ännu mer ugly med röda fläckar överallt och mörka ringar under ögonen...så jaa jag är i stort behov av ansiktsmask!

Men jag får ju skylla mig själv också..äter så sjukt mycket choklad nu bara för att jag vet att jag borde undvika det. Tryckte i mig två brödskivor med choklad på tillsammans med oboy haha..jag är redo för sommar och att bli brun anytime!

Men ansiktsmask! Tell me where to buy it så jag slipper springa runt och bli besviken!

Kata Ft Outlandish

Kategori: Allmänt

Desert Walk

Äntligen lite ny musik från Outlandish! De är grymma och jag har varit ett stor fan enda sedan jag hörde låten Walou (Nää det inte bara för att ena killen kommer från Marocko och Walou är ett marockanskt ord haha)

Men denna är skön! Om inte ens din lilltå börjar röra sig till denna så har du nåt fel på rytmörat! :P Min favoritdel är när saxofonen kommer in!

Ska till Marocko på lördag och då ska jag göra the desert walk!

Narnia

Kategori: Allmänt

I love I love I love

Om ni inte har sett den så ska ni se den! Men ni måste vara lite halvnördiga av er och tycka ganska löjliga saker är roligt, gulligt så ni kan säga naaaaw. Gör ni inte det så kaanske ni inte tycker om filmen.

Jag älskade den iaf! Tyckte den var mycket bättre än 2an, 1an kommer jag knappt ihåg så vet inte! Vi såg den i 3D och det var inte jättemycket effekter men kan tänka mig att färger och småsaker förbättras..kanske...vet inte!

Kusinen och musen är lätt bäst haha

Äntligen positivt om muslimer!

Kategori: Allmänt

För första gången på extremt länge såg jag en positiv artikel om muslimer!

Muslimer erbjuder kyrkor skydd

Tre muslimska samarbetsorganisationer i Nederländerna har erbjudit sig att hjälpa till att skydda koptiska kyrkor som terrorhotats via internet.
Tre av sju koptiska kyrkor i Nederländerna nämndes som mål på en nätsajt i höstas. På listan fanns också den egyptiska kyrka som utsattes för attentat på nyårsafton.
En kyrkoledare i Amsterdam har tackat för stödet och ska träffa företrädare för de muslimska organisationerna.

http://nyheter.se.msn.com/utrikes/article.aspx?cp-documentid=155756862

Media är så snedvridet att det finns inte. Det enda man läser om är terrorist, muslim, sprängt, muslim, attentat, muslim. Lägg ner det! Muslim är inte ett samlat begrepp för onda människor som lever bara för att sprida skräck bland folk. Muslimer är precis som kristna, buddhister, judar osv ett samlat namn för en person som bekänner sig till en tro som handlar om kärlek, fred, tolerans och acceptans för varandra.

Jag ser inte alla kalla kristna för terrorister efter att bland annat Bush spränger sönder saker och menar på att Gud har sagt åt honom att invandera Irak. Vad skiljer honom från Usama bin ladin? Geografin och makten!

Make love not war!

Shoes shoes shoes

Kategori: Style & Beauty

För oss som älskar skor så vet vi att i Sverige finns det inte särskilt mycket att välja bland! De flesta köper sina skor online eller utomlands. Jag bodde i Los Angeles ett halvår och då förälskade jag mig i en butik som heter Shiekh Shoes. De har såååå snygga skor till ett mycket bra pris!

Jag köpte på mig en del när jag bodde där men nu är jag är i Sverige så måste jag köpa de online om jag vill ha de. Det kostar en del för shipping men för priset på dessa skor och hur de ser ut är det lätt värt det!

Här kommer några av mina favoriter från deras sida nu när jag var inne och "fönstershoppa"

Frakten kostar 20.95 dollar för första paret och sedan 7 dollar för varje par man lägger till. Nu när dollarn är låg igen så borde man definitivt passa på!

http://www.shiekhshoes.com/store/

All by myself!

Kategori: Allmänt

Tråkig söndagskväll med bara me, myself and I. Killarna har spelkväll som vanligt och jag sitter och rullar tummarna och undrar vad jag ska spendera resten av kvällen med!

Imorgon ska vi på bio och se Narnia 3. Tydligen finns det redan 2 filmer vilket jag totalt missat! Så jag har inte sett 2an vilket är tur att jag kom på tack vare Facebook så jag ska fördriva min tid med att se den nu så jag inte är helt lost imorgon!



Jag är sån sjuk oensamvarg! Riktigt sällskapssjuk människa är jag! Det är inte ofta jag får den här "oooh jag måste vara själv innan jag får panik" känslan. Typ en gång om året! Jag blir så lätt rastlös...men ja nu ska Narnia hållam mig sysselsatt i någon timme och sen får jag se vad jag hittar på!

Symaskin!

Kategori: Allmänt

Jag och Hassan var ute och körde så tog vi en sväng förbi hans jobb. Där träffa vi Panni som ska fixa sin dator och så köpte hon symaskin. Tydligen hade de symaskiner där också haha (Det är en databutik). Men jag blev så avundsjuk så jag ville också ha en och det fick jag :D Eller fick och fick jag köpte den!

Jag har velat ha en symaskin jättelänge men de är så dyra så fick jag denna till ett bra pris så jag kunde bara inte säga nej!

Så nu har jag och Panni bestämt att på nästa tjejkväll ska vi sy saker! Och hon ska sy min brudklänning som jag MÅSTE ha på bröllopet...haha jag tror jag ska ha ett låtsasbröllop innan!

God morgon!

Kategori: Allmänt

Sista lediga dagen och sedan blir det att jobba. Men bara i en vecka för på lördag åker jag till Marocko!! Så det gör inget att jag har vänt på dygnet haha

Det bästa som finns är att bara kunna ligga och dra sig och inte känna stressen! Så skönt!

Men nu måste jag hoppa in i duschen, fixa mig lite och ut i solen!

Det är SOMMAR!!! :D

SATC top 5

Kategori: Allmänt

Är det bara jag som tittar på Sex and the city och som efter att ha sett den alltid har lust att köpa de senaste Manolo Blahnik skorna, chanel väskan och alltid strutta runt väldigt uppklädd med 13 cm klackar?? Denna filmen väcker såå många känslor inom mig och jag fattar inte hur! Skratt, gråt, klappande händer, shopoholic, you name it, I feel it!

Här kommer min lista på bästa scenerna

1. Bästa gråtscenen - När Carrie blir lämnad på bröllopet och när de är i Mexico och hon bara sover hela tiden medan tjejerna kommer in emmellanåt och tar hand om henne
2. Bästa skrattscenen - När Charlotte bajsar på sig
3. Bästa gåshudscenen - När Carrie plåtar inför Vogue med alla brudklänningar
4. Bästa vänner finns alltid där scen - När det är nyår och Miranda ringer till Carrie för hon känner sig ensam. Carrie skyndar sig trots att hon ligger och sover med sin pyjamas och högklackat över till Miranda och säger "You are not alone!" (denna kommer också in bland gråtascenerna)
5. Bästa mening - I curse the day you were born! och Ever mine, ever thine, ever ours


Vilken scen minns du bäst från SATC?

SATC time!

Kategori: Allmänt

Nu mina damer och herrar ska det bli lyx och Sex And The City hos Yazzmania! Jag har velat se den skiiitlänge nu (har sett den typ 10 ggr redan men ändå!) men det har aldrig getts tillfälle för det! På tjejkvällarna går det inte för vi snackar alldeles för mycket för att ha tid med filmer haha

Men nu ska jag äntligen se den igen och kanske fälla en tår (brukar gråta som tusan till denna filmen!)

Jag har lastat upp med brieost, kex och vindruvor, godis, chips, choklad, min snugrug och ett vinglas med coca cola! Ja ni läste rätt, vinglas med läsk! Ett perfekt alternativ för den som vill känna sig lite lyxigare men utan alkohol :D

God fortsättning!

Kategori: Allmänt

Gott nytt år på er alla och hoppas ni har haft en bra första dag för 2011 och ett bra avslut på 2010!!
Jag hade ett jättebra firande med först middag på China Garden och sedan fest hos Viking. Det var precis rätt!

Vet ni vad? I'M GETTING MARRIED THIS YEAR!!!! Haha det var så jag inledde mitt 2011 genom att skrika ut det!

Idag vaknade jag kl 13...????? Vad hände där? Så länge har jag aldrig sovit och det är inte som att jag kom hem så sent heller. Men idag har jag varit allmänt seg och död så jag har inte pallat göra särskilt mycket. Och inte pallat vara så social heller! Ett besök hos Hassans mamma med mat är i stort sett allt jag gjort idag!

Här kommer lite bilder från igår!!

Vi råkade matcha igår jag och Vijdan