yazzmania

Dagens middag

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort en laxsoppa till middag som jag äter med en skiva bröd!

För er som vill ha en lätt middag som man blir mätt av kan jag rekommendera detta! Nyttig är den också :)

Louis

Kategori: Allmänt

Bara på min korta fem minuters promenad till bussen har jag hunnit se tre Louis vuitton väskor! Antingen har fejkförsäljningen av Louis ökat markant i Malmö eller så är det ett tecken att jag ska köpa mig en Louis! Haha vad tror ni?

Inspiration

Kategori: Allmänt


Jag vill göra om i badrummet. Jag vill försöka på in en tvättmaskin där...hur nu det ska gå till! Vår toalett är inte jättestor och får vi in en tvättmaskin är det på hååååret.

Men först och främst måste då duschkabinen bort och då tänkte jag mig att man kan ha glaskuber istället!

Men Hassan tror inte att det kommer gå för de är rätt tjocka...:( Kan inte nån bara komma o tala om för oss hur vi ska göra det bäst!? Ett annat förslag jag har är att bygga ut toaletten...men är det värt det? Så länge kommer vi inte bo här att det är värt ett sånt projekt! Eller?



Underbar söndag!

Kategori: Allmänt

Idag har varit en riktigt bra söndag! Jag var i helsingborg och hälsade på min svägerska (haha hur vuxet låter inte det??) Vi tog en lååång runda på Väla och vi båda shoppade lite granna. Vi tog en ordentlig fika också haha Jag åt en pain au chocolat och en semla!! Haha

Jag hittade två ljusstakar som jag ääälskade och en kjol!

Nu har jag bakat cupcakes också! Big Brother here I come!

Tjej kväll!!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag snart iväg på tjejkalas! Wohoo! :D Och ikväll ska jag få ett käärt återseende! Något jag inte har sett på typ ett år och som hållits tillfånga! Hahaha

Mini shopping

Kategori: Allmänt

Jag gick en liten minishoppingrunda idag efter jobbet i väntan på att mina systrar skulle komma. Köpte två plagg..jag kände mig väldigt rosa idag! Tänkte köpa ett par rosa byxor och ett par rosa skor, men höll mig haha till och med shampo flaskan jag köpte var rosa! När jag sa det till Hassan så sa han "Neeeej, jag vill inte att du ska bli helt hippie!!" Hahaha

Galenskap

Kategori: Allmänt

Jag har blivit lite besatt nu! Gick med i viktklubb.se för tyckte det verkade göttigt. Man följer sin kurva, skriver in sitt mål man har och får en planerad matvecka för varje vecka. Man skriver i vad man har ätit för att se hur man ligger till med kalorierna.

Idag har jag hunnit med frukost och lunch och är rätt mycket över mitt rekommenderade dagliga intag haha

Mitt mål är att gå ner fem kilo till! Mitt BMI är dock på det normala så de rekommenderar inte att jag går ner mer. Men om jag går ner fem kilo kommer jag fortfarande ha normalt BMI men på den lägre skalan. Så det blir nog bra!


Köpenhamn!

Kategori: Allmänt

Sitter på tåget hem från köpenhamn nu! Har haft ett jobbmöte där som var mycket trevligt! Var inte så sugen på att gå först men är glad att jag gjorde det! :)

Iaf så sitter det en tjej framför mig som jag inte kan sluta stirra på! Vet inte varför men hon har sånt stenansikte och rör inte en min samtidigt som hon sitter och skriver konstant på sin mobil.

Undrar vad hon gör haha hon ger mig onda blickar ibland haha

Inte alla som har en personlig kock!

Kategori: Allmänt

Inte jag heller!! Men idag har jag det haha Jag hämtade upp min syrra efter jobbet o sen gick jag o träna. När jag kommer hem har hon bakat kakor och hon håller på att laga mat! LYX!!! Personlig kock, highly recommended!!

Haha

Glee

Kategori: Allmänt

Jag har missat så sjuukt många avsnitt! Tv avsnittet ligger före mig!!! :(

Aldrig gå o lägga sig arg

Kategori: Allmänt

Jag och Hassan har som motto att vi ska försöka att aldrig lägga oss arga på varandra. Ibland går det inte riktigt för ibland är man så arg att man verkligen inte vill prata om det och man vet att det enda som faktiskt kommer lugna ner situationen är att sova, vakna och prata om det dagen efter.

Men i regel så försöker vi att lösa saker innan vi lägger oss om vi tjafsar om något. En väns pappa sa att han aldrig har bråkat med sin fru under de ca 30, 40 år nåt de har varit gifta och deras motto var att aldrig skrika på varandra. Om de blir sura över något skulle de heller aldrig sitta mitt emot varandra utan de ska sitta brevid varandra, så de rör varandra, prata om det och sedan lösa det. Och det har funkat för de!

Det finns andra som tror att bråka är något hemskt, att då är något fel. Snarare tvärtom säger jag! Om man inte bråkar och går varandra på nerverna ibland så kan det inte vara många känslor inblandade i det förhållandet! Sen är det ju inte så klart nyttigt att stå o skrika på varandra dagligen och ständigt bråka..men lever man med en person är det nog ganska normalt att man blir irriterad ibland.

Jag vet inte riktigt vad skillnaden är mellan att bråka, tjafsa och argumentra är heller..jag har inte uppfattningen att jag och Hassan bråkar särskilt mycket, däremot kan vi hamna i diskussioner och tjafsa om saker. Mest för att jag är så envis och han är mer envis :P Haha Typ, sväng höger MEN jag sa ju att du skulle svänga vänster!!! haha

Men iaf..Kommunikation tror jag är A&O och det kör jag och Hassan verkligen på. Så fort något stör oss eller vi känner att det är något som kommer bli ett problem om det fortsätter så säger vi det till varandra. Hellre att säga det direkt än att gå o skapa en höna av en fjäder och helt plötsligt går det inte att lösa!

Dolce Gabbana

Kategori: Allmänt

BigBrother makes my day!

Kategori: Allmänt

Hahaha asså ser ni big brother?? Hanna Widerstedt, min nya favoritbloggare, är med och jag har bara ett ord för henne..KAOS! Haha jag vet inte om jag ska hata eller älska henne! Men jag skrattar iaf och det är faktiskt mer skratt för att jag tycker om henne än åt henne. Hon är inte klok någonstans och har verkligen inga hämningar för vad hon säger..och det hon säger låter väldigt ytligt men på nåt konstigt sätt har hon rätt i det hon säger haha

Igår hade hon en diskussion med veganen och säger typ

"Men om jag vill döda sex alligatorer för att göra en LV väska så måste ju det vara okej! Alligatorer är ju elaka och äter väl människor??"

Veganen fattar inte riktigt vad det är hon hör och Hanna fortsätter

"Men jag supportar ju inte H&M och barnarbete. Jag köper ju bara på LV och Chanel och där är det ju inga barn som jobbar. Men du kanske supportar barnarbete och struntar i barnen??"

Veganen: "Jag skiter fullständigt i mänskligheten. Jag bryr mig om djuren"

I denna diskussion måste jag ge det till Hanna haha Hur konstiga argument hon är må ha så vann hon iaf den diskussion hon hade igår! Haha kolla big brother och ni kommer garanterat skratta!!!

Kamala Beach

Kategori: Allmänt

Jag har ju glömt berätta! Jag och Hassan har äntligen bokat vår bröllopsresa!! Det har varit turer fram och tillbaka på vart vi ska åka..Brasilien, Maldiverna, Mexico you name it..antingen vill han nånstans eller så vill jag nånstans. Så satt jag en dag och kollade och så var det bara ett ställe som typ ropa KOOOOOOM till mig.

Kamala Beach i Thailand och hotellet Cape Sienna! Ni anar inte hur fint det verkar vara!!! 4e plats på top 10 mest romantiska hotell i världen och 1a plats på top 10 hotel i Asien, vunnit Travels Choice 2010 och 2012 so it better be good!!!

Vi gick all in på denna resa så vi tog svit med jacuzzi på balkongen och havsutsikt, why not? :D


Lääängtar!! Men det är ett halvår kvar ...suck..låt tiden gå fort! :D

Blickar

Kategori: Allmänt

Jag får ständigt höra "Dina blickar"  o så nåt efter det. Tydligen har jag väldigt starka och tydliga blickar...men jag har aldrig upplevt de själv så jag försökte lista ut vilken blick och min folk snackar om!


Så vilken är det som är så skrämmande???? Haha

Kalas nr 1 DONE

Kategori: Allmänt

Sån tur att jag förberedde så mycket som jag gjorde igår! Började fortsätta med maten idag kl 10.00, gästerna skulle komma kl 14.00 och jag var klar 13.15! GRYMT!! :D

Tårtorna och maten blev helt gott! Lyckat kalas! :) Denna maten räckte och blev över till 12 vuxna + 2 barn! Hassan var helt nojig att det var för lite mat men icke!

Glömde ta kort innan maten började ätas från haha

Bad sign!

Kategori: Allmänt

Idag kom mina föräldrar och lillebror till Malmö! Min pappa har fyllt år och min syrra ska fylla år så jag sa, då firar vi de hos oss!

Det är första "bjudningen" jag och Hassan har hos oss med heeela familjen sen vi gifte oss så det känns helt vuxet. Laga mat, baka o ha sig haha Sånt gör ju bara mammor o pappor!

Men jag tänkte iaf förbereda så mycket som möjligt idag så jag har varit i köket sen jag kom hem idag! Nu kl 1 på natten när jag höll på med den andra tårtan så inser jag att det saknas TVÅ ÄGG!!! Stööörigt! Först tänkte jag att jag skiter i det, men det är en moussetårta och äggulorna har nog ett syfte...antar att det binder ihop moussen eller nåt så jag vill inte riskera att det blir en rinnig tårta.

Suckande insåg jag att jag får köra till Statoil men min ÄLSKADE man gjorde det istället för mig! Älskar honom!!! Så nu fick jag en stund att sitta ner och spela lite på facebook och skriva lite här :)

Imorgon får ni se vad jag har gjort..men det började inte bra! Jag tappade ett ägg i golvet det första jag gjorde...not a good sign! Kanske innebär att all mat och tårtorna kommer bli äckliga?? Hope not!!

Love is in the air!

Kategori: Allmänt


Hassans alla hjärtans dag present till mig:

Nyckel: För att jag har nyckeln till hans hjärta
Bröstcancermärket: För att vi båda supportar bröstcancerforskning
Nalle: För vårt framtida barn
Hjärtat: För att jag är hans hjärta
Skon och väskan: För att det är helt enkelt jag


Skitgulligt!! Jättefint! Och symboliken bakom varje betyder mest av allt!



Vad fick Hassan av mig då?



Hahaha Det finns en present men den kan jag inte avslöja för det är fortfarande en överraskning för honom :) I will let you know när den kan öppnas :)

Red red wine

Kategori: Allmänt

Ok så nu är jag klar! Kör på rött så klart! Kärlekens färg! :) Lagom uppklätt! Jag har på mig förra årets alla hjärtans dag present, mitt pärlhalsband. (Pärlarmbandet och pärlörhängerna hittar jag inte..... :S ... shhh säg inget till Hassan haha )



May you rest in peace

Kategori: Allmänt


Många som på facebook skrivit inlägg i stil med att 1 person dies, 1 million cries. 1 million dies, no one cries. Och att varför ska vi sörja Whitney när så många lider i världen osv.

Fine jag köper allt det. Whitney "dog" för många år sedan i mina ögon..tyvärr..

Men I will always love you spelades random på min spotify lista nu och det kändes så tragiskt att höra den. Lite som att det är en låt från henne som faktiskt passar in med hennes bortgång, "So goodbye, please don't cry".

Så jag lyssnade på en live version av låten och kvinnan hade en underbar röst innan drogerna och hon förstörde hennes liv. Trots alla tragadier i världen, underbar röst och underbara låtar gav hon oss, may you rest in peace. Amine!

Alla hjärtans dag!

Kategori: Allmänt

Idag är det alla hjärtans dag! Många som tycker det är lite överskattat osv och ja visst jag kan väl hålla med, men inte mer överskattat och påhittat än mors dag och fars dag och namnsdagar! Jag tycker det är en fin anledning att göra något med sin respektive, sina vänner eller sin familj :) Speciellt när det infaller på en veckodag! Klä upp sig lite fint :)

Hassan har någon överraskning till mig så jag vet att något ska göras men inte vad :) Vet bara att jag inte får vara mätt, måste skippa min diet och klä upp mig.

Haha jag hade arabiska idag...en av våra läxor var att lämna in handskriven text...OMG...min arabiska handstil ser ut som en tvåårings hahaha Om nån av er kan läsa arabiska, ser ni vad jag har skrivit?? Jag har inte skrivit sen jag var typ 10 haha

Jag pallar inte

Kategori: Allmänt

..att mitt arganshampo är slut och att mitt vanliga shampo är slut!! Haha fick använda Hassans "Palmolive for men. Head and body" Hahah
1. Jag hade luktat man i håret om det inte varit för mitt underbara arganbalsam,
2. INGET som är head and body, 2 in 1 eller nåt sånt can be good for the head!

Brukar du använda tvål på huvet eller?

Haha aja mitt hår är rent iaf och jag måste köpa shampo!

Imorgon är det alla hjärtans dag igen. Fick precis reda på att jag inte ska göra några planer och jag måste avbryta min diet för imorgon och jag får inte äta förns Hassan slutat jobbet. Spännande!! Älskar överraskningar för det brukar ALDRIG gå att överraska mig!



(Någon annan som stör sig på min stavning av shampo?? Jag stör mig för det ser heeelt fel ut men hur jag än skriver det ser det fel ut! haha)

Ensam?

Kategori: Allmänt

Jag tänkte lite på det här med egentid och hur jag var som singel och vad jag tyckte om egentid då. Jag HATADE att vara själv. Jag fattade inte riktigt detta med egentid för man var ju "ensam" hela tiden. Varje dag var ju egentid.

Som singel var jag konstant upptagen med något. Antingen var jag hos vänner eller så var vänner hos mig eller så var vi ute nånstans..aldrig hemma själv! Om någon var hos mig och de skulle gå och ensamheten slog mig fick jag lite smått panik "Ingen som vill sova över??".

Idag när jag har egentid så njuter jag av det! Inte för att jag inte vill träffa Hassan eller inte älskar honom mer än allt, utan för att det är en tid där jag får bara vara. Han får egentid i form av att träffa sina vänner och jag tar egentid i form av att vara själv, ansiktsmask, musik, serie..whatever. Och det är inte längre något som jag har panik över! Antagligen för att jag vet att han kommer hem till mig efter bara några timmar...hade han inte gjort det så hade paniken nog varit tillbaka igen! :)

Vet inte riktigt om jag har nåt syfte med det jag skriver mer än att när man är själv (singel) så sökte man hela tiden sällskap. Vänner fyllde en viktig plats och jag har verkligen några av mina bästa och roligaste minnen med mina vänner. Men ingenting kan ju riktigt mäta sig mot att leva med en annan person. Hassan fyller en helt annan plats hos mig, han är mitt komplement och jag kan idag inte tänka mig att inte leva med honom. Även om vänner är personer man kan dela med sig mycket av, som stöttar en och som finns där, så delar Hassan och jag allt. Vi går igenom saker tillsammans, good and bad, som inte vänner kan gå igenom med en. Men jag behöver båda i mitt liv! Kan inte tänka mig ett liv utan vänner heller. Alla har sin plats och sin funktion :)

Det som är skönt är att tystnaden är idag något jag uppskattar och kan se fram emot. Men bara några timmar sen måste jag socialisera igen haha!!





Min hårinpackning. Argan..BÄSTA!!


Min ansiktsmask. Clarins är för mig hittills bästa märket ever! Sedan jag börja använda Clarins är min hy bättre än nånsin!

Blaha

Kategori: Allmänt

blaha blaha tänker jag just nu...!

Har yazzmania time nu för min kära make är iväg, det är söndag och då träffas pojkarna! So det innebär att jag kan göra vad jag vill haha Pallar jag lägga ansiktsmask? Tänkte lägga en hårinpackning iaf..ska prova sova med den och se om mitt hår är wunderbart efter det!

Greys ska det bli! Avsnitt 13 here I come!!! Vad hade jag gjort utan Greys, Desperate, Jersey, Revenge..??

Bodypump på det!

Kategori: Allmänt

Yes då kör vi denna lördag också! Äter frukost nu för snart ska jag iväg och träna! Känns lite surt att kasta bort en sovmorgon, samtidigt som man känner sig lite duktig :)

Singstar!

Kategori: Allmänt

Idag har det varit Singstar up in here!! Skitkul! Några från jobbet kom hem till oss . Vi käka, vi käka, vi käka och vi sjöng! Haha hade det inte varit för att jag har manners så hade jag postat video där de går loss! Haha