yazzmania

SuperYaz!!

Kategori: Allmänt

Förra året lekte jag detektiv och följde efter en man som jag hade ringt polisen på. De bad mig mer eller mindre följa efter honom tills de kom och det gjorde jag! Kanske lite dumt men det gjorde jag haha..men den historien är in the past.

I år, idag, har jag lekt detektiv igen! Jag var inne i toaletten när jag hör grannens telefon ringa och en kvinna som säger i telefonen: "Behöver du hjälp? Är du skadad? Jag skickar hjälp på en gång, hej då"

Genast tänker jag.."hmm är det någon som är skadad och behöver hjälp? Jag måste ju göra något!"

Så lilla yasmina tar på sig skorna och går iväg till grannen som hon tror behöver hjälp och ringer på. Öppnar gör en icke skadad ganska ung kille och tittar förvånande på mig när jag säger "Hej, är det någon som behöver hjälp? Jag hörde någon ringa 112 och tänkte att någon kanske behövde hjälp innan ambulansen kommer".

Haha han svarade "Neej..? Jag pratar med min syster i telefon?"

"Jaha..nä men jag tänkte om det var någon som behövde hjälp så jag ville bara kolla det!"

Hahaha...jaa...nä men jag vet ju fortfarande inte om det är någon som behöver hjälp men jag kan ju inte gå runt och ringa på hos alla! Så det var dagens goda gärning!

Nu ska jag äta årets sista semla :)

Cold as ice!!

Kategori: Allmänt

Asså jag fryser ihjäl!!! Helt sjukt kallt! Jag sitter faktiskt med mössa och vantar och tubsockar inomhus..haha fast just nu vid skrivandes punkt var jag tvungen att ta av mig vantarna.

Alla element är uppskruvade till max men ändå är det så kallt!! Måste nog kolla upp elementen för detta funkar inte!!

Måndag

Kategori: Allmänt

Ny start på veckan! För en sekund sedan kändes det inte som måndag men det är det! Och vi har heeela härliga v.48 framför oss :)

Någon annan än jag som har sjukt svårt för att vakna i tid?? Jag vet inte vad det är med mig och vinter men det funkar bara inte. Jag har tre larm som går igång för att jag ska kunna vakna i tid och ändå är jag banne mig alltid på jobbet tio över åtta...fattar inte. Min hjärna för många långa och välargumenterade diskussioner om varför jag ska gå upp men min kropp lyssnar inte. Dålig samarbetsvilja där tycker jag! Team Yaz är nu splittat till tankar och kropp..illa!

Jag försökte övertala mina kollegor om att vi ska upp och titta på julkalendern varje morgon men det var inte så övertygande med tanke på att jag inte ens klarar av att gå upp i normal tid..haha Men tanken är god iaf! Jag ser framför mig hur jag sitter och dricker te och tittar på julkalendern och myser med mig själv i min snug rug.

v. 47

Kategori: Allmänt

Mitt liv just nu styrs av veckor haha På jobbet snackar vi bara om veckor, v.43, v.45 etc för det är så projektet fungerar! En vecka i taget tills det tar slut. Så idag ska jag snacka om hur min v.47 har varit!

Jag har tappat bloggandet just nu, men antar att vi alla har de svackorna! Men denna vecka har varit en väldigt bra vecka faktiskt! Vi bokade resan till Marocko i Januari. 8-15 januari åker vi för att sätta igång planeringen av bröllopet (även om min farmor är den ultimata bröllopsplaneraren och hade fixat ALLT om hon hade fått haha). Så agendan är egentligen att boka lokal, titta på klänningar och diverse saker. Men främst att träffa familjen, Hassan och hans mamma får träffa alla, och att SEMESTRA! Vi behöver verkligen semester efter denna höst!

På torsdag ska jag vara med på Din Gata så då måste ni alla lyssna om ni är vakna! Det sänds från 7-9 på morgonen :)

Jag blev erbjuden att sitta som Nämndeman i Tingsrätten, klart jag tacka ja!! Det ska bli riktigt spännande och kommer vara en grym erfarenhet. Jag kan inte hjälpa att känna mig rätt stolt över att jag faktiskt har kommit rätt långt för att vara 25 och kommer ta alla chanser jag erbjuds på vägen! Jag är där jag är idag tack vare min målmedvetenhet och vilja att komma framåt. Sluta aldrig pusha dig själv framåt!

Igår planerade Roni en rolig dag i Malmö, det avslutades med Beach Volly som var skitkul! Jag klådde så klart de flesta haha Nä men det var en rolig aktivitet som kanske borde införas som tradition?

Och idag är det Söndag så när Hassan har slutat jobba ska vi vidare till hans syster för Family Day :)

Thank god for Gortex!!

Kategori: Style & Beauty

Jag har gjort vinters absolut bästa köp!! Ni vet hur det regnar, snöar, blaskar och slaskar här nere? Och man (jag) fryser alltid om fötterna. Jag går ju fram och tillbaka från jobbet och i fredags när det spöregnade/snöade fick jag nog av kalla och blöta fötter.

Så i Lördags köpte jag mig ett par Gortex skor. Värd varenda krona! 1100 kostar de och de är lätt det bästa jag någonsin har köpt någon vinter. Jag är numera jättevarm och gosig om fötterna. De är inte blöta någonstans för skorna är totalt vattentäta, 100% garanti! Jag är sååå nöjd! Har lust att hoppa i vattenpölar bara för att jag kan haha

De är inte jättesnygga men vem bryr sig?? De blir snygga och älskbara för att de håller mina fötter så som de ska hållas, med värme och med torrhet! Och ni ser resårbandet där uppe? Det innebär att jag kan gå i meterdjup snö utan att få in snö innanför skon ;) 

Så om ni vill slippa frysa och ha Atlanten i era skor för att de läcker in vatten ska ni definitvt investera i ett par Gortex!

Luktens styrka

Kategori: Allmänt

I Fredags var jag med om den sjukaste luktupplevelsen någonsin! Helt insane...och nu ska jag dela med mig av den till er så gott jag kan!

Jag var ute och gick på morgonen, skulle till jobbet, och så står jag vid trafikljusen och väntar på att det ska bli grönt så jag kan gå över gatan. Medan jag står det kommer det en stank..det luktade ruttet ägg..ni vet hur det luktar när någon som ätit ägg fiser..mm en sån lukt! Jag tittade till vänster där det stod en man men så tänkte jag "Omöjligt att han fiser och det kan lukta så mycket!". Så jag tänkte att det var något fel på avloppen eller något..ibland kan det ju stinka rent allmänt pga nåt reningsverk eller så.

Grön gubbe dyker upp och jag börjar gå över gatan..stanken blir starkare och starkare och jag tänker "Oh my god, vad är det som stinker så???". Jag kommer över gatan och stanken är nu så illa att jag faktiskt var tvungen att hålla andan för att inte få kväljningar.

När jag tittar upp (det regnade så jag hade min luva på mig och såg inte så mycket) ser jag en hund och hundens ägare...jag fattade då vad som stank!! En blick på ägarens min och vad han höll i handen så fattade jag precis vad det var....det var hundens bajs!!! Heeeelt sjukt! Jag stod lätt 50 meter från hunden när jag först kände lukten och det luktade 50 meter efter den också...My god..sluta mata hunden med ägg!!!

Tvättmaskinernas framtid forts

Kategori: Allmänt

Ser ni jag är inte så knäpp trots allt! Det finns ändå en diskussion kring tvättamaskinerna! Idag såg jag en artikel på Aftonbladet gällande tvättamaskinens framtid 

Kan bli verklighet 2011
En tvättmaskin som tvättar när elpriset är som lägst.
Så ser framtiden ut när ip-uppkopplade elnät, smart grid, blir verklighet.
För vitvaruleverantörerna blir det en enorm marknad.



http://www.aftonbladet.se/bostadinredning/temavarmeenergi/article8138960.ab

Det är ju en sak min lilla hjärna inte kunde se som en framtid..!

Good cop vs Bad cop!

Kategori: Allmänt

Och priset till årets Bad cop gick idag tiiiiill....YASMINA!! Jag blev utnämnd till Bad cop idag på jobbet. Vad hände där!?

Så här gick det till! Jag har på siståne suttit med ett nytt projekt tillsammans med Linda som ska lämna över det till mig. Som ni sett i tidigare inlägg har personalen kanske inte alltid gjort det vi trott att de ska. Det leder så klart till att djävulen inom Yasmina börjar krypa fram och The Yazmanian devil visar inte särskilt mycket mercy! Såå idag när vi planerade inför kommande månad så nämnde jag en person som förlsag att hon skulle få mer jobb..då skriker Josefine ut:

J:Neeeeej ni får inte ta henne!!
Y: Huh? Varför inte??
J: Hon är så bra och ni förstör folk!

Haha Kanske inte låter så kul när man läser det, kanske en sån Had do be there moment. Jag och Linda sitter på ena sidan av rummet och Josefina på andra sidan så vår sida blev den onda sidan, jag blev the Bad Cop, Josefines sida blev den goda sidan och hon blev the Good Cop!

Men idag var en rolig dag på jobbet! Wei fler sånna dagar :)

Vad hände med Greys Anatomy??

Kategori: Allmänt

Det är vad jag vill veta! Innan denna säsongen som visas nu grät jag till varje, varje avsnitt! När jag tittade på ett avsnitt var jag så fokuserad och inne i det att jag kunde glömma bort vart jag befann mig. (Jag menar allvar!)

Varje avsnitt berörde mig på ett sätt som ingen annan serie har berört mig, jag led med alla som led (därav mina tårar). Jag kunde inte vänta tills nästa avsnitt...

Men nu...nu är det helt blaha blaha...knappt att jag pallar titta så jag undrar vad hände? Har du bytt manusförfattare eller vad hände!?

Störigt...och nu ska jag snart lägga mig..få slut på denna stördag..haha sjukt bitter!

Arbetsmoral

Kategori: Allmänt

Att människor kunde ha så lite skam i kroppen och inte ha någon arbetsmoral eller ansvarskänsla...helt otroligt! Man lär sig mycket när man jobbar med projekt och har ansvar för personal men det leder nog tyvärr också till att man blir rätt cynisk..

Jag har nog aldrig kunnat tänka mig att folk ljuger och säger att de har gjort saker de inte gjort, försöker undvika en genom att inte svara i telefon eller på mail..och vem hamnar i skiten pga att de inte pallar göra det de sagt att de ska göra?

Idag har jag nog varit arg under större delen av dagen pga att det finns folk som gör att man måste städa upp efter de men vad vore jag utan mina arbetskollegor?? Vi har så mycket att göra och alla i stort sett helt inne i sina egna saker men vi är några stycken som iaf försöker liva upp stämningen! Lite svårt framåt sen eftermiddag när man egentligen hade en AW inplanerad men får sitta och jobba över pga bristande arbetsmoral hos personalen!

Intressant att det är sånna skillnader länder sinsemellen också..Norrmän är såååå mycket värre än Finnar...Finnar kan man lite på i vått och torrt! Säger de att de ska göra något så gör de det! Norrmän däremot...herregud de får man hålla i handen från början till slut! Men det finns en del pärlor i Norge också så er hyllar jag och ni gör mitt liv så mycket lättare haha :)

Men det har tagit en och en halvtimma av att vara hemma för att jag ska släppa den otroliga irritationen jag känt idag...helt sjukt...undrar vad morgondagen har att erbjuda!

Sims

Kategori: Allmänt

Jag sitter som Pippi Långstrump nu...fast mina flätor hänger nedåt och står inte åt sidan som hennes! Har precis duschat och orkar inte föna håret så jag har flätat det istället haha Så smidigt med många alternativ!

Och nu, nu ska jag spela Sims! Jag har skapat min gubbe och köpt det billigaste huset så nu ska jag work my way up och bli världsledare och sjukt rik! Jag fuskar aldrig när jag spelar för jag ser det som en utmaning att börja med typ 0 kr och få det till en massa :) Jag har tidigare erfarenhet av att bli bereonde av Sims. Jag kunde sitta i timtal och tro att jag suttit en halvtimme haha Jag kunde gå upp tidigare på morgonen för att hinna spela lite sims innan skolan (Och jag är den sista personen på jorden som går upp tidigt av fri vilja!).

Men jag hoppas att jag blivit äldre och klokare och kan hantera spelandet så.. here I come Sims!

Sunday = Family day

Kategori: Allmänt

Idag har jag verkligen legat och segat till max...Har legat i sängen tills ungefär nu haha Tittar på MTV 16 and pregnant och verkligen latar mig...Men så insåg jag att jag får huvudvärk och jag blir bara segare och segare så nu har jag gått upp, ätit frukost och tänt en massa lampor så jag tror det är natt haha

Men det är ändå skönt att kunna göra det någon dag under veckan..iband måste man få lata sig! Men det är söndag så det innebär Påarp och family day! Varje söndag åker vi till Hassans syster och har quality time med barnen och familjen. Familj är viktig! Jag önskar att min familj bodde närmre så vi kunde umgås lika mycket med de. Nästa helg ska vi till mamma och pappa så det ska bli mysigt :)

Det är fars dag idag också så don't forget your dads! Fast det ska ni aldrig göra, ska inte behövas en Fars dag eller Mors dag för att uppskatta sina föräldrar! Men c ya later!

Thomas Sabo

Kategori: Style & Beauty

Jag kom precis hem från en mysig dag med Panni med mat, te och tjejsnack :) Det var mycket trevligt! Var ett tag sen jag träffade folk överhuvudtaget haha

Innan jag träffade Panni så passade jag på att använda mitt presentkort som jag fick av Panni, Vijdan, Sawen och Roni i födelsedagspresent hos Thomas Sabo. Herregud så svårt det är att välja saker där!! De har så många olika berlocker att jag stod där säkert en halvtimme och expediten var så söt och hade all tålamod i världen!

Jag ville ha något som symboliserade mig och mitt liv just nu. Så detta blev vad jag valde:

- Fatimas hand (För att det är Fatimas hand och den ska skydda mig mot ondska)
- En sko (För jag älskar skor och det är lite jag! )
- Ett hjärta (För jag har träffat kärleken i mitt liv, Hassan)

Jag tänkte egentligen ta en förlovningsring för att det skulle symbolisera att detta är året jag förlovade mig, jag har inte helt släppt tanken än så möjligt att jag går tillbaka och köper den. Men det är inte billigt ska ni veta! Jag fick lägga lite mer pengar trots mitt presentkort som låg på rätt mycket pengar! Bara Fatimas hand kostade 700 kr kan jag säga haha

Men tack för denna fina present! Väldigt uppskattat :) Puss till er!



Underbara helg!

Kategori: Allmänt

Jag har fått sova i två dagar nu men är ändå helt slut...sjukt irriterande! Vad ska man göra för att bli pigg?? Hjälper ju uppenbarligen inte med att sova!

Igår var jag ledig för jag jobbade förra lördagen..supernice! Så idag känns som söndag, fast det är lördag, vilket innebär att jag har ännu en ledig dag innan man börjar jobba igen ;)

Så igår köpte jag Sims 3 spelet..killarna har ju blivit spelgalna så det måste ju jag också bli, fast på ett tjejsätt :) Så istället för Starcraft eller vad det heter blir det Sims för mig! Sedan åkte vi och hälsade på Miki, Lili och underbara Nikolina ( Som by the way flörtade massor med Hassan!! Haha) Vi åt jättegod tacos och hade det allmänt trevligt.

Sen...sen mina vänner gjorde vi något jag aldrig gjort förut! Vi åkte till Roni där vi hade en glassbuffé kväll! Jaa ni hörde rätt, glassbuffé! Sjukt många olika glassar, strössel, såser och kakor. Riktigt mysigt och nice! Och inte nog med att vi alla samlades och åt glass utan vi skulle dela med oss av barnhistorier också. Så det blev en mycket bra dag med ett bra avslut på kvällen med en massa skratt! Till en början hade jag lite svårt att minnas roliga och fina barnminnen men tillslut var det typ bara jag som snacka haha

Tvättmaskinens framtid

Kategori: Allmänt

Nu har min hjärna varit igång igen och tänkt på saker som kanske inte många tänker på.

Igår när jag tvättade så kom jag att tänka på en sak. Jag stod och tittade på maskinen medan den centrifugerade och tänkte: Hur kan man utveckla tvättmaskinen?

När man tvättade för hand förstår jag att man kunde tänka "Så skönt om detta kunde göras automatiskt", men idag görs ju allt automatiskt så vad är tvättmaskinens nästa steg?? Det enda som vi måste göra manuellt är ju själva in- och uttömningen av tvätten plus att sätta igång tvätten och sedan hänga upp tvätten.

Blir nästa steg att tvätten är torr när maskinen är klar? Eller att det inte behövs vatten för man har kommit på nåt annat sätt att få det rent? Jag vet faktiskt inte...blir lite frustrerad för någon utveckling kommer ju ske och det stör mig att jag inte kan se det!! Haha

Vad tror ni blir tvättamaskinens nästa steg??


  <----- Snygg maskin va??

PCPPH

Kategori: Allmänt

Idag började jag mitt nya "inte jobba över" liv! Haha får se hur länge det håller i sig men mitt mål är att inte jobba över så mycket som jag gjort.

Så idag kom jag hem i tid iaf och tänkte göra något jag inte gjort på länge pga sjukdom, jobb and whatnot..laga mat! Så jag gjorde pizza, mums mums! Det blev en veggiepizza för orkade inte vänta på att något skulle tina. Till efterrätt har jag gjort chokladpudding!

Så nuuu är det dags att äta chokladpudding och kolla på Paradise Hotel!

Någon annan som tycker att denna säsongen inte är lika bra som förra?? Kanske för att det inte hunnit gå så många avsnitt men tycker nog att förra var lite mer intrigit än denna.

Någon som kommer på vad förkortningen PCPPH står för? ;)

Boring Sunday

Kategori: Allmänt

Ok I'm back..typ. Jag har hamnat i en sån "Jag orkar verkligen inte sätta mig vid datorn AT ALL" mode just nu...Datorn ger mig ångest av någon anledning.

Men idag är jag rätt uttråkad..Funderar på att göra chokladpudding och äta, men finns inget bra på tv så vad ska jag äta det till? Blev inspirerad av Roni som hade gjort massa chokladpudding så jag köpte det idag.

Idag har varit en sån riktigt blä söndag...sån dag där man bara inte pallar med något och på dåligt humör av ingen direkt anledning..Fast rätt skönt ändå att bara inte göra något..jobbade igår så jag har inte direkt fått en hel helg.

Men igår var vi på bio och såg en rätt rolig film, Due Date. Det jobbiga är att jag i vissa stunder ville asgarva men kunde inte! Jag har ju haft lunginflammation och hostat så mycket att jag på riktigt började spy. Hostan har inte riktigt släppt ännu så när jag skrattar får jag en sån riktig hostattack så att jag kan spy av det, därför var jag tvungen att sitta och vara allvarlig under denna roliga film...jobbigt! Men den borde alla ni som inte hostar se!