yazzmania

Mmmmmmmat

Kategori: Allmänt

Idag hade vi Roni och Lena över på middag. Jag satt och leta efter recept och hittade detta:

Mustig köttgryta med rödvin och vitlök. (konstigt..ingen vitlök har man i)

Men iaf den blev faktiskt god och jag rekommenderar den! Snabbt och enkelt!

Ingredienser
500 gram
0,5 paket
2 msk
1,5 dl
1 st
8 st
10 st
2 dl
1 nypa(or)


Tillagning

1. Skär lök, bacon och paprika i bitar och fräs tillsammans med champinjonerna i en gryta.

2. Lägg upp på fat och bryn köttet i samma gryta. Häll på vatten och fond, låt koka under lock. Mot slutet av kokningen tillsätt baconfräset, grädde och timjan.

3. Smaksätt med salt, peppar och eventuellt mer fond.

Servera med ris och grönsallad.

Arabian princess

Kategori: Allmänt

Jag har börjat läsa arabiska på distans. Detta för att jag helt enkelt vill förbättra min arabiska i både förståelse, skrift och läsa. Den marockanska dialekten är rätt annorlunda från klassisk arabiska och jag slutade hemspråk när jag var liten så jag har tappat rätt mycket!

Därför börjar jag om från scratch! Rätt kul faktiskt för jag har sånna "ja just det" moments. Så får se om jag blir grym snart på arabiska :D

Men jag måste säga att det är lite jobbigt..för det är svårt att hålla borta den arabiska man redan kan och försöka vara nollad...Typ som detta "Ma ismuka"..haha what? Vem pratar så till vardags?? Ingen haha


All aboard

Kategori: Allmänt

Sjukt skön låt!

Time...

Kategori: Allmänt

Sjukt så viktigt det är med tid! Har man inte tid så rubbas ALLT! Frågan är då vart man prioriterade fel...

Tex så måste vi handla. Vi har inte mycket mat kvar och har man inte mat som man kan laga så blir det att äta ute, snabbt och enkelt, när man kommer hem från jobbet. När man äter ute, snabbt och enkelt, lägger man sjukt mycket pengar på det men man lägger också på sig vikt! Pengarna kommer tillbaka men vikten stannar och försvinner mycket svårare!

Men iaf. Jag satt då förra veckan och planerade vad vi behöver handla och insåg nu att när ska vi hinna handla?? Vi borde ha handlat igår, söndag, för nu är det kört för denna vecka! Idag kom både jag och Hassan hem för en liten stund sen för att vi båda hade saker efter jobbet, imorgon har jag saker efter jobbet och kommer hem samma tid som idag, på onsdag ska jag träna. Då är det helt plötsligt torsdag och då har heeela planeringen rubbats!

Det är riktigt viktigt med bra planering när man inte har all tid i världen att göra allt..! Och så är det inte minst med matlagningen. Om jag inte har planerat vad jag ska laga, tagit fram det så det kan tina, och sett till att jag har allt jag behöver för att laga maten så kan vi räkna med att det blir att äta ute. Och då är vi där igen..pengar och vikt!

Tråkigt att ens liv måste vara så inrutat att man måste planera allt....

Lift me up

Kategori: Allmänt

Ringa ett samtal

Kategori: Allmänt

Ibland när man får perspektiv på saker så känns ens liv väldigt enkelt och bekymmerlöst än man först har tyckt.

Jag har en vän som just nu går igenom något jobbigt..väntan på att en nära person ska gå bort. Så alla timmar vakar de vid dennes sida och bara väntar.....Jag kan inte ens föreställa mig hur det känns och när jag pratade med hennes så sa jag "Jag kan tänka mig", men nej det kan jag inte. Jag har ingen aning och min träningsvärk som jag klagar på så mycket blir helt plötsligt obefintlig och känns så löjlig att ens klaga över.

Det är en väldigt konstig situation för man vet inte riktigt vad man ska säga. Det blir ett ganska obekvämt samtal för verkligen ingenting man säger kan hjälpa, lätta eller ändra något. Att ens säga att man har träningsvärk eller vad det nu kan vara känns respektlöst.

Men jag ringde samtalet, vet inte om det är uppskattat eller inte, men jag tänker mig att om jag var i samma situation så hade jag velat att mina vänner hade ringt och bara sagt "hej, hur mår du?"

Jag tror att många undviker att ringa ett sådant samtal just för att det är väldigt awkward och för att man inte vet vad man ska säga. Man ger också sig själv ursäkten genom att säga "Nej men de vill nog vara ifred nu". Ja det kan nog stämma, man behöver ju inte bomba med samtal..men för mig hade nog ett samtal betytt mycket.

Vet inte..jag försöker vara en bra vän iaf och göra vad jag kan göra, ringa ett samtal!

Baka baka liten kaka!

Kategori: Allmänt

Jag har idag bakat en dubbel chokladkaka. Ikväll så ska jag till Vijdan där vi ska få god mat och sjunga singstar! Jag tar med mig efterrätten :D Men innan ska vi till Helsingborg så har bakat kakan nu och tänkte demonstrera för er hur det går till!!

Jaa jag har en lite receptbok! Haha denna fick jag när jag gick i högstadiet tror jag..! Här finns det magiska receptet :D














Slutresultatet! Nu får vi se hur den smakar :D

Söndags shopping!

Kategori: Allmänt

Söndag och jag känner SMÄRTA! Så därför njuter jag av lite fönstershopping :D


Christian Louboutin 1165 euro


Donna Karen 2380 Euro


Jimmy Choo 625 euro 

Rick Owens 3455 euro



TIBI 362,60 euro

Myslördag!

Kategori: Allmänt

Min kropp gör ont!! Så det är skönt med riktig myslördag och film. Vi tittar på en natt i museet 2.

Mysig liten brasa har vi också :)

Bra lördagsmusik

Kategori: Allmänt



Effektiv lördag!

Kategori: Allmänt

Yes jag höll mitt ord och gick upp och tränade imorse! Passet började halv tio och kan ni fatta att det var kö till gymmet????? Vad händer?? Haha sjukt att folk är så duktiga!

Det var ett hårt pass! Var länge sedan jag tränade så min kropp är inte världens starkaste...just nu är mina armar rätt möra och benen också...vill inte tänka på vilken träningsvärk jag kommer ha imorgon och på måndag...Haha men duktig är jag iaf :) Skönt att ha gjort det nu!

Får se hur duktig jag är framöver, men ska försöka få in en vettig rutin på tränandet :)

MI3

Kategori: Allmänt

Kom precis hem från bion. Vi såg Mission Impossible 3. Den var faktiskt förvånansvärt bra! Så den kan jag faktiskt rekommendera..!

Jag har nog blivit lite smått galen...vet ni vad jag gör nu?



Yes, imorgon kl 9.30 på en lördag ska jag stå och köra bodypump...haha..liiite smått galen! :D (Notera att jag är den första som har bokat haha)

No regrets

Kategori: Allmänt

Why complicate life?

Kategori: Allmänt

Ok hur många gånger har du känt dig ensam? Tänkt att ingen bryr sig..ingen ringer och frågar hur du mår, ingen frågar om ni ska träffas, ingen säger "jag kommer till dig nu" eller "kom hit till mig" eller egentligen vad som helst?

Det har hänt mig några gånger att jag sitter hemma själv och känner "Ingen bryr sig!!" Man tittar på telefonen och NADA. Typ som "Varför vet inte ni att jag inte gör nåt just nu och varför ringer ni inte!?"

Som om folk är tankeläsare och kan se med en magisk kula vad alla gör...!

Men iaf..efter ett antal gånger av att ha tänkt så, blivit ledsen och till och med börjat gråta slog det mig att varför sitter jag och väntar på att andra ska ringa mig? Varför ringer inte jag själv??

Det är inte som att folk har har sändare som säger "Yazz är själv nu", "XXX vill träffas nu" osv..!

Det är ingen idé att sätta krav på folk runt omkring en för ingen kommer någonsin leva upp till sina krav och därför hamnar man alltid i fullständig besvikelse! Dessutom kan jag inte sätta krav på andra när jag själv inte följer mina egna krav!

En kompis posta denna idag på FB och den är sååå rätt i tid för hur mitt nya motto är. Iaf de två första meningarna..restan är jag rätt bra på att följa :)



Så mycket roligare livet blir när man har mottot "If you want it, get it!"

Så inget mer sitta och vänta på att din mobil ska låta! Få den att låta hos nån annan istället och ha kul! :D

Flyttning!

Kategori: Allmänt

Nu håller jag på och flyttar in till mitt nya kontor. Sitter och funderar på hur jag ska inreda för det är väldigt vitt!! Så jag har lite planer på att gå lite bananz och hämta hit orienatalen! :D

Har ni tips so just shoot!

Men blev helt glad när jag kommer in till kontoret och ser detta


För er som inte ser vad det står : "Välkommen till ditt nya kontor!! Världens bästa bloggerska!!" Och "SLUTA BANTA!! Avocado och Keso är inte gott!!" Haha


Supergulligt! Tack Sarri! (Och neej vi ser inte att det står att du är bäst) haha

Älska mig del 5

Kategori: Allmänt


Detta fick mig verkligen att gråta...fy!

Wag the city Hbg - Lök!

Kategori: Allmänt

Igår var jag i Helsingborg på "vår" premiär av föreställningen Lök!

Det är mitt jobb som har arbetat med ca 80 ungdomar i Helsingborg som tillsammans med våra pedagoger satt ihop den heeelt fantastiska föreställningen Lök! Shit vad grymma de var!! Helt självsäkra och ägde varje bit av scenen och varje del av föreställningen!

När vi har satt ihop film om processen ska jag posta den här, men tills dess får ni nöja er med några klipp som jag filma med min Iphone!

Första scenen



Den här tjejens röst är GRYM!!!! Ville bara höra mer av henne!



Modevisning..ångrar skitmycket att jag inte filma hela för de samlades mot slutet allihopa och gjorde skitcoola poser



Älska mig del 4

Kategori: Allmänt

Hemskt avsnitt..!! Tankeställare..!



Biobiljett gratis?

Kategori: Allmänt

Älska mig del 3

Kategori: Allmänt

Somliga går...

Kategori: Allmänt

..och äter på lunchen, andra går och tränar!

Måste säga att jag känner liiiiite duktig som gick och tränade på lunchen. Det blev inget långt träningspass men ett träningspass non the less! Gymmet ligger ju faktiskt skitnära jobbet så jag ska försöka passa på att träna efter jobb, nån lunch här o var och så småningom kanske INNAN jobb! (Haha ok nu ska vi inte springa iväg med fantasier...!)

Men jag är rädd för att jag har en förkylning liggandes i kroppen..har haft huvudvärk rätt länge nu och idag när jag tränade så hade jag huvudvärk plus tung och jobbig andning. En sån typisk förkylningsandning..Får se om det bryter ut!

Wiii Go team Yazz!

Kategori: Allmänt

Vägde mig imorse och jag har nu gått ner till 59,7! Yeay! Sakta men säkert så når jag mitt mål!

Det som är nice är att jag inte plågar mig som jag gjorde första veckan. Nu när jag tittar tillbaka så ser jag första veckan som en avväjningsperiod. Den var jobbig och det enda jag tänkte på var mat, mat, mat, äta, äta, äta.

Nu har jag minskat ner rejält på hur mycket jag äter och vad jag äter. Men jag tillåter mig att äta nåt gott om jag känner för det, dock inte för mycket och när jag känner mig mätt så slutar jag äta. Sedan väljer jag mina maträtter rätt noga, tex om jag till lunch bara har käkat nån sallad och avokado kan jag till middagen äta något som innehåller lite mer fett och kolhydrater (med måtta). Har jag till lunch ätit något som innehåller kolhydrater, tex bulgur som jag åt igår, så äter jag en lättare middag.

Och uppenbarligen så funkar det för jag går ner i vikt :)

Idag ska jag chocka alla jag känner lite grann. Men jag avslöjar inte med vad! Det får ni se sen haha

Älska mig del 2

Kategori: Allmänt

Här kommer del 2!

Älska mig del 1

Kategori: Allmänt

Nu är det filmvisning hos Yazzmania. Detta är en mycket bra film som borde ge alla en tankeställare. Det handlar om mobbning och att aldrig säga ifrån. Vad får det för konskvenser? Hade man gjort andra val om man visste hur det skulle sluta?

Varje dag kommer jag lägga upp en del och idag börjar del 1.


Breaking news: Ugglan är kidnappad!!

Kategori: Allmänt

Min uggla har blivit kidnappad..!! Den har varit borta länge men jag har inte riktigt reagerat förns idag när jag ville ha den.

Senaste gången ugglan sågs till liv var när jag skulle visa er hur den såg ut.

Min utredning har hittills lett till två namn och därför två huvudmisstänkta, Hassan och Nikola.

Hassan
Motiv: Förutom mig så står han ugglan närmst. Det är ofta personer i offrets närhet som är de skyldiga. Jag vet ju att det inte är jag och därför är Hassan nästa. Han har dessutom uttryckt ett starkt förakt till ugglan i form av att han tycker den är skitful.

Hassan förnekade först till gärningen men erkände sedan. Dock kan jag inte ta erkännandet på allvar då den gavs för att få mig att va tyst.

Misstanke kvarstår!

Nikola
Motiv: När jag postade bilden om min uggla uttryckte Nikola ett visst intresse för ugglan. Han undrade vart han kunde få tag på en likadan. Då jag köpte just den i London visste jag inte vart man kunde hitta en likadan här.

Nikola har ännu inte blivit tilldelad misstanke och har därför inte yttrat sig i ärendet.

Misstanke kvarstår!

Utredningen forstätter och jag håller er uppdaterade när jag har nya spår att gå på!

Har ni sett ugglan? Alla tips är välkomna!

Love on top

Kategori: Allmänt

Passande låt idag! :D Riktig feel good låt!

You're the one I love, you're the one I need! Till dig Hassan!

Det snöar!

Kategori: Allmänt

Det snöar ute! Jag har tidigare varit en stark motståndare till snön och vinter men jag måste faktiskt erkänna att efter denna snölösa vinter tycker jag det är mysigt att det snöar massor ute! Kan äntligen använda mina fula gortexskor som jag köpte förra vintern och min peakjacka för äntligen komma till användning!

Men bäst av allt! Jag kan ha min Mother Russia mössa på mig haha



Och till miss Widerstedt (om hon nu skulle råka droppa in här haha)...den är från H&M och kostade 30 kr!! Eeuuw!!! Haha

Queen Yazzmania

Kategori: Allmänt

Jag vill tacka alla som röstade på mig och krönte mig till Queen Yazzmania!

Haha vi ses!

Lök - gråter du när dina lager faller av?

Kategori: Allmänt

Jag är så jäkla stolt över mitt jobb och vad vi gör!

Den 25e har våra ungdomar premiär för sin föreställning som de har jobbat med heeela hösten! Om ni bor i Helsingborg eller i närheten så måste ni gå o kolla! Biljetter kan ni köpa på ticnet! Föreställningen heter LÖK

LACK!!!

Kategori: Allmänt

Jag är sjuuukt lack nu! En kompis som skrev status om 11 åringar som går runt och rånar folk...och så klart kommer det vanliga inlägget om "Så går där när man slänger alla invandrare i samma område"..

Asså.....jag blir så arg på sånna inlägg att jag inte vet vart jag ska ta vägen! För det första, vem säger att det är invandrare som begår dessa brott??? I detta fall är det BARN..11 år!!! För det andra, vem är invandrare?? Och har invandrare några speciella gener som gör att de är mer krimiella än svenskar eller?? Då antar jag att jag har den genen för jag är STOLT barn till min pappa som så fint har vandrat in i detta landet. Han jobbar mer för detta samhälle än många "renodlade" svenskar jag känner. Men han är väl också kriminell antar jag. Och min mormor och morfar som har vandrat in från vårt grannland är ju också kriminella så klart...så jaa..jag måste ju ha ganska mycket kriminalitet i mig efter dessa antaganden att invandrare är kriminella och alltid begår kriminella gärningar när de bor med fler invandrare!

Dessa kommentarer alltså.....till och med USA som jag i stort sett ALDRIG ger positiva kommentarer om har kommit ljusår längre än Sverige. Har du fått amerikanskt medborgaskap är du amerikan inget annat! När ska Sverige lära sig???

Men ja Sverige hade ju ingen polis och inget rättssytem innan dessa invandrare började komma (när nu detta var) för svenskar är hederliga människor! Men eftersom invandrare blir kriminella så fort de har vandrat in någonstans så måste ju svenskarna som invandrade till USA vara kriminella? Ja så måste det vara!

Så jag har kommit på relationen nu till kriminalitet. Vandrar du över länders gränser och flyttar till ett annat land, alltså är du invandrare, så händer något med dig som gör att du blir kriminell. BRA! Nu har jag löst den gåtan!

Tack för alla dessa högst intelligenta kommentarerna som gjorde att jag kom på hur vi ska lösa kriminaliteten! Bort med Svenskarna från USA! Jag vill inte som svensk ha dåligt rykte bara för att de inte kan bete sig där borta i det stora landet!

Sjukt lack!

Kom inte sen och säg "jag skämtade bara"!!

Fake or no fake

Kategori: Allmänt

Vet inte om ni redan har hört talas om denna bloggen..Hanna Widerstedt...asså hon är komedi! Haha

Hon har sjukt mycket självförtroende och verkligen attityden "I don't giva a ** about you"

Gillar det och vet inte riktigt hur mycket är spel och hur mycket som verkligen är hon men anyway..kul läsning haha

Garvar lite åt hur hon skrattar åt alla som handlar på HM och skriver ett Euw efteråt för man ska ju bara köpa märkesväskor o grejer för minst 10.000 haha...komedi är hon...

Ivy Blue

Kategori: Allmänt

Beyonce lever i en heeeeelt annan värld! Kolla hur hennes rum på sjukhuset där hon födde barnet ser ut!!

Vad tror ni om dessa spekulationer om barnets namn och att Ivy ska stå för Iluminatis very youngest?? Iluminati är galet..dyker upp överallt ju! Vet inte vad man ska tro!

Dumlemuffins

Kategori: Allmänt

Nu har jag bakat Dumlemuffins och provat min nya muffinsform. Jag var lite skeptisk till receptet först men jag måste erkänna att de blev faktiskt goda.

Och det var skönt att använda muffinsform. Den svalnar väldigt fort så under tiden man fyllt på nya former och smet i så är det redan sval. Men om ni ska köpa en, köp en som har 12 st och gärna fler..lite jobbigt att behöva göra i omgångar. Tar mycket längre tid än att bara fylla alla så är de klara samtidigt...

Tänkte göra en frosting till de men ångra mig för att det kanske blir för mycket i och med dumlen. Men har inte bestämt mig än..haha







Recept

5 dl vetemjöl
2 1/2 dl socker
4 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 1/2 dl mjölk
1 ägg, lätt vispat
150 g smält smör
1 påse Dumle eller ca 15 st

Gör så här:

Blanda alla torra ingredienser i en skål.
Blanda smält smör, mjölk och ägget i det torra.
Fördela smeten i muffinsformarna. Fyll till ca hälften och lägg en dumlebit i mitten. Fyll sedan på resten.

Gräddas i ca 20 min, 200 grader C

Skynda fynda!

Kategori: Allmänt

Nu är det big time sale på net a porter! Rätt bra rea också! Ska visa några fynd som jag hittat på skoavdelningen! Man sparar massor pengar på att köpa nu så passa på haha

Marc Jacobs. 550 euro. Nu 165 euro.


Jimmu Choo. 725 euro. Nu 362,50 euro

Miu Miu. 460 euro. Nu 276 euro


Jimmy Choo. 1249,50 euro. Nu 374,71 euro!! Lätt bästa klippet!

I was here

Kategori: Allmänt

I wanna leave my footprints on the sands of time
Know there was something that, and something that I left behind
When I leave this world, I'll leave no regrets
Leave something to remember, so they won't forget

I was here

I lived, I loved


I was here

I did, I've done, everything that I wanted
And it was more than I thought it would be
I will leave my mark so everyone will know

I was here


I want to say I lived each day, until I die
And know that I meant something in, somebody's life
The hearts I have touched, will be the proof that I leave
That I made a difference, and this world will see

I was here

5 största filmlögnerna

Kategori: Allmänt

Så jag är hemma en lördagkväll och Hassan har sovit sedan typ åtta...klockan är nu tio och han vääägrar vakna! Har väckt honom två gånger redan..

Men jaja skitsamma det är skönt att vara hemma. Jag är också trött! :) Men jag och en kompis satt på facebook och snacka så kom vi in på samtalsämnet filmer och hur de ljuger för oss! Allt ser så jäkla mysigt, göttigt, fint och romantiskt ut på film men i verkligeheten är det INTE det!

Detta kom vi fram till:

1. Film: Dricka vin hemma en lördagkväll med mys och film
    Verklighet: Vin är äckligt och det är aldrig mysigt och gott

2. Film: Att sova på sin killes bröstkorg hela natten
    Verklighet: Hårt, klumpigt och man får nackspärr!

3. Film: Man inser att den man älskar ska gå på planet om en minut och kör dit fort som attans..berättar i tio minuter om hur kvinnan man älskar snart ska gå på planet. Fort kommer man förbi allt och hinner till henne när hon precis ska boarda planet.
    Verklighet: Det tar alltid minst en halvtimme att ta sig till en flygplats. När man väl kommer det är det INGEN som köper nån lovestory och låter en gå till säkerhetskontrollerna utan biljett. Om man ändå väl kommer till säkerhetskontrollen och tror att man snabbt ska kunna springa förbi utan pass och biljett är man TERRORIST och hamnar i detention för att bli förhörd...alltså not gonna happen in real life!

4. Film: Den fula ankungen i skolan får nån megamakeover, tar bort tandställningen och blir heltplötsligt värsta Victoria Secret modell och får skolans snyggaste kille.
    Verklighet: What's up with that!? Sen när kan man ta bort en tandställning för tidigt och helt plötsligt är tänderna perfekta?? Har nån missat att man ska gå runt med en skena i munnen som boxare har och att om man inte gör det blir tänderna lika missbildade som innan?? Och HUR fick man håret så svallande fint bara så??? LÖGN!!

ICKE BARNVÄNLIGT! LÄS EJ OM DU ÄR KÄNSLIG!
5. Film: När killen ska kyssa tjejen passionerat så drar han armen över bordet och slänger ner allt, slänger upp henne och kysser henne.. som sedan leder till passionerat sex
    Verkligehet: Hallå???? Vem plockar upp röran!?


Vi kom på några till men detta var top 5 haha. Kommer ni på fler??



Heldag i solen!

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit ute från kl 12 typ till nu...skönt att komma hem! Jag har spenderat dagen med Sarajeh och hennes kille. De bor i Helsingborg men tog en sightseeing dag i Malmö haha Love it. De kom hit och ville tänka som turister och explora Malmö. Lät rätt mysigt faktiskt!

De tog med mig till en konstutställning på moderna museet. Det var rätt trevligt..då har jag ju varit där också :) Men det är nog sant faktiskt..man uppskattar inte riktigt staden man bor i utan man har sina rutiner och de håller man sig till. När man ska nånstans så är man inriktad på den platsen och man tar inte tid att kolla upp på byggnader och se vad som finns.

Hon har fyllt år också så hon fick sin födelsedagspresent. Ett presentkort på Panduro. Hon är ganska pysslig av sig så tänkte att det kunde vara en bra present :D

Min dag har slutat med (kvällen började med) en date på Tusen och 2. Bara jag o Hassan :) Det var myspys!!

Nu vill jag ha te!! Haha vilken skön lördag!

Sarajehs present


Moderna muséet i Malmö





Mysigt ljus på Tusen och 2!

I'm bringing it back!

Kategori: Allmänt

So now I'm done! Ska iväg alldeles strax! De senaste dagarna har jag börjat vända luggen åt andra hållet så det blir en rätt stor snedlugg. Gillar ändringen! Jag och inbakade flätor har också blivit en grej nu haha..Denna blev inte jättebra men orkar inte göra om den ordentligt haha

What do you say?


Ciara

Kategori: Allmänt

Älskar Ciara på alla sätt och vis! Hennes musik är grym, hon dansar grymt och hon är sjukt snygg!!!

Shakira shakira, beyonce beyonce

Kategori: Allmänt

Snacka om gamla goda tider! Denna får mig att tänka på våren 2007 när jag bodde i Växjö. Jag satte på MTV (den tiden då de faktiskt spelade musik på kanalen!!!) och hörde denna. Jag skulle iväg på föreläsning eller nåt men kunde inte slita mig från tvn. Var tvungen att lyssna klart och dansa till den! Hittade den på the internet och lyssnade sedan på den om och om igen medan jag fixa mig haha


Inspiration

Kategori: Allmänt

Löördag! Älskar lördagar..chilla, äta frukost och tid att fixa sig! Fast saknar inspiration just nu till vad jag ska ha på mig...en sån dag när det kan ta mig 3 timmar att göra mig iordning. Men jag har inte 3 timmar för jag ska träffa Sarajeh snart!

Need inspiration!!

Det är vinter!!

Kategori: Allmänt

Jag har nästan glömt att det faktiskt är vinter. Vi har 8 plusgrader i Malmö och snön är inget vi sett denna vinter... Så kommer man hit upp och ser snö så långt ögat kan nå!

Jag hatar ju snö egentligen men detta är ändå lite nice! Det är mysigt och det är ljust! Får mig att komma ihåg när vi var små och byggde en dinosaurie av snön i skolan. Önskar nån hade haft en iPhone då och fotograferat den!

Dag 6

Kategori: Allmänt

Jag är på ett hotell i Örnsköldsvik nu! Ska vara här till torsdag! Saknar redan Hassan!

I och med att jag är i övik blir det lite svårt att hålla min diet, men jag kommer göra ett försök! Jag kommer inte kunna väga mig heller så vi får se fredag morgon hur det har gått!

Men idag såg det ut så här:

Dag 6
Vikt: 61,0
Frukost: en kopp svart kaffe
Lunch: en burk keso och en avokado
Middag: plankstek

Ville äta sallad men det hade de inte så det blev kött och potatismos och bearnaisesås. Insåg efteråt att jag kunde skippat såsen men men! Haha

Jag har också köpt väääärldens skönaste mössa för 30 kr!!!! Love it!!!

Dag 6

Kategori: Allmänt

Jag är på ett hotell i Örnsköldsvik nu! Ska vara här till torsdag! Saknar redan Hassan!

I och med att jag är i övik blir det lite svårt att hålla min diet, men jag kommer göra ett försök! Jag kommer inte kunna väga mig heller så vi får se fredag morgon hur det har gått!

Men idag såg det ut så här:

Dag 6
Vikt: 61,0
Frukost: en kopp svart kaffe
Lunch: en burk keso och en avokado
Middag: plankstek

Ville äta sallad men det hade de inte så det blev kött och potatismos och bearnaisesås. Insåg efteråt att jag kunde skippat såsen men men! Haha

Jag har också köpt väääärldens skönaste mössa för 30 kr!!!! Love it!!!

Dag 5, då kör vi igen!

Kategori: Allmänt

Ok då var det roliga över och helgen är slut. Så nu är det slut med gottandet och back to strict diet!

Dag 5
Vikt: 61,9
Frukost: En kopp te
Lunch: En burk naturell keso, en avokado
Middag: 250 g biff, 2 rivna morötter med lite citron i

Det som är nice är att helgens göttande bara har kostat mig en ökning på 200 g! Känns lite löjligt att gå o väga sig hela tiden men det ger iaf nåt slags mått på hur det går! Undrar om helgens mat kan ligga kvar som ett lager som gör att jag går upp senare? Haha Iofs så mycket som vi dansade i lördags så har jag nog förbränt all den maten och lite till!!

En annan sak som jag har märkt är att min magsäck de facto har blivit mindre (eller så är det rent psykiskt att jag slutar äta när jag känner att det räcker). Jag trycker inte i mig maten för att det är gott tills jag är så mätt att man vill dö!

Sunday!

Kategori: Allmänt

Igår var lätt en av de roligaste utekvällarna på lääänge! Hela gänget var samlat för Fabio fyllde år så vi var först på fridays och sen på Harrys. Djn på Harrys var GRYM!! Jag dansa nonstop i timmar!!! Svettades som en gris haha fy!


Nu ska jag iväg på brunch! Café ceder i Malmö har lätt godaste brunchen!

Yazzmania goes hairmania

Kategori: Allmänt

Idag har jag spenderat min dag lite roligt. Den började tidigt för jag skulle jobba lite och sedan gick jag iväg till Dark & Bright. Det är min bästaste frisörsalong! De har en praktikant där som behövde öva lite så jag ställde upp som hårmodell!

Håret började med att vara en väldigt fin, klassisk och enkel frisyr. Något man skulle kunna ha till sitt bröllop eller liknande. Men det var inte tillräckligt crazy för Chantelle (min frisörska) haha. Så tjejen fick börja tänka lite utanför ramarna och gå lite nutz! Och nutz blev det! Haha



Hittade en ljussättning på Iphonen som gjorde det lite mer spöklikt haha passade!




Vi ses ute i vimlet! Haha

Dag 4 = Fredag

Kategori: Allmänt

Ok så idag är det dag nr 4 och detta är statusen

Dag 4
Vikt: 61,7
Frukost: En kopp svart kaffe och ett rostat bröd utan pålägg och smör
Lunch: En kycklingfilé och 3 dl yoghurt
Middag: En cheeseburgare och en McChicken Junior
Fredag kväll: Liiiite chips och liiite godis och två glas fanta

Haha Jag vet!!! Men så här är det. Denna dieten dööödar det sociala livet! Vad är ett liv utan att få äta lite chips och lite godis på helgen?? Plus jag och Hassan är inget bra team..han kom med förslaget att vi kör veckodagarna och äter fritt på helgen och jag var inte den som sa nej! Men denna dieten är SICK! Jag har gått ner typ 2 kilo och Hassan har gått ned 4 kilo redan!!

Det positiva är att min magsäck faktiskt har krympt och i och med att jag inte har fått i mig socker några dagar så kunde jag inte äta hur mycket chips och godis som helst! Plus det känns lite mer normalt att köra veckodagarna och låta helgerna va helger. (Haha men konstigt nog har jag dåligt samvete gentemot bloggen hahaha)

Jag ska väga mig imorgon igen och se hur mycket mitt kvällsintag har påverkat mig haha Men just nu känner jag mig taggad att ta ett träningspass imorgon vilket jag inte kan med den diet vi har gått på dessa dagar..men det är idag..får se hur taggad jag är imorgon. Plus mitt gymkort är borta..!! Måste kolla om 24/7 har öppet imorgon!

Greys!!

Kategori: Allmänt

Äntligen har Greys Anatomy kommit tillbaka och alla andra serier sätter igång nu! Såg precis det senaste avsnittet av Greys och jag grät som vanligt....jag har aldrig varit med om en serie som till nästan varje avsnitt får mig att gråta! Helt sjukt bra serie!!

Dag 3

Kategori: Allmänt

Ok så detta är dag 3, här får ni el status!

Dag 3
Vikt: 61,7
Frukost: En kopp svart kaffe, ett rostat bröd utan pålägg och smör
Lunch: 2 hårdkokta ägg, 10 skivor kalkon, sallad
Middag: 250 g kokt brocolli, en tomat, ett äpple

Jag är rätt stolt att jag inte har nallat en massa smått och att jag inte har givit in för alla frestelser! Men shit som jag njöt av det rostade brödet imorse! Igår tänkte jag, nja det kommer nog inte va så gott (jag älskar smör och ost haha) men det var sååå gott. Och äpplet....asså det var länge sen jag åt något som blev en halleluja moment!! Äpplet var sååå underbart gott och jag njöt av varje tugga!!

Men idag kommer en liiiiten utmaning. Vi ska träffa våra vänner på T-bone ikväll, en riktig köttrestaurang. Medan de äter kommer jag och Hassan sitta där med vårt vatten och sukta! Hassan ser det som mental träning, jag ser det som tortyr!! Haha

Natural?

Kategori: Allmänt

Ibland måste man få va lite onaturlig! Jag har satt i löshåret och jag älskar när man får in det och det ser helt plötsligt mycket fylligare och längre ut :) Men det är klip on så det är enkelt att ta av! Men ibland är det skönt att piffa till sig lite extra!

Ska iväg nu med Sawen och Panni o titta på brudklänningar!! Wiii! Tyvärr är mitt roliga över när det gäller bröllopsbiten men nu är det Sawens tur! Älskar bröllop och längtar tills jag får se henne i en vacker brudklänning!!



Tori & Dean Hem ljuva hollywood

Kategori: Allmänt

Nu när jag har varit ledig har jag haft tid att lata mig framför tvn. Så underbart att få njuta av vår tv, soffan och alla kanaler som vi betalar överdrivet mycket för haha

Tori Spelling har en realityshow som handlar om hennes liv och jag har fastnat för den! Den är så mysig på nåt sätt haha

Hon har skrivit en bok om hennes liv som jag har lust att läsa! Sjukt hur man kan vara intresserad av andras människors liv haha men det är underhållning :)



Dag 2

Kategori: Allmänt

Detta är min status och vad jag har ätit idag

Dag 2
Vikt: 62,6 kg
Frukost: En kopp svart kaffe
Lunch: 10 skivor kalkon, 3 dl yoghurt
Middag: 250 g biff, sallad med olja och citron

Det som är skönt är att precis när man börjar bli som hungrigast är då det är dags för att äta så man plågas inte av hunger. Det som är jobbigast är att jag älskar, älskar mat, kakor, godis you name it. Och att inte få äta det när man vill är tortyr för mig!! Men mitt mantra är: Det är bara två veckor av mitt liv! (damn this två om det inte ger resultat!! haha)

Idag har jag heller inte fuskat så jag har bara hållt mig till detta och vatten så klart :D

Don Omar - Ella ella

Kategori: Allmänt

Skön låt!

London shopping

Kategori: Allmänt

16 december åkte vi till London för en weekend. Det kändes som en mycket bra idé när vi bokade biljetterna typ månanden innan. Vad vi inte tänkte på men som man inte kunde undgå att missa när vi var där, var att det är ju helgen innan jul.............

Need I say more?? London är vanligtvis fullsmäckad med folk men helgen innan jul är det KAOS!!!

Så..jag som hade sett fram emot sjukt mycket shopping, en helt ny garderob, fick nöja mig med 2 par jeans, en väska, ett par skor, en tröja och ett halsband...Jag hann med att gå in i tre butiker...TRE BUTIKER..!!! Det var sååå mycket folk att det tog evigheter att gå runt.

Jag har varit i London måååånga gånger och jag älskar London. Men denna gången blev jag faktiskt chockad över priserna! Jag har aldrig tänkt på priserna innan när jag varit där för att shoppa men denna gången blev jag helt amazed och tänkte för mig själv "Och hit åkte jag och shoppade utan att bry mig om priserna...true shopaholic!" haha min shopaholic period är uppenbarligen över...lite smått iaf :)

Men this is what I bought...

Min nya kärlek när det gäller väskor. En väska från Guess



Skor från någon butik som ligger brevid TopShop..kommer ej ihåg namn!


En uggla från Camden market.


Min tröja och mina två par jeans köpte jag från Mango. De känns inte så jättespännande så jag skippar bilder på de haha

Tja bloggen!!

Kategori: Allmänt

Hej! I am back!! Det var länge sen haha Alla är väl lite sånna att man kommer ut och in ur saker. Men nu är det 2012 så jag börjar året med att komma in i bloggen! :)

Sen sist så har det hänt saker, shopping i London, nyår i Göteborg, kompis förlovningsfest, graviditet (not mine!) etc etc. Jag lovade att lägga upp bilder på vad jag shoppade i London så det ska jag göra! MEN idag är det inte det jag ska berätta om...idag ska jag berätta om vad jag började idag som inte har med ett nyårslöfte att göra. GÅ NER I VIKT!

Jag har aldrig, och då menar jag aldrig, varit en person som har brytt mig om min vikt. Har aldrig behövt det för jag har alltid varit smal och har snarare haft svårt för att gå upp i vikt. Men så träffade jag mitt livs kärlek, kroppen kände sig nöjd, gick upp lite granna i vikt ...och fortsätter att gå upp i vikt! Jag har ju insett att jag gått upp i vikt men ändå tänkt att det var bra, det behövdes TILLS jag såg foton på mig från min kompis förlovningsfest. Jag höll på att tappa hakan!!! SER JAG UT SÅ!?!?! Det är inte vad jag ser när jag tittar mig själv i spegeln. Det som dessutom bekräftade att jag har gått upp i vikt så pass mycket att jag nu kan säga att jag ser tjock ut på bilder är att folk inte nekar det! Hassan säger visserligen, du ser inte så ut, kameran lägger på några kilo MEN jaa du har gått upp i vikt.

Men det spelar ingen roll. Det har satt mig så pass mycket i min hjärna att jag inte ville ta bilder på nyår för jag var inte nöjd med hur jag såg ut. Så istället för att klaga gör jag nu något åt det! Hassan fick en två veckors diet av en personlig tränare som fungerar som en megachock för kroppen så att man förlorar de första kilona snabbt för att man sedan ska träna regelbundet och äta normalt. Så jag ger det ett försök. Tyck vad ni vill, I'm gonna do it!

Så jag tänkte att ni kan få följa mina två veckor och hur det går för mig!

Jag vägde mig inte imorse så jag vet inte min vikt idag, ska väga mig imorgon men detta är vad jag har ätit idag:

Dag 1
Frukost: En kopp svart kaffe, en halv fralla med ost och paprika
Lunch: Två ägg och två vinbladsdolmar
Middag: En tallrik soppa

Jag har bara druckit vatten och inte tagit en enda tugga av något annat än detta jag skrivit här ovan. Tråkigt? JA! Suktar efter godis? JA! Men jag tänker så här, det är två veckor av mitt liv. Jag kommer inte dö och sedan kommer jag äta som en normal människa och träna igen.

Vi får se hur det går, wish me luck!!