yazzmania

Valborg!

Kategori: Allmänt

Puh vilken start på dagen. Klockan är bara halv två och jag är dööd! Jag har hjälpt en kompis flytta..vi började vid tio idag. Jag hatar verkligen att flytta..fast det kändes lättare när det inte var jag själv som flytta av någon anledning haha. Det är nog mer packandet jag hatar av flyttprocessen.

Men nu är jag hemma igen. Har handlat lite grejer som fattades för jag ska fixa mat och så ska vi till Hassans syster och grilla! Helsingborg har eldförbud så blir nog ingen brasa tyvärr! 

Det blir kyckling och köttfärsbiffar. Till det blir det antingen pastasallad eller couscoussallad..har inte bestämt mig. Det lutar nog mer åt couscoussallad just nu! Jag ska prova mig på en marängtårta också..blir den god så lägger jag upp receptet! :)

Så nu måste jag till köket. Min rätta plats som kvinna! haha

Kungligt bröllop vs Yazzmania prewedding

Kategori: Allmänt

Mitt prewedding vann måste jag säga..det vann iaf vad gällde håret! Och vad gäller min kommande brudklänning så är min mycket finare haha Dock måste jag säga att jag älskar spetsen som hon har ovanpå! Vackert!



Men vad händer?? Jag har så höga förhoppningar när det är kungliga bröllop och nu på siståne är det ju bara besvikelser.

Victorias klänning var inte alls som jag trodde den skulle va och nu Kate i London..Vad hände med hennes hår?? De har ju bara lockat det lite och satt en tiara på huvudet...Vad hände med pompa och ståt??? Ska man va royal så har man faktiskt skyldigheter att bidraga med otroligt vackra klänningar och håruppsättningar..

Men hon var vacker och enkelheten i sig är för visso vacker. Hon klär upp det :) Hoppas de iaf har en underbar dag :D

Vi satt och streama hela bröllopet på jobbet iaf haha Så blir det när man bara jobbar med kvinnor!

Jag kontrar med mitt hår (haha helt ego!)

Massage!

Kategori: Allmänt

Idag, äntligen, ska jag få min efterlängtade helkroppsmassage! Det ska bli så underbart skönt! Jag har blivit dålig på att ta hand om min kropp. Innan gick jag på massage, ansiktsbehandling osv en gång i månden. Nu har det nog gått ett och ett halvt år sedan sist!

Jag ska till Triangelns Kurbad. Jag har aldrig varit där så får se om de är bra! I hope. I 65 min ska jag masseras! Gött gött gött!

Vet inte om ni känner till Letsdeal och Groupon? Man kan köpa rätt mycket rabbatterade grejer där. Idag köpte jag till exempel en GI-matkasse, 5 middagar för två personer, för 199 kr. Det kostar normalt 645 kr. Det är ett sånt ställe där de lägger ner råvaror till en, skriver recept, och levererar hem det. 199 kr för en veckas mat är ingenting så vi tänkte att vi ska prova på det! I will let you know om det var bra eller inte! På måndag kommer maten :)



Tankar

Kategori: Allmänt

Just nu är det mycket som pågår i mitt huvud. Det är så mycket som händer i folks liv, så mycket drama och grejer att det får en att börja tänka. Jag tänker på hur olika vi alla hanterar saker och hur saker som för mig är löjliga och överdriva är viktiga och betydelsefulla för andra.

Det är ganska enkelt när man är utomstående att se hur man bör agera och hur man bör tänka. Men det som är svårt är att sätta sig in i hur andra tänker för att få en förståelse på varför det är en så stor grej. Speciellt när man är som jag där det mesta är svart eller vitt. Jag analyserar mycket och kan se konsekvenser och olika situationer, men jag kan också komma fram till beslut som är antingen si eller så. Ingenting mitt emellan.

Jag har heller aldrig varit en person som tvekat på mig själv. Det är många som har komplex för gud vet vad, vikt, utseende, kompetens you name it. Klart jag har dagar där jag känner mig ful osv men eftersom jag har en stabil grund i min självsäkerhet har dessa dagar aldrig tagit över hela mig. Så därför har jag jättesvårt att förstå hur en person kan tänka så om sig själv. Dålig självkänsla är något jag har försökt relatera till men faktiskt aldrig riktigt kunnat.

Min brudklänning är faktiskt ett bra exempel. Den första klänningen jag hittade, där tog jag åt mig av allas negativa kommentarer eller reaktioner. Eller till och med om någon inte sa något så förde jag över det till att det var en ful klänning. Varför? Jo för att jag själv inte var övertygad om klänningen. När jag nu har hittat den klänning som jag verkligen älskar så kan alla få säga att den är ful och jag hade inte brytt mig. På samma sätt fungerar det för mig och min personlighet. Jag är övertygad om mig själv, min styrka och vad jag kan tillföra. Därför finns det ingen som kan sänka min tro om mig själv.

Man måste tro på sig själv. Så fort det inte finns en grund så bygger allt på luft, och luft är ingenting.

Being sorry for myself is a luxury I can't afford.
What poison is to food, self-pity is to life.
May you have enough happiness to make you sweet, enough trials to make you strong, enough sorrow to keep you human enough hope to make you happy.

En fråga till alla medicinkunnare!

Kategori: Allmänt

Jag kom att tänka på en sak imorse...Så alla ni som är läkare, pluggar till läkare eller är geni och läser min blogg vänligen svara på min fråga.

Hur kommer det sig att par aldrig är sjuka samtidigt??

T.ex har jag aldrig sett min mamma och pappa sjuka samtidigt..och då menar jag så pass sjuka så att man blir hemma, inte bara att man är förkyld. Det undrar jag!

Tager du Hassan till din äkta make?

Kategori: Bröllop

Ja! Sa jag gråtandes...och inte lite gråtande heller haha hade jag inte hållt tillbaka hade mina tårar strömmat ner!!

Jag skulle ju inte gråta! Jag klarade mig rätt bra den första minuten..för då fokuserade jag inte så mycket på vart jag var och vad som hände. När jag började lyssna på vad vigselförrättaren sa och vad orden betydde för mig så kom tårarna fram och gick inte att stoppa!



Detta tog max 10 min..och då var det den långa versionen haha Så efter det blev det kramkalas och massa bilder utanför rådhuset. Jag kan lätt säga att jag aldrig har känt mig så vacker som jag gjorde denna dagen! Och le..jag kunde inte sluta le haha. Men tack så mycket till Chantelle på Dark and Bright som gjorde mitt hår och mitt smink! Lätt bästa ever!!






Jag måste tacka alla som fick denna dag att bli perfekt. Den var faktiskt perfekt! Det kommer bli svårt för själva bröllopet i Marocko att slå denna dag! Jag hade allt jag behövde där, familjen, Hassan, vänner. Tack till Hassans mamma, syster och svåger som lagade all mat och öppnade upp deras hem för oss!

Vijdan gjorde en jättefin bukett som jag hade den dagen


Sedan var det dags för Cermoni nr 2! Vi åkte vidare till Hassans syster där den muslimska vigseln skulle ske. Även där åt vi och åt tårta och fortsatte firandet.

Då satte jag på mig en vacker Irakisk klänning. Eftersom själva bröllopet kommer ske i Marocko med marockanska sedvanor blev detta Irakiskt med irkaska sedvanor.



Så nu är jag och Hassan Husband and Wife och många har frågat hur det känns. Det är jättesvårt att beskriva men det är någon känsla i magen som känns annorlunda. Jag är otroligt lycklig och ser fram emot ett liv tillsammans med Hassan.

Så nu ska det laddas inför Bröllopet i Marocko! Det kommer bli superkul och jag hoppas det blir en minst lika bra dag som 2011-04-23.


Dan för DAN!

Kategori: Allmänt

Idag var nästsista dagen jag vakna som ogift (kommer ju vakna som ogift imorgon också!) Jag är lite pirrig inför imorgon...vet inte riktigt vad man ska förvänta sig ju. Jag tror inte jag kommer gråta...Det gör jag kanske i Marocko isf haha Fast jag har varit en bölfia hela sista tiden och gråtit så fort jag sett ett bröllop men det är nog skillnad för då är man åskådare och tycker det är vackert. Nu är jag mitt inne i det och har andra saker att tänka på. T.ex svara JA och inte stå tyst och flumma iväg som jag brukar haha

Det ska bli jättekul iaf! Jag har väntat på denna dagen sååå länge, och dagen i marocko ännu längre, och nu är den äntligen här :) Jag har träffat den kille som jag vill leva resten av mitt liv med och det finns inte a doubt in my mind!

My precious!

Kategori: Allmänt

Ni anar inte sån flyt vi har! Vi var o köpte samt beställde Hassans vigselring förra veckan. De sa i butiken att det kan ta en vecka och det kan ta 7 veckor..de visste inte riktigt. Så jag hade förberett mig på att Hassan inte kommer ha sin ring på lördag. Lite panik hade jag ändå igår och tänkte "Ok men ska vi köpa nån billig ring bara för symbolikens skull?"

Jag menar..tänk er stå där i rådhuset och när de säger att vi ska växla ringar så har vi inga haha

Men så idag kom ringen!! Yeay!! Snacka om flow with the go! Så nu har vi ringar, jag har en klänning, håret ska bli fixat, solen ska skina..nåt måste ju gå fel väl?? Men helst inte..hade varit rätt skönt att ha en felfri Wedding nr1 :)

Fast iofs..skulle nåt gå fel så har jag ju faktiskt ett till bröllop, the big one, i sommar att se fram emot haha

Snart långledig!!

Kategori: Allmänt

Så skönt..sista arbetsdagen på typ 4 dagar, och idag är det dessutom halvdag! Gött!

Varför kan man inte blogga via telefonen?? Eller är det bara jag som inte kan? Trodde det skulle komma en app också...dunno! Vet du?

Ha en bra dag!

Är jag verkligen så blåst?

Kategori: Allmänt

Kom på att jag har ju glömt visa mina senaste naglar!! Så här ser de ut nu inför mini bröllopet på lördag!

Vet inte om ni ser det så tydligt men det är vitt glitter på tipparna. Och det är mina egna naglar..finally är de tillräckligt långa! Tack Panni som vanligt för att du gör mina händer så vackra!


Idag har jag varit hos min frisörska och färgat utväxten. Och vi har diskuterat min frisyr till lördag. Hennes tanke och min stil går hand i hand så det kommer bli skitbra! Men jag är ju lite blåst ibland haha..jag fick med mig löshår för att vi vill ha mycket hår att jobba med. Hon nämner ordet sy och jag tänker då att det är löshår som ska sys in i håret.

Hon är fullbokad och hon kommer in på lördag enbart för min skull. Egentligen är det stängt OCH hon avboka en Londonresa för min skull (Love her och har dåligt samvete för det!) Men iaf..så jag står där och har lite småpanik över att sy in det i mitt hår. Jag har NOLL koll på hur man gör det på sig själv haha Så jag börjar snacka om att jag kommer sy in det i huden på huvet och gud vet vad..

Hon skrattar och fortsätter skämta (hon tycker antagligen att jag är lite konstig för mina skämt om att sy in det i huvet inte riktigt funkar med vad man faktiskt ska göra med löshåret). Iaf..jag kommer ut från salongen och messar typ alla jag kan komma på, en efter en, som kanske hade kunnat hjälpa mig.

Tills jag tittar på löshåret och ser att det är klipps!! Hahahahah Det enda som skulle sys var att jag skulle sy på två längder i varann så att det skulle bli tjockare..alltså inget som ska sys på mitt hår, det kommer bara klipsas på nu på lördag för att fylla ut det hahaha Såå blåst!

Jaja..I yazzmanias värld händer mycket och många konstiga tankar poppar upp rätt ofta :D

Haha inte nog med det förresten...jag gjorde ett IQ test på min Iphone och jag fick 45!!!! Haha vet ni hur kasst det är!? 65 då var det mycket lågt så vad är 45 då?? Haha dagens tema är verkligen blåst...

Vikten av ord

Kategori: Allmänt

Yes! Jag hittade klänningen till lördag! Finally :D Jag ska alltid gå och shoppa med Emelie om det är nåt jag måste ha för hon verka föra med sig tur haha Hur klänningen ser ut och hur hela jag ser ut får ni se efter lördagen :) (På lördag gifter vi oss alltså i rådhuset)

Jag fick ett klipp skickat till mig som jag vill dela med mig. Det ger verkligen en tankeställare hur viktigt det är med ord och hur man formulerar sig!

Grillmasters

Kategori: Allmänt

Som jag älskar denna vecka. Jag är ledig idag, jobbar halvdag på torsdag och sedan ledig äääända till tisdag. Såå skönt!

Idag på min agenda står vaxa, hitta klänning och sedan ikväll har jag möte med min S-förening.

Lite bilder från gårdagens grillning! Tack Vijdan för en underbar kväll!



I looove!

Kategori: Allmänt

Jag har varit en Iphone motståndare säkert så länge den har funnits. Den var sjukt dyr när den först kom, gick alltid sönder osv osv. Eller ok jag har inte varit sån hyper motståndare som går och viska "Iphone suger" och målar Hata Iphone på väggar..men en sån subtil mitståndare :) Dessutom blev jag tillsammans med en tekniknörd som är lite mer motståndare än mig (börjar närma sig den allvarliga graden av att viska och måla på väggar haha)

MEN så igår..igår var jag och Hassan på ett köpcenter där en sån liten tremänniska stod och ropade på oss. Jag var inte på humör att gå in dit för jag skulle ju hitta en klänning till på lördag (då vi gifter oss borgeligt) men inte hittat någon..så jag var putt. Men Hassan vänder snabbt om och går till den lilla tremänniskan. Ett tu tre så har jag en Iphone!

Det behövdes ingen större övertalning för Hassan..det var snarare så att han pushade på detta nyinköp (för han är underbarast!)

Så nu sitter jag med en Iphone är fullkomligt in loove! Så fin bildkvalitet, skärpa allt. Jag kanske är så frälst för att den är rätt mycket bättre än min HTC Wildfire men det är skitsamma!

Som Hassans mamma sa så behöver jag inte köpa nån klänning..jag kan gå med Iphonen runt halsen och låta det vara min klänning haha Nu måste jag bara köpa en massa snygga fodral o grejer till den! haha

Sunshine!!

Kategori: Allmänt

Jag känner mig själv rätt! Jag sa igår att jag skulle vaxa, läsa och allt vad jag skulle göra..men skrev också att antagligen kommer inget göras. Helt rätt! Det blev ut och äta på restaurang istället med Panni, hennes bror och Roni, Andrei's place (vår väns restaurang) och hänga där o snacka hela kvällen. Supermysigt! Det tog iofs ett 107 kommentarer långt inlägg på facebook innan vi kom iväg haha

Jag ska iväg till Lillan nu på AW. Supernice för solen skiner och jag ska träffa folk jag inte träffat på länge!

Innan jag går ska jag bjuda er på en ny låt. Det går inte att bädda in den så tryck på länken. Fransk musik är grym!

http://youtu.be/ySG7MpRMAbI

Onsdagsmys!

Kategori: Allmänt

I natt hade jag en heeelmysko dröm. Jag var i Marocko och hade tagit nån bebis som behövde räddas (vet inte från vad men den grät). Så jag tog bebisen och var i vårt hus. Problemet var bara att det var förbjudet att ta sig någonstans med bebisen så polisen och alla höll vakt överallt. Mina kusiner hjälpte mig att hålla koll på vart poliserna befann sig så att jag kunde springa med bebisen.

Helt plötsligt satt jag fängslad och skulle vänta på min dom. Jag skulle va med under själva rättegången men det liknade mer ett kontorsmöte med en agenda...Jag kommer ihåg att jag tänkte "Hoppas de snackar så mycket om annat att de glömmer bort mig eller inte hinner med mig". Det flummades runt och saker drogs ut på tiden och det är lite suddigt om jag gömde mig eller vad som hände..

Jag fick iaf ett sms där min dom stod. De hade kommit fram till att det inte fanns tillräckligt mycket bevis för att jag hade tagit bebisen så därför skulle jag släppas..

Skumt!

Idag är alone time for yazz. Så idag ska jag bläddra i nya Elle som har kommit, dricka te, titta på Grey's igen, vaxa mig och fixa mina fötter med Derma Seta :D Mys pys!
(Får se hur mycket av det jag faktiskt gör. Brukar sluta med att jag slappar i soffan haha)

Derma Seta

Kategori: Allmänt

Har ni tittat på Tv-shop nåt? Well nu är det så att jag har införskaffat mig Derma Seta. De hade sånt erbjudande så man fick två för en. De menar att med denna så ska man slippa raka sig, slippa jobbigt vax, jobbiga filer osv (älskar hur de alltid ska överdriva i deras filmer)

Men jag köpte den inte för hårets skull för jag kommer alltid hävda att vaxning är det bästa som finns. Däremot för att skrubba kroppen, fixa fötterna heeelt ok. Man slipper ju hela processen att kämpa o skrubba fötterna.

Men om man köper denna för hårets skull då är det slöseri..man kan lika gärna raka sig då för håret växer ju tillbaka lika fort. Vaxning är bäst så sluta raka er!! :P

Quel weekend

Kategori: Allmänt

Vilken helg jag har haft! Galna maniska tanter som tror att jag jobbar för socialtjänsten och är psykolog eller nåt, högskole-reunion med ruttet kött, tågresa from hell...I've done it all :D

Men det har varit en underbar helg! Jag har träffat gamla och nya vänner och det var jäkligt kul. Blev inte alls stelt och låtsastrevligt med min gamla klass utan det var faktiskt genuint kul! Men ok jag ska erkänna..det var ett antal ansikten från skolan som man sa hej till som jag tänkte "Vem fan är det????" Hjärnan jobbade på högvarv för att försöka hitta ansiktet och namnet men det gick inte så bra på alla..haha men de flesta kom jag ihåg :D

Det som var roligast var att se att alla har kvar sina personligheter fast lite äldre, snyggare och bättre haha

Killarna fick också ta ut sina 10-års långa aggressioner för att vi tjejer åkte på klassresa utan de..HAHAH Skitkul! Jag kom inte ens ihåg det förns Andreas skrek ut "VARFÖR!?!?!?!?"

Dock måste jag säga att jag är lite traumatiserad efter all mobbing pga min nya dialekt. Jag snackar skånska menar de! Haha Jag är mobbad här nere i skåne, mobbad hemma i linköping..where do I belong!?

Nä men göttigt som sagt..idag skiner solen! Jag har sett en tjock liten humla så våren är ju här och jag ska traska ut!

C ya!

Operation Langen Haur

Kategori: Allmänt

Nu har operation Langen Haur börjat! För er som inte finns i min hjärna och förstår vad det betyder så är det alltså Operation Långt hår! Jag har låtit mitt hår växa inför bröllopet i ungefär ett år, men jag är inte riktigt nöjd med resultatet so far!

Enligt mina beräkningar borde mitt hår ha varit 10 cm längre än vad det är. Så därför har Operation Langen Haur inletts med hjälp av Priorin. Jag vill undvika att sätta in löshår och därför ger jag Priorin ett försök! Det är alltså ett kosttillskott för stimulering av hårrötter. Detta kan vara bluff men det kan också funka så jag har inget att förlora på det!

Så jag har 3 månader kvar till själva bröllopet i Marocko och jag ska hålla er uppdaterade om detta faktiskt funkar eller inte! (Jag lovar att inte sätta i löshår och påstå att det är mitt hår och att Priorin är en gåva sänt från himlen!)

Den kostar 399 kr eller nåt sånt så jag hoppas det funkar!

22 dagar till Maka!

Kategori: Allmänt

Idag bokades det tid på rådhuset för vigsel! 23 april 12:40 blir jag och Hassan officiellt Husband and Wife :D

Jag ska erkänna att jag blev skiiiitnervös direkt efter att jag hade lagt på. Inte för att jag tvekar utan för att det är ändå än stor grej! Om tre veckor kommer dagen som kändes så långt bort för ett år sedan när vi förlovade oss...galen känsla!

Så nu måste jag ta ställning till om jag vill ta på mig vigselringen då eller om jag ska vänta till själva bröllopet i juli...I don't know! Varför jag tänker att jag skulle vilja vänta är för att maximera känslan av bröllopet..men vi gifter oss ju ändå 23e april och jag vill ju visa att jag är gift..får nog suga på den karamellen!

Wiii snart!!