yazzmania

Så lite men ändå så mycket!

Kategori: Allmänt

Tänk vad lite man behöver göra för att göra någon glad! Oftast när morgonen startar så tycker man saker är lite jobbigt för man är trött, vill fortsätta sova, måste gå till jobbet och man är lite i sin egen mode. När man kommer till jobbet är det oftast samma rutin, starta datorn, säg hej till alla, gå o hämta te, sätta sig lite vid datorn för att sedan gå iväg till morgonens första möte (shit vad inrutat och tråkigt det låter!!)

Men iaf. Idag var en morgon olik alla andra morgonar! Det som gjorde det annorlunda var en post-it lapp på min dataskärm!


(God morgon och välkomen till din arbetsplats. Hoppas du får en fantastisk dag! Massa kärlek Azita)

Helt sjukt underbart!!! Om ni bara visste hur glad jag blev över denna lilla lapp! Så pass att jag gick runt och skröt om min lapp och världens bästa sätt att starta morgonen på hahaha

Men vi alla borde lära oss av Azita! Jag ger er alla som läser detta inlägg en mission att faktiskt göra en sådan här liten grej som gör så mycket för någon annan och tala om för mig vad ni har gjort! Se hur ni själva kommer må av att veta att ni har startat någons dag på bästa möjliga sätt! :D

GO GO GO! Tomorrow is a new day!

To buy or not to buy?

Kategori: Allmänt

Idag köpte jag ett par skor. Jag såg att det var hål i min sula så därför behöver jag nya skor jag kan ha på jobbet! Jag hittade ett par på Scorett som jag tyckte funka helt ok, de har klack men de var rätt sköna.

På bilden ser de lite grådassiga ut ser jag..men de är helt svarta och är faktiskt snyggare på riktigt!



MEN

När jag kom hem så sa Hassan att jag lika gärna kunde köpa de andra skorna även fast de är nåågot dyrare. Jag sa så klart OK utan att tveka men börjar undra nu om jag ska byta...De svarta funkar till allt men iofs har jag massa svarta skor..och jag tycker ju faktiskt att de på bilden här nere är SKITSNYGGA!

Hmm jag ska gå o prova de iaf..och jag köper nog de istället haha Vad tycker ni??

(Förresten trodde Hassan att detta var ett knep för att få de skorna jag vill ha men det var det faktiskt inte. Men ett bra tips till er andra tjejer för uppenbarligen så funka det haha)

Zara

Kategori: Allmänt

Efter jobbet tog jag mig en liten runda till Zara. Kände för att köpa nåt nytt och kanske hitta nåt att ha på mig ikväll. Jag hittade så klart inget att ha på mig ikväll men jag hittade lite annat.

Ett riktigt fynd gjorde jag faktiskt!

(Orginalpris 559 kr, yazz pris 79 kr!)


(Orginalpris 299 kr, yazz pris 59 kr. Man ser inte riktigt bra men det är stickat mönster på den!)


Något som jag bara MÅSTE ha men inte köpte är dessa



Jag tycker de är skitsnygga så de ska jag köpa ocskå!

Har ni gjort några fynd så här på sensommarn?

Im in my zone

Kategori: Allmänt

don't disturb me! Hörlurarna är på och i mitt huvud är jag nu i en musikvideo där yazz shakear loss. Jag lyssnar på Alexis Jordans album. So far so good!

Good girl!!

The Lugg is back!

Kategori: Allmänt

Jag har klippt mig och nu är luggen tillbaka!! Trodde jag skulle få en utskällning för att jag har tonat håret själv men det fick jag inte haha Sjukt att man känner sig otrogen mot sin frisörska för att man gör saker på eget bevåg!

Men lugg blev det iaf och jag fick också det glädjande beskedet att mitt hår blivit mycket tjockare! Yeay go hair yazz!

Vad tycker ni? Honest opinion!

(Hmm..ser lite Bambiskrämd ut)

Superstörigt!!

Kategori: Allmänt

Nu ska jag berätta om en sak som är riktigt störigt!! Det är så jobbigt att man knappt vet vart man ska ta vägen!

Du sitter skönt, eller ligger skönt i sängen..njuter av att du snart ska få somna. En stor, lång och skön gäspning innfinner sig. Precis när du drar in som mest luft för att avklara den ultimata gäspningen kommer nån och förstör den!!!!

 Har ni nånsin upplevt detta och hur jobbigt det är? I just did! Det känns megakonstigt. Det känns som att nåt har fastnat eller nåt som bara kliar lite längst ner i halsen och det försvinner inte förns du har fått till en riktig gäspning igen! Men det går ju inte att framkalla direkt....Trust me, jag försökte några gånger utan att lyckas!

Det var Hassan som förstörde min gäspning och han tyckte jag var jätteknäpp som börja konstgäspa och sa att det kändes fel i halsen TILLS jag förstörde HANS gäspning! Då kände han precis samma sak och fattade vad jag mena! Haha

Men slutet gott allting gott, jag har gäspat några gånger nu på riktigt medan jag skriver detta så min panik har löst sig haha Men tänk på det nästa gång du gäspar och nån avbryter det (om du inte redan har upplevt det!) haha

GONATT!!



Grunden

Kategori: Allmänt

När man jobbar med projekt måste man på något sett se den som en byggnad. Det är något som ska byggas och man måste börja med grunden annars finns det ingenting att stå på.

Jag tror att olika projekt är olika lätta att driva. Det finns projekt som är lättare att få ihop, likt en IKEA möbel där allt bara passar, och andra projekt där du själv får såga lite, limma, hamra osv för att få ihop det.

Men oavsett vilket projekt du har så måste ALLTID grunden läggas och man måste vara klar över det.

Grunden i ett projekt är alltså
- Bakgrunden, varför gör vi detta? Hur kom vi fram till att detta behövdes?
- Syftet, vad är det för effekt vi önskar uppnå?
- Mål, specifika och mätbara mål som projektet ska uppnå.

Bakgrunden och syftet behöver inte innehålla något specifik eller mätbart. Det kan vara lite fritt och syftet kan vara långsiktigt, stort och bestå av fler okonkreta ord.

Målen måste du kunna mäta. Detta för att se om projektet har uppnåt sina mål och hur bra resultatet blev. Fick vi den effekt vi ville ha? Har vi uppnått det vi skulle nå? När man formulerar målen hjälper det att använda sig av SMART

S = Specifikt
M = Mätbart
A = Accepterat
R = Realistisk
T = Tidsatt

Alltså ex. "I Juni ska cementen till huset vara lagd." Eller "2012 ska 200 personer ha blivit intervjuade"

När du har skrivit Bakgrund, Syfte och Mål har du ett golv att stå på och kan börja bygga resten!

Right there

Kategori: Allmänt

Har alltid älskat Nicole Sherzinger! Snygg, dansar bra..gör en del bra musik haha men jag gillar henne iaf! :D

Malmöfestivalen har börjat

Kategori: Allmänt

Och jag har redan ätit där två gånger. Först blev det langos..inte världens godaste så det blir det inte fler gånger! Nu på kvällen blev det kafta rulle, det var gott :)

MEN mina munkar som jag har suktat efter heeeela dagen blev det inget av. Varken första eller andra gången :(
Så jäkla lång kö!!! Fattar inte att folk orkar! Plus det blåste så jäkla mycket så jag fick en tallrik med sylt och grädde på mig...mm tack!

Nu ska jag Jersey Shorea!! Avsnitt 3 here I come!!!!

No more me

Kategori: Allmänt

Efter att ha stått i centrum sedan årsskiftet i princip har min era nu tagit slut! Eller jag o jag, jag och Hassan har stått i centrum men eftersom jag är jag och jag ser saker ur mitt perspektiv så säger vi nu att jag säger att jag har stått i centrum.

Det har varit vigsel, möhippa, bröllopsfest, klänningar..allt möjligt. Men nu är jag out of the limelight och har fått lämna över till.....PONTUS!

Vem är Pontus undrar nu ni? Jo det är en vän till Hassan och Roni. Nu har Roni tillägnat detta året till honom! Johnny, la gente esta muy loca!! WTF!?!?!

Roni fyller år idag, Grattis till dig!, så vi fira honom med en mycket trevlig middag. Roni har fått nån upphöjarmode så varje år blir tillängnat en person han tycker har växt mycket och som han uppskattar som vän. Mycket fint! :)

 (Jag skulle inte få nån fokus på 20 år nu sa Roni men det är vad han tror! I have things coming muahaha)

The throne will be miiine again!! My precious!!

Beat!

Kategori: Allmänt

I am totaly beat! Vet inte vad det är men denna vecka har jag varit sååå trött. Sov dåligt natten till måndag för jag vakna av en sömntalande Hassan som mumlar om att nån har kopierat våra hemnycklar och kan ta sig in medan han tittar ut i hallen. Jag blir lätt rädd över sånt så jag låg vaken ett tag o bara tittade ut mot hallen för att se om det var nån där eller om nån höll på med dörren.

Imorse var jag bara sjukt trött när jag vaknade. Kanske haft för mycket hjärnaktivitet under en vecka att den nu går på safemode haha

Any anyway! Älskar moppen! Så smidig..ska berätta mer om min moppe vid nåt tillfälle haha

Roadtrip tips

Kategori: Allmänt

Sho! Jag har varit gone like the wind. Ibland när jag tänker på att öppna datorn så tänker jag bara "jag ooorkar inte..". Så har det varit på siståne för mig! Kanske för att jag har börjat nytt jobb och jag har lagt mycket fokus på det!

Men iaf. Jag fick en kommentar till mitt inlägg Roadtrip 3 av en Marie. Jag hoppas du läser detta Marie för du har inte länkat till något som jag kan svara på :)

Here it goes

"vi har också en dröm om att bila till marocco, har du lite tips till oss med båt, resväg, vägtullar, priser etc"

Planering
Det finns många resvägar man kan ta! Det man egentligen måste göra är att bestämma vilka städer och platser man vill se. När man har bestämt det så kan man börja titta på vilka vägar man ska ta. Vi använde oss av viamichelin som jag definitivt kan rekommendera! De räknar ut bensinkostnader, tullkostnader och en massa andra saker som man kan välja.


Hotell
Det kan vara en idé att försöka planera hur länge man ska köra och boka hotell därefter. Vägen ner körde vi bara utan att ha kollat hotell och emellanåt tog det lång tid och tärde på krafterna. Speciellt om hotellen är fullbokade av någon anledning. Det vi tillslut gjorde var att vi körde in i en stad när vi skulle sova för att lättare hitta hotell. Alternativt söker man på intressepunktar och tar hotell som man känner till. Ibis funkade jättebra för de finns överallt och man vet att man får ett helt ok hotell till ett ok pris, mellan 49 och 69 euro.

Vägen upp visste vi vilka städer vi ville stanna i, vilket vi inte gjorde på vägen ner för då ville vi bara komma fram, så vi bokade hotell innan. Då kan man välja om man vill lyxa till det, ha något centralt eller vad man nu vill ha.

Båt
Det finns några alternativ när man kör från Sverige. Det finns en färja från Malmö eller Trelleborg som går till Travemunde i Tyskland. Den tar ca 8 timmar så där behöver man sovhytt.

Vi körde via Danmark och tog Rödby-Puttgarten. Den båtresan tar knappt en timme och kostar ca 700 kr när vi åkte ner. Vägen hem betalade vi ca 900 kr. Det går att förboka men eftersom vi inte visste när vi skulle åka så köpte vi det på plats. De båtarna går en gång i halvtimmen vilket är mycket bra för man behöver inte stressa!

Sedan är det båten från Spanien till Marocko. Den vanligaste resan är Algeciras till Tanger. Där kan priserna variera kraftigt! När vi åkte ner åkte nog alla marockaner ner för det var fullt på vägarna, hotellen och priserna till båten var höga! När man kör från Malaga mot Algeciras finns det tusen platser att stanna på för att köpa biljetter. Det finns också biljetter att köpa precis vid båten i Algeciras. Vi vågade inte chansa ifall det skulle vara slutsålt i Algecisar så vi betalade 223 euro för vår biljett. Mina föräldrar som väntade och köpte i Algeciras fick deras för 190 euro.

Vägen hem var det mycket billigare. Då var det rätt tomt på vägarna så vi köpte biljetten från Tanger till Algeciras för 1000 dirham. Det är ca 900 kronor. Stor skillnad!

Så kostanden är beroende på när man åker!

Vägtullar
Vägtullarna är i stort sett hela vägen från Frankrike till Marocko och inne i Marocko. Glöm inte att ha växlat till Dirham när ni går av båten i Marocko!! Vägtullarna tar inte kort så man måste ha kontanter. I Frankrike och Spanien kan man använda kortet så det är lugnt.

Hmm..ja alltså man kan egentligen säga att när det gäller hur mycket pengar man ska ha med sig så är det heeelt beroende på hur mycket man är villig att lägga. Vi prioriterar till exempel att sova på hotell varje natt och vara utvilade istället för att sova i bilen. Vi åt ute istället för att ha med oss färdiga mackor osv. Så det är svårt att beräkna hur mycket man ska ha med sig! Beror på hur många man är också. Vi körde Diesel så vår bränslekostnad blev inte alls dyr!

Hoppas detta hjälpte dig Marie!

Misslyckat bakande

Kategori: Allmänt

Haha jag sitter och läser några recept för är sugen på att baka. Så hitta jag ett recept och läste kommentarerna till den. Då ser jag denna kommentaren

detta var ett mkt dåligt recept, du får ju skriva att man ska lägga i alla ingredienser, för min blev misslyckad, eftersom jag glömde några ingredienser!

Hahahaha vem läser ett recept och fattar inte att alla ingredienser ska i?? Hahahaha jag dör..haha

Jag ska iaf baka nu..och INTE glömma några ingredienser :D

Friday music!!

Kategori: Allmänt

Idag har jag hört två låtar som jag ska dela med mig! Bailando!!



Lite lugnare men bra låt! :D

The dark answer

Kategori: Allmänt

Här har ni svaret på vad som är dark!



Vad som ledde till detta mörka är att jag är MYCKET trött på mitt hår! Det känns helt tunnt, det bara hänger, finns inget roligt alls just nu med mitt hår. Nästa tid jag har hos min frisörka är 23 augusti..waaaay to long! Så jag bestämde mig för att återgå till att vara mörkhårig! Det skulle bli mörkbrunt men blev svart men jaja haha

Vad tycker ni? Funkar det??

The bright days are over...

Kategori: Allmänt

now there's only darkness!

Det har gått eeevigheter sen jag bloggade! Vi kom hem från vår underbara roadtrip i lördags morgon och sedan dess har jag inte haft internet! Av någon anledning fungerade inte vårt modem! But now it does!

Det har hänt så mycket roligt under resan så jag vet inte ens vart jag ska börja! Det jag kan säga dock är att Monaco var en stor besvikelse för mig! Milano I LOVE!!!!

Från Milano blev det ingen Louis väska men det blev iaf en DKNY väska! Snacka om att den staden har ALLT! Vi såg bara Versace, DG, Dior butiker ööverallt. Vi gick in i ett köpcentrum som bara innehåll märkesgrejer..Hassan fick lite panik tror jag när jag kollade på LV väskorna för 20.000 haha Men jag gick som sagt därifrån med en DKNY väska och en Bulgari parfym.

Vad jag menar med min inledande mening får ni se ikväll...muahaha the darkness has taken over me!!

Milano. Ginormous kyrka!!




Ingen Versace i bakgrunden men HM!!!


Monacos besvikelse...bara ferraris i Ferrari butiken...inga på gatorna!


Underbara romantiska Nice!


Typ gränsen mellan Spanien och Frankrike..undrar om några offringar tog plats här och kroppen slängdes ner för trapporna!?