yazzmania

Tingsrätten, here I come!

Kategori: Allmänt

Det låter ganska illa när man säger att man ska till Tingsrätten. Om jag pratar i telefon på bussen och säger "När jag var i Tingsrätten" så ser man direkt hur alla vänder huvudet o tittar på mig. En gång ringde de till mitt jobb. Min kollega svarade och alla såg rätt chockade ut när han säger: "Yasmina...det är tingsrätten...??" hahaha det var kul

 Men lugna, det är inte jag som står åtalad!

Får se vad det är för ärenden idag...det är ju inte som att jag blir glad av att ha varit på Tingsrätten och sett folks misär..men ändå känns det givande på något sätt!

Ses i Sal 12!

Måtten är tagna!

Kategori: Bröllop

Nu har jag tagit mina mått så att de kan börja sy klänningen...det är sjukt nervöst ju! Skulle man ha dragit åt måttbandet lite hårdare så att klänningen verkligen sitter??

Men jag tänker att det är ju bättre att den bli lite för stor så att man kan sy in den än att den blir för liten för då är det knas! Jag är iaf excited och nervös aaall at once!

Missade Desperate Housewives igår så jag ska ta igen det nu! Älskar att alla serier har satt igång igen och att Gabrielle är crazy besatt i en docka! :D

Vad har hänt med min blogg??

Kategori: Allmänt

Fattar inte...helt plötsligt är hela min blogg flyttad till vänster. Min profilbild, länkar ingenting syns ju! Vad har hänt???? Jag har inte varit inne o ändrat nån inställning...kanske nån annan som hackat sig in o jävlas :P

Men nån som har tips på vad som kan ha hänt och vad jag kan göra??

Btw...jag kan inte sluta tänka på min nya bröllopsklänning haha Tänker på den constent nu!!

Off to work..have a good one!

Ny bröllopsklänning!!!

Kategori: Bröllop

Ok jag har gjort det! Jag har tillslut tagit beslutet att det blir en ny bröllopsklänning och jag har hittat min WOW klänning!! :D Jag älskar den och är jättenöjd med den, fast jag inte har den än, och jag tror jag kommer vara sjukt vacker i den :)

Nu kan vem som vill säga vad de tycker om klänningen för att denna gången är skillnaden att jag till 100% är nöjd och vill ha denna! Och när jag väl är övertygad, då är jag övertygad!

Så nu är det nervösa att jag ska hinna få den uppsydd....det tar ca 10 veckor och om 12 veckor sitter vi i bilen på väg till Marocko! Men jag är optimistisk! Jag kommer hinna få den i tid! Vi håller tummarna :D

Nää ni får inte se klänningen tyvärr..ni får vänta på bilderna från bröllopet! Men den är fin! Tänk Sex and the City Vivianne West klänningen så blir det uuungefär det stuket :)

Hihi..jag är superglad! Äntligen är jag nöjd och det är exakt så här det ska kännas!!

Vi är inte syskon!!

Kategori: Bröllop

Vi har fått vår hindersprövning så nu finns det iiinga hinder för oss att gifta oss! Vi var alltså inte syskon utan att vi visste om det! Det innebär att snart kommer jag vara Mrs..sjukt!

Men för er som vill veta hur detta går till ska jag förklara..för jag hade noll koll innan jag själv letade upp vad jag ska göra!

Så när ni har förlovat er och vill göra slag i saken så måste man ha gjort en hindersprövning. Det innebär att staten, skatteverket i detta fallet, kollar upp så att det inte finns några hinder för er att gifta er. Ni får alltså inte vara syskon, inte vara gifta osv. Denna blankett hittar man på skatteverkets hemsida. Den ska fyllas i och skickas till skatteverket. Det tar någon vecka att få hem den.

Om man ska byta sitt efternamn kan man skicka in den blanketten tillsammans med hindersprövningen, men man kan också skicka in den i samband med vigseln eller efter vigseln. Men gör man det ett bra tag efter vigseln tror jag det kostar mer.

Så när ni sedan har fått hindersprövningen så ska det bokas tid! Själva vigseln gör man på rådhuset och i Malmö har de tid på lördagar mellan 12 och 14. Man kan också välja att rådmannen kommer till ceremonin eller hem till en. Vi kommer att gå dit och göra det på rådhuset. Pang bom nu är ni gifta!

Såå nu är det bara att hitta en lördag som passar så kommer vi bli man och hustru!! Spännande!

Underbara helg

Kategori: Allmänt

Denna helgen har varit super! Fint väder heeela helgen. Det gör så mycket för ens humör!

I fredags var jag och Hassan och såg filmen "Hur många lingon finns det i världen" på bio. En rätt mysig film som otippat hade helt sorglig scen också. Jag satt och helt mycket under filmen..hade jag varit hemma hade det varit storgråt på gång! Men den bra och jag tycker ni ska se den!

Igår, lördag, hade vi besök. Det blev en mysig parmiddag med mat, spel och mycket skratt. Till middag bjöd vi på ryggbiff med potatisgratäng, bearnaisesås och sallad. Till efterrätt blev det en Cheesecake med passionfrukt.

Och idag söndag har vi självklart varit i Påarp och hälsat på Hassans syster.

Så nu vet ni vad jag har gjort i helgen :P Och nuu, nu ska jag se på Jersey Shore! Älskar den serien haha heeelt sjuka är de! Men riktigt underhållande!

Sov gott, vi syns imorgon!

Äventyrsdag!

Kategori: Allmänt

Jag har faktiskt ingen aning om vart jag ska idag. Jag vet att jag ska bli upphämtad hemifrån 07.30 och sedan ska vi köra från malmö. Destination unkown! Lite spännande haha Vi ska iväg till en butik, vet inte vilken, för att kolla på hur den ska skyltas.

Lite kul :D Får se vart jag hamnar idag! Iaf kul att slippa sitta inne på kontoret!

Hoppas det blir en fin dag! Ha en bra dag allihopa!

Så ledsen och känner mig låst!

Kategori: Allmänt

Idag har jag suttit i Tingsrätten hela dagen och vi har behandlat två ärenden. Båda handlade om narkotikabrott men det andra ärendet är den som verkligen har etsat sig fast i mitt huvud och hjärta.

Två unga killar som båda skulle fylla 17 stod åtalade. Ena killen har fått hjälp från socialtjänsten och träffar en person några gånger i veckan och tar pissprov varje vecka och har lyckats hålla sig ren i två, tre månder. Skitkul och jättebra och jag hoppas att det håller i sig för honom.

Men den andra killen..hans liv kommer vara skit hela hans liv för att Eslövs Kommun inte anser att han ska ha ungdomsvård. De anser att han inte är intresserad av att få hjälp och därför tycker de inte att han ska dömas till ungdomsvård. Det gör mig riktigt j-la förbannad! Det här är en ung kille med ADHD som röker Cannabis varje dag och inser inte ens hur det rökandet påverkar honom. Han ser det som att det hjälper mot hans ADHD och kan inte se kopplingen mellan hans rökande och övriga brott han begår. Han behöver en stabil person som kan finnas där för honom och ha tålamod med honom. Någon som han kan träffa ganska ofta varje vecka och någon som kan få honom att öppna upp och ta itu med vad han mår dåligt över.

Men nej, det vill inte Eslöv Kommun för han är inte intresserad av att få vård enligt de. Jag undrar hur de har gjort den här bedömningen med tanke på att de inte har lagt ner särskilt mycket tid på honom. Han själv beskriver det som att samtalen med socialen inte hjälper för de är 10 min långa och han känner själv att de inte vill hjälpa honom.

Hur ska det hjälpa att man snackar med honom?? Det är inte det han behöver. Precis som hans mamma sa är det här en ung kille som är besviken på vuxenvärlden och känner inget förtroende för de vuxna. Enligt mig är sanningen att man helt enkelt bestämt sig för att det inte går att hjälpa honom.

Han lever med sin mamma, hans pappa finns inte närvarande i hans liv. Mamman vet inte hur hon ska hjälpa sin son och vad som nästan är värst är att mamman inte vill erkänna att hennes son inte mår bra. Hon menar att han har mått jättebra de senaste åren när han har kunnat träffa en kontaktperson en gång var tredje vecka men nu när det är borta vet hon inte vad de ska göra. Att hennes son röker på, oftare än någonsin, vägrar hon inse och har nog inte riktigt insett allvaret i hennes sons situation.

Under hela rättegången tittar jag på denna pojke, för det är faktiskt vad han är. Han har tårfyllda ögon genom hela förhandlingen och när han får frågan vad han vill göra börjar han nästan gråta när han säger "Bort från den här skiten"

Vid det tillfället fylldes mina egna ögon med vatten och ilskan börja koka inom mig. Hur f-n kan samhället ge upp på vår framtid??? Hur kan man tillåta att han ska sitta i domstolen många gånger till under sitt liv och acceptera att detta är en person som bara kommer vara kriminell hela sitt liv.

Jag blir så ledsen och frustrerad. Frustrerad för att jag inte vet vad jag ska göra. Vad jag känner just nu är att jag vill erbjuda mig själv som kontaktperson för att hjälpa killen och familjen. Men så tänker jag på alla andra jag kommer möta. Detta är ett stort problem som jag inte kan lösa själv men något måste göras och något ska jag göra.

Men all kritik åt Eslöv Kommun som bara har släppt detta och tvingar oss att dömma honom till böter. Vi kan bara dömma till böter fast han behöver vård för att de som ska ge honom vård inte vill ha honom. I min mening är det de som borde sitta framför oss i Tingsrätten och svara på hur de har brustit och få ett straff för sina brister.

Riktigt förjävligt!

Botmedel mot homosexualitet!

Kategori: Allmänt

Nu finns det ett modernt botmedel mot homosexualitet! Tänk så bra. Nu slipper ni alla homosexuella lida!

Herregud...heeelt sjukt hur vissa saker kan gå igenom. För er som har missat det så kom Apple ut med en app som ska bota homosexuella och göra de ”fri från homosexualitet genom kraften från Jesus". Hur det skulle gå till in reality det fattar jag inte. Finns Jesus i appar och mobiltelefoner nu också?

Men ja asså jag förstår ju att detta är mycket viktigare att ta itu med och hitta ett botemedel mot (som att det är en sjukdom) istället för att bota HIV, Cancer, Hepatit C...skaffa appar mot det och låt kraften från Jesus bota det!

Fast jag har ett bättre förslag till de som skapade denna app...Köp en bok, sätt dig i en skola och lär dig något för uppenbarligen lever du i nån fantasivärld!

Och det kommer från det land som ska stå för alla människors rättigheter, demokrati, The American Scheme!

För er som inte läst artikeln, ni kan hitta den här

http://www.aftonbladet.se/wendela/article12765326.ab

Så klart blev det en massa protester mot detta så Apple har nu valt att plocka bort appen! Intressant att de lät den publiceras...undrar vem som styr där!

Onsdagsmusik

Kategori: Allmänt

Yes I'm at it again! Yazz är uppe på morgonen och hon skriver ett inlägg! Haha hur gött som helst :D

Denna morgon ska jag bjuda på några låtar som jag har fastnat för!

Enjoy och ha en bra dag!

Vågar man ta en tunnare jacka idag förresten? Det är ju lite soligt men kanske kallt..hatar ju att frysa!





Skatteåtebäring, Wihoooo!

Kategori: Allmänt

Jaa det brukar låta Wihooo när skatten kommer för min del! Jag längtar verkligen varje år efter skattedeklarationen. Tycker det är sjukt kul att få för jag har alltid fått tillbaka några tusenlappar.

Men i år..i år för första gången i mitt yrkesverksamma liv ska jag få betala!!! Va tusan hände där??? Så ska det ju inte gå till! Ok det är inte mycket..500 spänn men ändå! Jag vill ju få mina 4000 som jag brukar få! Men jag har ju bytt arbetsgivare under året och då kan det bli så..

Så när jag kommer till jobbet på morgonen springer jag in till ekonomiavdelningen och beklagar mig och vill att de ska höja så de drar mer skatt från min lön...bara för att kunna få tillbaka pengar till sommaren.

Det slutade med att jag kände mig rätt dum som bad om en sån sak. Hon på ekonomi påpekade ju att varför skulle jag vilja det?? Då kan jag ju lika gärna lägga undan mer pengar varje månad. Varför skulle jag vilja låna ut pengar till staten för att få tillbaka de en gång om året??

Haha..jaa varför skulle jag vilja det? När hon sa det så insåg jag att det är ju faktiskt lite dumt..varför skulle jag medvetet vilja få mindre pengar varje månad så att jag kan få skutta av glädje i mars när deklarationen kommer för att jag ska få tillbaka mina pengar.

Så nää jag sa att jag ångra mig och att hon inte ska göra någon ändring..haha

Nästa år kanske jag får tillbaka pengar igen :D

God mooorgon!

Kategori: Allmänt

Just nu händer något som inte hänt på mååånga många år! Jag är vaken och har tid att sitta i soffan och titta på tv!! I vanliga fall går jag upp tio minuter innan jag ska iväg, om ens det!

Men jag vaknade tidigt idag för solen skiner och så tänkte jag att lägger jag mig igen kommer jag inte att vakna. Så lika bra att gå upp och hålla mig vaken..men jag ska erkänna att mina ögon börjar känna sig tunga igen! Supermysigt att ligga med filt i soffan haha

Varför har jag ingen Espresso House precis här nere??? Jag vill jag vill jag vill

Idag blir en lång dag. Jag ska jobba och sen ska jag ha möte med Socialdemokraternas nämdemannaförening.

Ha en bra dag!

Jag koooookar!

Kategori: Allmänt

Asså jag har varit arg heela dagen..från morgon till nu. Några timmar kände jag inte ilskan för jag tänkte inte så mycket på det men nu....nu är jag pissed off igen! Och mer än innan tror jag!

Ni vet när man ger och ger...och ger...för att man tänker att man ska vara snäll (egentligen är man bara dum). "Äh det gör inget" tänker man..det får jag tillbaka senare på något sätt...Yeah right! Money is money och finns det en chans att tjäna även några ynka hundralappar så gör man det. Skitsamma att man själv har gett saker gratis utan att ens höja på ögonbrynen. No more mister nice guy!

 Det finns gränser och min gräns är definitivt nådd! Spelar ingen roll vem man är, ingen kör över mig! Och jag tänker inte vara tyst och låta bulldozern platta till mig..men jag måste sansa mig lite innan jag tar upp det för annars kan det nog rinna över! 

Jag kooookar som kokande tevatten!


Hur kom jordskalvet att handla om kärnkraft???

Kategori: Nyheter/Världen

Till er alla som utnyttjar Japans situation till att säga "Vad var det vi sa om kärnkraften? Nej till kärnkraft"..jag är riktigt mållös! Hur gick en sådan här katastrof där människor LIDER..låt mig upprepa det, LIDER pga av ett jordskalv på 8,9 på richterskalan och en tiometersvåg till att handla om ja eller nej till kärnkraft!?!?!

Riktigt jävla skamligt och äckligt att utnyttja en sådan här händelse till att bli politik. Detta är en effekt av naturen, det har INGET med kärnkraften att göra och det sista det behöver handla om nu är "Vad var det vi sa!"

Jag ser alla dessa bilder och utan att överdriva kommer det tårar. Folk letar efter deras familjer bland rasmassor och bråte. Barn som har förlorat deras föräldrar. Folk som har förlorat deras hem. Det är inte jag och kommer antagligen aldrig vara jag..men det hade kunnat vara jag eller du.

Och jag är maktlös...jag kan inte göra något för att påverka eller hjälpa dessa människor på riktigt. Jag måste acceptera att de måste gå igenom detta och jag sitter här i min trygghet i mitt hem. Jävligt jobbig känsla...man vill kunna hjälpa alla..men det kan jag inte.

Det enda jag kan göra är att skänka de min tanke och försöka bidra med min hjälp från avstånd. Jag tänker INTE sitta och säga "Nej till Kärnkraft" för det hjälper ingenting i detta läge och är inte vad Japan behöver höra. 





Förvaring - I need!

Kategori: Allmänt

Om det är något jag behöver så är det bra förvaringsgrejer! Vem har inte tusen hårnålar, tofsar, krims och krams överallt??? Så därför ska detta inköpas!

Åhlens 159 :-


Och detta...

Åhlens 375 :-


Så nu ska det bli ordning på mina Elle-tidningar bland annat! Man måste förtjäna en plats i det tidningsstället annars kastas man!

Imam i kyrkan

Kategori: Allmänt

Idag läste jag en artikel på Aftonbladet. Den handlar om att Svenska Kyrkan anställer en Imam för att de tillsammans ska jobba på Fryshuset och finnas till för ungdomar som känner sig vilsna vad gäller livet, tro osv. Skitbra tycker jag! Jag har inte så mycket att säga om denna artikel då jag 100% supportar den för att religioner ska kunna samarbeta och jobba över sina gränser! Länken till artikeln hittar ni här nere

http://www.aftonbladet.se/debatt/debattamnen/samhalle/article8718855.ab

Vad jag däremot kommer skriva om är denna kommentar!

"
När ska kyrkan anställa en rabbin? Jag trodde i min enfald att den svenska kyrkan värdesatte kristna värderingar där man har en värdegrund där allas lika värde oavsett sexuell läggning, kön, etnicitet mm. Ska inte kyrakns företrädare föregå med gott exempel? En iman har inte den värdegrund som jag kan kräva av kyrkans ämbetsmän och anställda. En iman anser att homosexuella inte finns eller har något värde. En iman anser att kvinnan är mindre värd en än man. Hur kan den svenska kyrkan som jag tillhör? Acceptera åsikter i sina egna led som motsätter sig den kristna värdegrunden?"

Jag kan faktiskt inte bara skratta åt detta inlägg för tyvärr är detta en allmän åsikt! Denna åsikten bygger på en sak, OKUNNIGHET!

Inte bara okunnighet om övriga religioner utan okunnighet om den egna religionen, alltså kristendom.

För det första så heter det inte Iman. Om denna person hade kunnat läsa hade han sett att det står Imam i artikeln, det heter alltså Imam!

För det andra, Kristendomen bygger inte på värderingar där alla är lika mycket värda oavsett kön eller sexuell läggning. En kvinna är inte lika mycket värd som en man. Denna personen verkar inte kunna särskilt mycket om sin egen religion och har antagligen aldrig öppnat och läst en Bibel.

Gällande homosexualitet
"Har ni glömt att ingen orättfärdig skall få ärva Guds rike? Låt inte bedra er. Inga otuktiga eller avgudadyrkare eller horkarlar eller män som ligger med andra män," 1 Kor. 6:9

Gällande kvinnan och huvudbonad
"En man behöver ju inte ha något på huvudet eftersom han är en avbild och avglans av Gud. Men kvinnan är en avglans av mannen, ty mannen kommer inte från kvinnan utan kvinnan från mannen, och mannen skapades inte för kvinnan utan kvinnan för mannen. Därför måste kvinnan på huvudet bära ett tecken på sin rätt för änglarnas skull. Och ändå: i Herren kan inte kvinnan tänkas utan mannen och inte heller mannen utan kvinnan. Ty liksom kvinnan har kommit från mannen, så blir också mannen till genom kvinnan, och allt kommer från Gud." 1 Kor 11:7-12

Det finns mycket mer som man kan läsa i Bibeln om bland annat kvinnan. Hon ska t.ex tillkalla sin man Herre då hon är underlägsen honom. Hon ska tiga i församling. Om hon inte har huvudbonad ska hon raka av sig håret etc. etc. Varför tror ni att nunnor täcker sitt hår förresten?

MEN jag vill påpeka att religion är något som är individuellt. Alla väljer att tolka skrifterna i böckerna som de själva vill. Det finns präster som till och med väljer att bortse och hoppa över verser i Bibeln för att det inte passar de (intressant tycker jag!)

Det som är än mer intressant är hur dagens kristna har lyckats intala sig själv att deras religion skulle vara mycket annorlunda från någon annan. Har ni glömt att Islam, Kristendom och Judendom har samma ursprung?? FYI så får man inte äta gris i Kristendomen heller, och det står i Bibeln! Hur vet jag det? För att jag har läst Bibeln.

Innan man börjar uttrycka sig om saker och ting bör man kanske ha lite kunskap om vad man uttrycker sig om.

Och i grund och botten står religioner för kärlek och acceptans och därför måste vi kunna leva med varandra vare sig vi är ateister, djupt religiösa, kristna, muslimer, judar, spagettimonster..Man ska inte gå för djupt in i sin tro, det är så det föds fundamentalister och extremister (som finns i Kristendom också, Bush till exempel som anser att Gud pratar med honom i hans drömmar och vilka länder han ska invadera!)

Så med detta avslutar jag med att more power till alla som kan leva med varandra, sida vid sida, trots olika trosuppfattningar och försöka få ett bättre samhälle och en bättre värld! Det är dit vi ska sträva, inte att skapa fler väggar mellan oss!

Träning

Kategori: Allmänt

Jag satt o läste min vän Azitas blogg som skriver en bra träningsblogg. Lite annat också men mest om träning! Idag läste jag hennes inlägg som handlar om den nya dieten hon kör..Ketogen diet. (Que???)

Men iaf jag läste då detta inlägget som handlar om hennes första veckor när hon börjar med dieten. Den går ut på att man inte ska äta några kolhydrater. Medan jag läste detta inlägget om hur hon går upp med tuppen o tränar, äter luft (ja jag överdriver), och sakta men säkert når sina mål blev jag sjukt motiverad! Läs den ni också http://azitaa.blogspot.com/2010/10/min-forsta-vecka-steg-for-steg.html

Det kändes som att jag följde Rocky på väg till att bli the champion och så tänkte jag "Jag vill också!". 

Men så tänkte jag lite till...och jag har tänkt på detta ett tag nu. Jag har NOLL motivation att träna. Jag kan inte sätta som mål att gå ner i vikt för då blir jag obefintlig. Jag kan inte sätta som mål att bränna fett för jag vill inte bli en senig människa som bara är hård att ta på. Att bli snygg till bröllopet..jo visst men sen då?

Jag är nöjd med min kropp och det är ett problem! (Hur sjukt är inte det???)

Ja jag vet ju att man tränar för att det är bra för kroppen och bra för en när man blir gammal o så..men sånt funkar inte för mig. Det är inte tillräcklig motivation, jag blir inte inspirerad! Jag var iofs inspirerad ett tag att få lika snygga armar som Ciara..men jag vill det inte så pass mycket att jag egentligen bryr mig.

Så vad ska jag göra? Ska jag gå upp 10 kilo för att kunna gå ner 10 kilo igen eller hur motiverar man någon som inte kan se något mål framför sig??

Det undrar jag!  

Feminist, javisst?

Kategori: Allmänt

Är det så självklart att alla är feminister idag? Vad betyder feminism för dig?

Feminismen började som en grundtanke att alla ska ha samma rättigheter, kvinna som man. Från den grundtanken har det sedan kommit många olika grenar och ordet feminism har fått vissa att känna styrka, vissa att sucka och ta avstånd från det och vissa att känna en självklarhet.

Idag tycker jag faktiskt att ordet feminism har missbrukats och tagits till helt nya nivåer att jag faktiskt är en av de som ibland säger "Nej jag är inte en feminist" för att markera att jag tycker det har tappat sin innebörd.

Så varför säger jag så? Tror jag inte på att vi kvinnor är lika mycket värda som män? Anser jag att jag inte ska ha lika mycket att säga till om som en man? ABSOLUT INTE.

Varför jag många gånger tar avstånd från dagens feminism är för att idag har det gått till en minimalistisk detaljnivå där jag faktiskt tycker det har blivit löjligt. Lyfter jag en tallrik ska min man också lyfta en tallrik, städar jag en gång ska min man också städa en gång. Är jag hemma 10 dagar med vårt barn ska min man också vara hemma 10 dagar med vårt barn. Det har dessutom gått så långt att vi nu börjar diskriminera männen.

Det tar jag starkt avstånd ifrån! Ingen ska komma och styra hur jag ska leva mitt liv, vem som ska vara hemma med barnen eller vem som ska laga mat, städa eller fixa bilen. Det är något varje familj och individ själv ska få avgöra. Däremot ska jag och min man ha samma rättigheter. Gör jag samma jobb som en man ska jag ha lika lön och man ska se mig i form av mina egenskaper inte mitt kön. I den bemärkelsen är jag 100% feminist.

Könskvotering är jag också starkt emot! Varför ska jag få snålskjuts fram i karriären som att jag inte är kapabel att klättra själv på kärriärstegen?? Det tycker jag är oerhört kränkande för mig som kvinna! Kommer jag framåt så är det enbart pga mina prestationer och inte för att det är synd om mig som kvinna.

Om jag ska vara helt ärlig vet jag faktiskt inte om jag ens tycker om att det idag finns något som heter feminism. För mig är det självklara demokratiska rättigheter och det är det vi ska kämpa för. Kvinnor och män ska ha samma rättigheter. Vi bör inte exkludera kvinnorna genom att ha ett parti som grunder sig enbart på feminism. Vart försvinner mannen i det hela då? Hade vi accepterat ett parti som jobbar för männens rätt i samhället? Knappast!

Feministerna genom tiderna har gjort mycket! Och jag tackar de för deras styrka! Tack vare de kan jag idag rösta, jag har rätt att uttrycka mina åsikter. Mycket finns kvar att göra men vi måste hålla det till de grundläggande sakerna för att feminism inte ska vara ett ord som ses ner på och skrattas åt. Om till och med kvinnor idag inte vill kännas vid dagens feminism så har det faktiskt gått åt fel håll.

Jag är kvinna, muslim, person av utländsk bakgrund med konstigt namn. Och jag är stolt!

Jag tror på de feministiska grundvärderingarna men jag tror allra mest på demokrati och ALLAS lika rättigheter i samhället!



Lördag, lugn helg!

Kategori: Allmänt

Jag vet jag vet..jag har varit extremt kass på att skriva nåt på siståne! Jag har haft många tankar och mycket att skriva om egentligen men faktiskt inte orkat..ni vet ibland när man kommer hem pallar man inte ens smsa folk för att man har snackat på mycket på jobbet eller nåt!

Men iaf, min helg är rätt lugn! Det är hemmahelg vilket faktiskt är skönt! Var länge sen jag bara kunde va hemma o chilla och inte behöva fixa mig. Så länge det inte blir en vana så är det heeelt ok att det händer en helg vart tionde år :)

Så vad händer hos Yazzmania en lördag kväll? Jo tidningen jag fick av Sarajeh är än så länge orörd. Fram tills nu!

Dags att få lite inspiration!



Oooh förresten! Jag har fixat mina naglar också! De borde iofs få ett heelt eget inlägg för de är så snygga!


Halvåtta hos Yazzmania

Kategori: Allmänt

Idag har jag gjort en vegetarisk lasagne. Jag fick ett recept av Hassans syster som verkade gott trots att det är sånt GI-recept. Men jag freestyla lite och ändrade så här kommer mitt recept.

Cooked a lasagna today. Wanna here about it? Here it go! (Free your mind låten)

400 g spenat
1 burk keso med oliv och fetaostsmak
2 dl creme fraiche med tomat och basilika smak
champinjoner
2 vitlöksklyftor
pesto (någon sked)
spenatlasagneplattor
riven ost ovanpå

200 grader i ca 20-30 min

I grundreceptet var det vanlig keso, vanlig creme fraiche, inga champinjoner och ingen pesto. Men man kan ju lägga till och ta bort som man vill! Free your mind! :)

Detta blev myyycket gott kan jag lova! Till det valde jag att göra en enkel sallad och ha vitlökssås till för att det inte skulle bli för tung middag.

Kanske inte ser gott ut men det blev så pass gott att Hassan sa att han ville äta det varje dag!

Roligt brev med posten!

Kategori: Bröllop

Alltid när jag kommer hem är det första jag tittar efter posten. I detta fall för att jag väntar på hindersprövningen som aldrig kommer!! (Jag o Hassan kanske är syskon och skatteverket undrar hur de ska meddela oss detta?? :S )

Men iaf! Idag när jag kommer hem så ser jag ett brunt paket. Spännande! Jag pratar i telefon med Sarajeh när detta händer så jag talar om att jag har fått brev från henne haha Så jag öppnar och där ligger ett kuvert med en massa kärleksdikter påklistrade på kuvertet, en bröllopstidigning och ett kort.

Vad står det då på detta kort?

Heey Sweety!
Jag skickar med en tidning som du kan få lite inspiration från inför vår make-up kväll!
Så nu har du några uppgifter framför dig ;)
Tänk lite kring:
- Vad du vill framhäva; hyn, ögonen, munnen?
- Vilka färger tycker du om; varma, metalliska, pastell..osv?
- Vilken look du vill ha;
             - elegant, feminin à la Chanel
             - söt och somrig som Hilfiger-kampanjen
             - kvinnlig och snygg som Eva Longoria
             - arabisk prinsessa à la Jasmine i Alladin ;)

So psyched doll! Du kommer att glänsa! Puss Sarajeh

Jag har sagt det tidigare och jag säger det igen, Hon är bara fööör underbar!!! Detta är precis vad jag behöver! Jag blir så glad :D Och nu kommer jag in mer och mer i bröllopsstämning! Love her!


Hon valde en engelsk tidning för hon tycker de är mycket vackrare och visar verkligen bröllopsbilder istället för tips o trix till hur inbjudningarna ska se ut!



Kärlek

Kategori: Allmänt

Älska varandra, men gör inte kärleken till en boja; Låt den hellre vara likt ett öppet hav mellan era själars stränder. Fyll varandras bägare, men drick inte ur samma bägare. Ge varandra av ert bröd, men ät inte av samma stycke bröd. Sjung och dansa tillsammans och var glada. men låt var och en av er få vara ensam, Liksom strängarna på en luta är ensamma även när de vibrerar av samma musik.

Ge era hjärtan, men inte i varandras förvar. Ty endast Livets hand förmår rymma era hjärtan. Och stå vid varandras sida, men inte för nära; Ty templets pelare står åtskilda, Och eken och cypressen växer inte i varandras skugga.

Ur 'Profeten' av Kahlil Gibran

Mitt lillfinger är halt!

Kategori: Allmänt

Det är sjukt hur kroppen fungerar! Igår körde vi bodypump och jag var rädd att historia skulle upprepas. Alltså att jag dagen efter skulle gråta av träningsvärk! Men så blev det inte. Jag har lagom träningsvärk och jag orkade mer. Tänk så snabbt kroppen blir starkare.

Men idag..idag..! Har precis boxats och höll på att dööö av skratt i duschen när jag insåg att jag inte kan röra mitt högra lillfinger haha Den är helt förlamad!! Skitäckligt haha Jag försöker röra den fram och tillbaka men INGET händer!! Till och med nu släper den efter handen som ett förlamat ben..heelt sjukt haha

Och jaa..imorgon kommer jag gnälla som fan över min träningsvärk!

Men nu har jag en ansiktsmask på (vissa bitar rann ner i min mun och på min tunga haha), ska titta på ett avsnitt glee medan ansiktsmasken torkar. Sen ska den bort och då blir det TE och något att äta så mina muskler inte äts upp!

Gonatt!