yazzmania

Bloggtorka!

Kategori: Allmänt

Ok dags att skriva ett inlägg! Jag ser att ni har varit inne vaarje dag och jag har taskigt nog inget nytt åt er när ni har kollat!

Egentligen har jag gjort en massa så har jag har en del som jag hade kunnat uppdatera er med..men ni vet när man bara inte orkar göra vissa saker!

MEN jag ska berätta om ett otroooligt kitt som jag har köpt. Jag var o färga mitt hår förra veckan. Min frisörska, Chantelle på Dark & Bright, berätta att hon har fått in nytt shampo, balsam och inpackning.

Det kommer från Marocko och heter Nashi Argan. Det är alltså arganolja. Just nu har Morroccan Oil blivit ett rätt stort märke, jag har inte provat det men Nashi Argan har jag provat och det är FABULOUS!! Håret blir helt otroligt lent!! Nästan lite för lent haha

Jag gav inpackningen till Hassans syster för hon har tjockare hår än mig och lite lockigt så jag vill se om det får samma effekt på hennes hår som på mitt.

Men iaf, ni kan gå in på Dark & Bright och köpa Argan oljan där. De andra produkterna ligger inte uppe än vad jag kan se men bor ni i Malmö så gå förbi och köp de!!! Ni kommer ääälska det!!

Cry with me!

Kategori: Allmänt

Det är torsdag förmiddag och jag gråter mer än jag gjort på läääänge!

En kompis posta en sak på FB som jag vill dela med mig.

Det finns en kille som heter Chris Medina som var med i American Idol. Han och hans flickvän förlovade sig och planerade att gifta sig efter två år. Kort innan bröllopet råkade flickvännen ut för en olycka och hamna i koma. Läkarna sa att hon inte kommer överleva men han stannde vid hennes sida övertygad om att hon kommer vakna. Hon vaknade men med en svår hjärnskada. Han finns fortfarande vid hennes sida, älskar henne, tar hand om henne och gör allt han kan.

Så fint, det är sann kärlek! Men det är jätte sorgligt samtidigt..jag har tittat på klippet från American Idol och sedan sett videon med låten han skrev till sin fästmö. Det är riktigt heartbreaking!

 

Och detta är låten han har skrivit..så fin!


True love does exist!!

Nytt husdjur, dvärgget!

Kategori: Allmänt

För ett tag sen satt jag o snacka med min syrra. Hon säger till mig att hon har hittat ett djur som hon vill ha som husdjur...en dvärgget. Jag dör av garv och säger till henne: Vem vill ha en get som husdjur!? Du är ju inte klok!

Länge satt jag o skratta åt hennes konstiga idé tills jag såg denna bilden



Jag vill också ha en dvärgget!!!! Hur söta är inte de!?!? Tänk o gosa med dessa sötnosar!! Kär!

Versace för H&M!!!!

Kategori: Allmänt

H&M toppar sig själva!! 17 november släpps Versace kollektionen för H&M! Gissa om jag ska vara beredd på att shoppa!!

17 november!! Jag har lagt in det i kalendern. Gör det du också så du inte kommer för sent! :D







Ansiktsblindhet

Kategori: Allmänt

Prosopagnosi a.k.a ansiktsblindhet. Någon som hört talas om nåt sånt tidigare? Det hade inte jag tills nu när jag såg det på Rachel Ray.

Låter helt sjukt. Det är alltså som så att du kommer aldrig ihåg ett ansikte, aldrig! Det finns tre olika nivåer på det

1. Den stora massan har lätt ansiktsblindhet, d v s de har svårt att lära sig nya ansikten, känner kanske inte igen folk som de bara träffat någon eller några gånger och kan även ha svårt att följa med i filmer och tv-serier med många skådespelare, eftersom de blandar ihop personerna.

2. Det finns också mellansvår ansiktsblindhet, d v s de känner igen familjen, nära vänner, grannar och andra personer de träffar varje dag, men har svårare för t ex nya kollegor, släktingar de inte träffar så ofta eller nya kontakter.

3. Den ovanligaste formen av ansiktsblindhet är svår ansiktsblindhet. De känner inte igen sin familj, sina vänner eller andra personer omkring dem. I väldigt svåra fall känner personen inte igen sitt eget ansikte i spegeln eller på ett fotografi.

Hon som är med nu på Rachel Ray hon har det svåra graden av det. Hon kommer inte ihåg hur tex hennes chef ser ut, däremot så förstår hon att det är hennes chef om han sitter på sitt kontor. Tänk er att gå runt och inte känna igen nån!

För mig är det faktiskt tvärtom. Jag glömmer aldrig bort ett ansikte, jag har ett sjukt minne för detaljer. Jag kommer ihåg ansiktet och kan komma ihåg vad man hade på sig och hur håret såg ut etc..

Så ibland måste jag låtsas att jag inte vet vem personen är även om jag detaljerat kan komma ihåg hur och vart jag såg personen haha

Modell för en dag

Kategori: Allmänt

Mina modell för en dag bilder har kommit. Det jag gjorde på min möhippa. Usch..jag är helt besviken..Jag såg helt mycket fram emot att få massa skitsnygga bilder på mig så jag skulle kunna sitta och beundra mig själv..jag är inte alls nöjd!!

Av 70 bilder tycker jag max 5-6 st blev bra..vilken besvikelse!! Så slutsatsen är att bli modell är alltså inget för mig haha

Här får ni se de som jag tycker blev helt ok!

Möhippa part 2

Kategori: Allmänt

Vilken lördag jag hade! Det var läääänge sen jag hade så kul!!

Det började med att Sarajeh kom in till Malmö. Vi gick runt på en liten shoppingrunda. Jag köpte en hel del smink o grejer. Bodyshop har meeega rea! Eller alla butiker iofs, men Bodyshop fastnade jag för. Riktigt billigt rear de ut lotion, smink o allt möjligt! Så skynda dit om ni inte har varit där!

Jag köpte ögonskuggor därifrån..bara 130 kr styck!! Tidigare kostade de 250 eller nåt. Jag köpta båda boxarna!




SEN! Sen började kaoset!! Hassan blev kidnappad. Hans svensexa var igång med full fart! De var snälla o skickade denna bilden till mig för att tala om att Hassan inte kommer hem :)



Så..inte kan ju jag sitta hemma o vänta på Hassan. Nope nope, jag gjorde mig iordning för att möta upp tjejerna och ha en kaos kväll vi också haha Medan jag gjorde mig iordning så insåg jag att denna kvällen får bli fortsättningen på min möhippa! Vi hade skiiitkul. Visserligen fick jag ett helt bord över mig så att jag blev dygnblöt..men det torkade efter nån timme haha

Vi mötte sen upp killarna och fortsatte vår natt. Det blev sent och stackars Hassan måste jobba idag :(

Jag har oooont i mina stackars fötter och mina ben ska vi inte snacka om..stod nog upp liiiite för mycket haha

Citat från Sawen: Vi var on fire!!

Ha en trevlig fredag!

Kategori: Bröllop

Hoppas ni får en underbar dag!!

Ser ni vad som skymtar på bilden ;) (En liten teaser!)




C ya!!

Överviktig? Nope

Kategori: Allmänt

Vill du veta om du är överviktig?? Kanske man redan vet om man tycker att man väger för mycket..men typ som i mitt fall så vet jag att jag inte är tjock men jag hade kunnat gå ner nåt kilo tänker jag.

MEN tydligen så kan man mäta sin midja och veta hur man ligger till. Den ska vara hälften av din längd. Är den mer så är du överviktig. En läkare som sa så på Rachel Ray.

Alltså för mig är det som så:

Längd: 163 cm
Midjemått bör vara: 81,5 cm
Faktiskt midjemått: 79 cm


Jag har alltså nån centimeter till godo :D Haha

Men det är lite sjukt tänker jag nu..jag har gått upp i vikt..vilket innebär att mitt midjemått har ökat med några centimeter. Jag tycker att jag kan gå ner nåt kilo till för att få tillbaka min mage som den var förut..Hur messed up är inte vår uppfattning då om hur vi ska se ut!?

Att vara för smal är inte nyttigt!! Jag tror att min kropp egentligen är som mest hälsosam nu och inte för några kilo sen men ändå vill jag tillbaka till spinkiga yazz för att min mage var skitsnygg då och heelt platt? Stört...platt mage kan ju inte vara normalt egentligen?

Vet inte..ville bara dela med mig av min nya kunskap haha

Ny tatuering!

Kategori: Allmänt

Miami Ink kan slänga sig i väggen! Kolla in min nya tatuering!!

Överfet tycker ni inte?? haha

Copyright på designen! Ingen får sno den!


Hassan som gjorde den åt mig! Jag är såå nöjd :D

16 dagar till avfärd!

Kategori: Resor

Om 16 dagar börjar vår roliga bilresa till AFRIKA! Haha helt sjukt egentligen om man tänker på saken...Vi ska bila ner till Marocko. 3840 km one way ligger resan på.

För mig är det ingen big deal för jag är van vid det. Vi har bilat ner dit många gånger! Men för Hassan och alla andra som hör detta tycker nog att vi är lite koko haha

Det kostar gaaanska mycket mer än att flyga men samtidigt så får vi ju uppleva många fler länder :) Vägen ner kommer vi typ bara köra och inte stanna så jätte länge i varje land. Vi vill komma ner fortare. Men på vägen hem ska vi njuuuta :D

Vi kommer ha med oss två kompisar på vägen upp så det kommer bli en skitkul roadtrip! Barcelona, Nice, Monaco..där vi vill stanna kommer vi stanna :D Ser verkligen fram emot det!!

Nackspärr!

Kategori: Allmänt

Hur blir man av med nackspärr?? Jag har haft ont i två dagar nu..skitjobbigt! Gör ont när jag vrider huvudet åt vänster...

Idag skrev jag iaf på avtalet för mitt nya jobb! Känns sååå gött! Måste nästan fira faktiskt haha

Har fixat mina naglar idag också..och fikat i Landskrona. Haha say what? Vem åker o fikar i Landskrona?? Real housewife of Lönngården gör det haha Det var faktiskt mycket finare och mysigare där än jag trodde! Kan lätt tänka mig åka dit o fika fler gånger :D


Denna gång blev det fransk med pärlemor. Ville prova denna inför bröllopet! Vad tycks???

Home sweet home!

Kategori: Bröllop

Hej hopp på er!! Sorry att jag har varit såå kass på att uppdatera men ibland måste man få vara lite osynlig :) Har faktiskt inte suttit vid en dator förns nu!

Jag har hunnit med massor! Student i linköping, överraskningsfest i sthlm, helsingborg, fått jobb..och det sista

FÅTT MIN BRUDKLÄNNING!!!

Yes yes yes! Jag är suuupernöjd! Den sitter helt perfekt, vilket också betyder att jag varken får gå upp i vikt eller gå ner i vikt haha

Jag hade gärna velat visa bild på den men jag vill inte förstöra helhetsintrycket när jag är fixad osv..så ni får gått vänta! Det är inte mycket kvar nu, ca en månad!

Jag har varit skitnervös över min klänning..den är ju beställd över internet. Det är alltså en fabrik i Kina som har sytt den. Så man skickar sina mått o allt och så sätter de igång och tillverkar den. En ungefär likadan klänning som den jag har nu hittade jag i en brudbutik för 18.000 kr! Jag fick min för 4600!

Jag beställde den via en svensk sida som heter brudbutiken.se

Som sagt var jag skitnervös för man får ingen uppdatering från de hur det går. Man får helt enkelt vänta tills de mailar och säger nu är den på väg. Men jag är jag och jag mailade så klart en massa o fråga hur det går, när kommer det etc etc. Jag var också nervös över att den skulle va sned, fult sydd, kass kvalitet men icke! Den är jättefin! Broderiet är amazing...den hänger nu så att jag synligt kan titta på den vaaarje dag haha

Men 16 juli peope. Write it down! Det är då mitt magiska tusen och en natt bröllop äger rum i Marocko :D Ska bli skitkul!!

D-day!

Kategori: Allmänt

Om någon timme får jag besked om jag har fått jobbet eller inte. Jag ska dit och have the final talk så håll tummarna för att det blir som att jag tänkt det och att jag är nöjd när jag går därifrån :)

Vi ska till Linköping idag också för min lilla lillebror (som inte är så liten!!) tar studenten imorgon!! Weiii grattis till honom :D Tänk att plutten är så stor! Kommer ihåg när han sprang runt med sin tiger från Alladin som han inte kunde sova utan, sin napp och sitt lockiga gulliga hår! Kan han inte bli liten igen istället! haha

Men ja mycket på gång denna helgen så kommer antagligen inte bli så mycket bloggande! Men jag ska försöka hålla er uppdaterade ;)

Ha en underbar dag och helg och GRATTIS! till alla er som tar studenten :D

Brudklänningen...???

Kategori: Bröllop

Jag börjar bli liiiite smått nervös nu över min brudklänning. Det skulle ta mellan 8-10 veckor och vi är nu inne på den 10e veckan. Jag har inte fått besked om att den är på väg till mig mer än att för nån vecka sen var den i slutproduktion.

Vi får se om det blir en klänning eller inte! Haha..nä men än så länge är jag ganska lugn! Vill bara få den nu!!

När jag ändå är igång med bröllopet tänkte jag visa er vart vi ska spendera vår bröllopsnatt i Marocko. Vi kommer va där två nätter för dagen efter själva bröllopsfest fortsätter firandet! Så vi tänkte att vi kan behöva en natt till för att verkligen få vila ut efter allt partajande :)

Här kommer lite bilder på hotellet!











Nyshoppat!

Kategori: Style & Beauty

Det är farligt att driva runt på stan med all tid i världen! Jag hämta min syrra så gick vi o fika. Efter ca en timme blev jag sugen på att gå in på HM och Gina Tricot. De ligger preciiis framför Espresso House så hur ska man undvika att bli sugen???

HM hitta jag en del grejer men köpte inget..men på Gina Tricot handla jag lite smått :) Lite sköna sommarplagg! Vi ska ju bila ner till Marocko så jag behöver definitivt något skönt att åka i som inte blir varmt!


En jumpsuit. Superskön!!


Ett par shorts. Måste finns bland sommarplaggen!


En tubtopp. Skitbra om man har något genomskinnligt på sig eller något som är lite för urringat! :)

Ärenden

Kategori: Allmänt

Så idag är har jag min första houswife dag! Eftersom det är en den första dagen innebar den dagen inte att städa o hålla på! Utan denna dagen handlade om att få lata sig :) Jag vaknade halv åtta visserligen..men det var gött att få ligga o dra sig i sängen!

Men nu har jag gjort mig iordning och ska iväg o fixa lite grejer som Hassan ville ha. Sen hoppas jag hitta nån som inte jobbar som vill fika med mig haha

Så off I go till solen!! Älskar min nya ring som ni ser på bilden btw :D

Superwoman!

Kategori: Allmänt

Det finns nog inget som kan jämföra hur tjejer tar hand om varandra och hur killar tar hand om varandra.

Det är svårt att bli bra vän med tjejer men när man väl är vänner så är man varandras stöttepelare. Jag har en vän som går igenom en jobbig tid nu. Hon har lämnat ett förhållande och så klart mår hon piss! Det finns verkligen ingenting eller någon som kan göra att smärtan försvinner. Det enda som hjälper är tiden...och fram tills dess har man en jävligt jobbig tid framför sig!

Man kanske skrattar lite smått, försöker tänka på annat men inombords vill man bara gräva ner sig! Gråta det gör man oändligt mycket! Man vet att man kommer må bra om ett tag..men vad hjälper det när man i stunden mår så jäkla dåligt?

Något som alltid har hjälpt mig att gå igenom mina saker är musik. Till musik kan jag gråta, känna mig starkare, känna att jag inte förtjänar att må så här osv. Så därför valde jag att skicka en låt till henne. En låt som jag hoppas hon känner sig liiite starkare av.



För många killar kanske det verkar helt löjligt att jag skickar en låt till henne, vad ska det hjälpa? Men den låten kanske faktiskt betyder mycket för henne och kanske får henne att må lite bättre under de korta minutrarna låten spelas. Och även om den inte gör det så var det en handling där jag ville visa henne att hon kommer klara detta och jag ska hjälpa henne genom att lyfta henne när hon behöver lyftas!

Vet inte hur ni killar stöttar varandra men vi tjejer är faktiskt grymma på detta och utan mina tjejer är det många perioder jag nog hade brytit samman mer än vad jag har gjort. Precis som i Sex and the City så är det de som kommer och matar en när man inte har ätit på länge. De finns brevid en utan att säga ett ord, bara för att visa att de finns. Och när man är redo för att skratta får de en att skratta!

Mina vänner och jag är faktiskt Superwoman!

Du är Superwoman and there are better days to come!

Varsågod, plågas!

Kategori: Allmänt

Hur ska jag kunna vänta till November!?!?!? Jag döööör!!

Hemmafru och överlycklig!!!

Kategori: Allmänt

Imorgon börjar min nya karriär som hemmafru på heltid! Skit i alla de Real housewives of Berverly Hills o grejer. Här har vi Real Housewife of Lönngården!!

Idag var alltså min sista dag på mitt jobb! Det kändes så lättande att stänga dörren idag, stänga datorn etc o veta att jag aldrig mer behöver komma dit!

En del tycker säkert att jag är en idiot som säger upp mig utan att ha något nytt fixat men so what?? Detta var helt rätt beslut och det råder ingen nöd på mig! Jag har jobb på gång och Real Housewife of Lönngården verkar bara gälla under sommaren haha

Det jobbet jag har varit på intervju hos nu två gånger vill att jag kommer på Torsdag för att träffa övrig personal. Jag vill inte påstå att det är en done deal men det bådar ju gott iaf! Isf är det att börja jobba i augusti igen. Perfekt tajming! Semester heeela sommaren. Hur ofta har man det??? Sist jag hade det gick jag i högstadiet!

Men ja vi får se om jag får jobbet eller inte! Tills dess tänker jag vara bekymmerfri och bara tänka på sommaren, bröllopet i Marocko och att vara lycklig!! :D

Sooool

Kategori: Allmänt

Som jag har solat! Idag stack jag till Vijdan på morgonen för att käka frukost ute i solen. Vi låg o stekte oss x antal timmar! Mina ben har nu fått en rätt fin färg, mycket nöjd :D

Sen har vi samlat gänget och träffats på stranden för grillning! Mycket mysigt och trevlig quality time :D Vi tänkte gå på bio efter det men sakta men säkert började både jag och Hassan känna oss sega. När man har varit ute i solen heeeela dagen är man inte världens piggaste!

Så nu blir det Ben & Jerrys och film för kärleksparet! :D

Min favvis är Cookie Dough. Vilken är din???

Möhippa check!

Kategori: Bröllop

Igår totalöverraskade mina vänner mig med min möhippa!! Det var en så sjukt kul, bra och otroligt välplanerad dag så det finns inte! Är riktigt glad för mina vänner. Ni är bäst!!

Jag har inte många bilder så än så länge får ni nöja er med några futtiga!

Klockan är halv nio på morgonen och jag vaknar vettskrämd av att någon öppnar ytterdörren!! Jag får panik o tänker att nån gör inbrott och jag ser att Hassan inte ligger brevid mig. Innan jag hinner tänka mycket mer kommer tjejerna intrampandes i sovrummet med kamerorna i högsta hugget och jag inser att det är SHOWTIME!!!



Yazz som det aldrig går att överraska blev riktigt överraskad! Haha Så de sätter kronan på mitt huvud och jag får snällt gå upp ur sängen och ta på mig kläder. Jag ska också välja typ 4 outfits som jag tycker är snygga och några skor till det.

De fick lite kaffe och sen var det att ta på sig ögonbindeln! De kör runt med mig och tillslut så stannar vi. Jag går på grus, jag får hoppa över "stenar" och ducka för saker som "finns ovanför mig" haha Tillslut kommer vi in nånstans och det visade sig att det var hos Vijdan!

Där var det framdukat frukost! Så vi äter frukost, tar det lugnt ett tag tills det var dags att gå igen. Ögonbindeln åker på och jag får springa över gator för att inte bli påkörd, jag får återigen hoppa och ducka, och jag poserar med något som jag bara känmer är hårt. Haha (visade sig att det var en militärbil??)



Sen kommer vi in i en byggnad och åker hiss några gånger. Jag misstänkte att det var köpcentret Entré. Jag får sätta mig på saker som gungar och gud vet vad. Tillslut sätter jag mig på en stol och de tar av ögonbindeln.



MODELL FÖR EN DAG! Yeay!! Jag blir stylad, sminkad och får gå ner till Mango och hämta outfits som jag ska ta kort med! Så jag blir fixad o sen ner till Mango och hämtar det vi vill ha och sen var det bara Top Model here I come! Skitkul! Hade lätt kunnat vänja mig vid att bli tillfixad med ett entourage dagligen haha



Efter det går vi tillbaka till Vijdan och käkar lite smått. Jag får presenter, massa fina underkläder ;) Sen är det dags för ögonbindel igen! In i bilen och vi kör. Vi hamna på restaurang Gränden. Världens mysigaste restaurang! Där käkar vi och har det jättetrevligt tills det är dags att gå igen.

Klockan är nu nio på kvällen och vi har alltså hållt i gång i 12,5 timme!! Fatta så underbara att de orka!! Kl nio var det dags för dagens sista aktivitet. BOWLING!!! Shit så kul vi hade haha Jag var sämst!!! Men jag dansa och hade skitkul så jag strunta i att jag sög hahaha



Så detta var en perfekt dag och jag hade inte kunnat begära något mer! Allt var planerat, fixat, alla var på gott humör och det var bara underbart! Så min möhippa kommer jag alltid tänka tillbaka på och vara nöjd!

Fler bilder kommer upp så fort jag har fått några :D

Cupecake girls del 9

Kategori: Allmänt

Del 9, varsågoda!!

Haffla music!!!!

Kategori: Allmänt

För er som gillar Medina så är en ny mixtape ute nu!! Ni kan ladda ner den heeeelt gratis på deras hemsida

http://www.medinaonline.se/

Do it!! Jag älskar alla låtarna men mina favoriter än så länge är nr 7 och 9! Om detta inte får er att dansa då är det iiinte mycket som gör det!!! Funderar på att ta med några av dessa låtarna till bröllopet :D Så Marocko får höra att Sverige också kan ;) Haha

Här får ni smakprov men ladda ner mixtapen!!!

Hjälp mig!

Kategori: Allmänt

Jag behäver hjälp att bestämma vilken bikini jag vill ha! Jag är rätt inne på att köpa en baddräkt till sommaren faktiskt! Det har kommit så sjukt snygga baddräkter!!

Men jag måste inhandla nåt nytt iaf men det finns så mycket att välja mellan..men jag har sett några stycken på Nelly som jag fastnat för.

Vilket är snyggast???

1.

2.

3.

4.

Så hjälp mig! 1, 2, 3 eller 4???

Namn

Kategori: Allmänt

Igår var vi hos Hassans syster i Påarp. Bebisar har blivit ett ganska frekvent samtalsämne för oss haha Så igår satt vi och diskuterade barnnamn. Till pojkar är det ganska enkelt men till tjejer är det svårare!!

Till en pojke är mina favoriter: Adam, Noah och Elias. Till en flicka är det än så länge: Aaliyah, Sephira och Cassandra.

Men skiitsvårt. Jag vill ha namn som är arabiska men som ändå är internationella så mina barn slipper utstå en massa: Va? Vad hette du sa du?

Vad vill du att dina barn ska heta??

Jag är i påarp och njuuuter av att jag är ...

Kategori: Allmänt

img_6651 (MMS)

Jag är i påarp och njuuuter av att jag är ledig imorgon. Vi har snart länsat hela deras skafferi haha. Vi har diskuterat barnnamn. Mina favoriter till pojke är adam, Noah och Elias. Det är svårare till flicka! Men jag tänker aliyah, sephira och cassandra.  Vad vill du att dina barn ska heta??

Vadå McDreamy ska sluta!?!?

Kategori: Allmänt

Nu har McDreamy i Greys Anatomy fått för sig att han ska sluta!! Den kommande säsongen blir hans sista..Skojar du med mig???

Man har faktiskt en skyldighet att vara med från början till slut när man är the center av hela serien! Ni ska få barn, ni bygger hus..du kan inte bara sluta!! Shit..ångest..precis som när sista avsnittet av vänner visades..det var också ångest!

Åååh får panik på sånt här haha Jaa jag är lite Greys besatt!!

Detta funkar inte..I object!! Meredith do something!!



Det nya Sverige!

Kategori: Allmänt

Sverige = Välfärdsland. Ja en gång i tiden har det nog varit ett bättre välfärdsland än det är idag! Enligt Rädda Barnen lever idag 220.000 barn i fattiga hem, det är alltså var tioende barn. Aftonbladet har startat en blogg som heter Barnfattigbloggen och det är hjärtskärande att läsa inläggen där!

Jag vill uppmärksamma den bloggen och den äckliga verklighet vi har i Sverige idag där folk inte längre får det stöd de behöver för att kunna överleva! Jag menar inte att det alltid har varit perfekt men det blir definitvt sämra med de nya reglerna som införs pga Alliansen.

Det ser så bra ut på papper att fler folk jobbar, färre går på bidrag etc etc. Men hur ser verkligheten ut bakom de siffrorna?

Tack Alliansen!

"Jag hatar att vara fattig. Eller rättare sagt, jag hatar att mamma är det. Hon är ensamstående och har en enda inkomst som ska räcka till tre barn, hus, bil och diverse ting. Grejen är den att jag och mina syskon får precis allt hon har, denna månad fick hon skjuta upp flera räkningar för att hon valde att köpa studentskylt och studentpresenter till mig. Jag vill inte att min mamma ska hamna hos kronofogden, men samtidigt vet jag att även om jag ber henne kommer hon inte sluta ge oss allt. Hon vet hur det är att vara utanför pga fattigdom och vill inte sätta oss barn i samma sits hon var i som liten, men samtidigt går hon runt med hål i tänderna, 20 år gamla glasögon och second hand kläder. Jag står inte ut. Jag kan inte se henne gå under pga mig, men samtidigt kan jag inte styra hennes ekonomi och säga åt henne vad hon ska köpa.

Jag vill såklart att hon ska ge saker till mina småsyskon, för de har fått utstå så mycket pga pengabristen. Nu när min lillebror ska ha moped och körkort till det som kommer gå på över 10.000 mår jag illa av hur många räkningar hon kommer lägga undan för att ha råd med detta.

Jag är van att leva på havregrynsgröt och hembakt bröd på vatten och mjöl, men jag önskar att min mamma hade så hon kunde ge sig själv saker också. Som kläder, glasögon, gå till tandläkaren och laga alla hål och kanske gå till frisören och bli fin. Hon brukade alltid ta hand om sig innan skilsmässan, men efteråt blev hon tvungen att lägga sig själv åt sidan och lägga alla pengar på oss. Det svider att ta emot pengar från henne till mitt körkort, jag önskar bara att jag kunde få det där förbannade körkortet så att hon skulle slippa betala för körlektioner á 800kr flera gånger i månaden. Mamma har aldrig med sig matlåda till jobbet, hon svälter sig själv för att ha råd att ge oss gröt på kvällen.

Jag ser egentligen inte mig själv som fattig, men ibland inser jag att vi är nog det. Den här månaden har vi 1 500 kr till mat, kläder, hygienartiklar och bensin. Jag önskar att jag kunde bidra mer, men studiebidraget räcker knappt till busskort och hundmat..

Många inser inte att bara för att föräldrarna arbetar betyder inte det att man kan äta sig mätt varje dag."

Andra skriver och påminner om att det inte bara är barn till ensamstående som kämpar med att få pengarna att räcka till.

"Jag har kommit långt ner på förnedringsstegen, jag har gått till kyrkan, frälsningsarmén och socialen bara för att få pengar/presentkort till mat. Samlat pantflaskor i smyg för att ha pengar till presenter om barnen ska på kalas", skriver en mamma som arbetar och lever med en sjukskriven man och barn.

Cupcake girls del 8

Kategori: Allmänt

Del 8! Will they make it in time?