yazzmania

Yazzmania recenserar

Kategori: Allmänt

Mat i veckan. För några dagar sedan så köpte jag en deal på Letsdeal som var att för 199 kr så får jag hem en kasse mat som ska räcka för fem middagar för två personer från Mativeckan. I vanliga fall kostar det 645 kr så jag tänkte att vi provar! Det speciella med detta var också att det var GI recept. 

Idag fick jag alltså hem maten. Det kommer via bud så 18:30 ringde det på dörren och där var min leverans!

Denna vecka kommer jag alltså att recensera recepten och jag ska se om det på en vecka ger någon större effekt med GI. GI innebär att man skippar kolhydradter i stort sett. Man behöver inte räkna kalorier osv utan man äter tills man är mätt. Jag vet att man måste ju göra detta längre än en vecka men vi kör en vecka och ser vad det ger!

Detta är vad som fanns i veckans påse
Det jag direkt kan säga är att det inte är värt 645 kr om man ska vara lite ekonomisk! För 199 kr däremot så är det definitivt värt det! Och äter man inte gris som i mitt fall, är vegetarian eller något annat liknande så bör man heller inte göra detta. Man kan inte välja vad som finns i påsarna så det kan slinka med blandfärs, bacon osv. Det innebär att man ändå måste köpa till sig det mest grundläggande. Men återigen för 199 kr så ja, go for it om ni ser ett liknande erbjudande igen!

Dagens recept. Dubbelt, räcker två dagar. Tid 20-30 min

Persiljebiffar med gräddsås




Ingredienser
Nötfärs 600 g
Matlagningsgrädde 2,5 dl
Färsk persilja 1/2 dl hackad
Avokado 1 st
Mixsallad 1/2 pkt
Paprika 1/2 st
Champinjoner 150 g
Vitlök 2 klyftor
Sockerärtor 1/2 paket

Lägg färsen i en stor bunke och blanda ner 1 st ägg, 2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, hackad persilja och 0,5 dl matlagningsgrädde, pressa därefter ner 1 st klyfta vitlök och blanda till en jämn smet.
2. Gör en sallad, kärna ur ½ paprikan och skär i mindre bitar, skölj och skiva
champinjonerna. Skölj och halvera sockerärtorna. Halvera och kärna ur avokadon skär därefter i skivor. Blanda med mixsalladen och ringla över olja, smaksätt med salt och peppar.
3. Forma biffar (ca 2 st/pers) av smeten. Fukta händerna med vatten så blir det lättare att jobba med smeten.
4. Smörstek biffarna i en stekpanna, ca 5-6 minuter på varje sida. Stek dem i omgångar och lägg över dem på ett serveringsfat, beroende på hur stor stekpanna du har.
5. Efter sista stekomgången, häll resten av matlagningsgrädden i stekpannan, tillsätt soja och låt koka upp. Lägg över alla biffarna på fatet och häll över såsen. Klipp gärna över lite färsk persilja.
6. Servera biffarna tillsammans med salladen.
1. Lägg färsen i en stor bunke och blanda ner 1 st ägg, 2 tsk salt, 1 krm svartpeppar, hackad persilja och 0,5 dl matlagningsgrädde, pressa därefter ner 1 st klyfta vitlök och blanda till en jämn smet.
2. Gör en sallad, kärna ur ½ paprikan och skär i mindre bitar, skölj och skiva
champinjonerna. Skölj och halvera sockerärtorna. Halvera och kärna ur avokadon skär därefter i skivor. Blanda med mixsalladen och ringla över olja, smaksätt med salt och peppar.
3. Forma biffar (ca 2 st/pers) av smeten. Fukta händerna med vatten så blir det lättare att jobba med smeten.
4. Smörstek biffarna i en stekpanna, ca 5-6 minuter på varje sida. Stek dem i omgångar och lägg över dem på ett serveringsfat, beroende på hur stor stekpanna du har.
5. Efter sista stekomgången, häll resten av matlagningsgrädden i stekpannan, tillsätt soja och låt koka upp. Lägg över alla biffarna på fatet och häll över såsen. Klipp gärna över lite färsk persilja.
6. Servera biffarna tillsammans med salladen.

Resultat: Det blev faktiskt rätt gott. Hassan sa "Om det är så här nyttig mat smakar så är det jäkligt gott!" Så detta tipsar jag er om att prova!

Det blev över så att vi kommer äta det imorgon också då det skulle räcka för två dagar.

Kommentarer


Kommentera inlägget här: